Cît de idioți pot fi oamenii inteligenți?


patapievici-liiceanu-kgb-gds-icr-basescu

Ar trebui să-i reamintească cineva Dlui G. I. că libertatea adunărilor este un drept constituțional universal, că dreptul la protest – sau la susținere – nu este rezervat unor cauze, grupuri sociale sau persoane. Ar mai trebui să-i mai reamintească cineva că nu toți românii se bucură de prosperitatea dumisale, de posibilitatea de a cumula mai multe surse de venit, nici de scutirea eventualelor firme de impozite în cîteva rînduri. De asemenea, ar trebui să i se reamintească filosofului că lucrările stomatologice complexe – proteze, implanturi, porțelanuri etc – nu sînt acoperite de asigurările de sănătate, deși starea danturii este una dintre cele mai mari probleme ale populației din România. și că acestea sînt foarte scumpe. Dacă acum vreo nouă nu țineam vreo trei slujbe, luna aceasta aș fi stricat imaginea protestelor anti-guvernamentale cu gura mea știrbă! Articolul Dlui G. I. nu este prima ieșire imundă la adresa populației obișnuite din partea fudulei noastre elite. La protestele din 2012, parcă a fost o întrecere între ciocoii noi în această privință. Nu de mult, poetul național al zilei a postat una ceva mai scurtă, dar nu mai puțin imundă pe pagina sa de Facebook. A scos-o numai după ce zeci de oameni cu vocație democratică mai apăsată l-au interogat în legătură cu respectiva mizerie, unii aplicîndu-i și corecții verbale mai contondente. Le-aș aminti celor doi elitiști că președintele pe lîngă care se gudură acum, laolaltă cu ceilalți antrenați la fundul lui Băsescu, a ieșit din palat și a stat de vorbă cu oamenii care protestau împotriva dumisale la Palatul Cotroceni…

http://www.contributors.ro/editorial/romania-gurilor-%c8%99tirbe/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Cît de idioți pot fi oamenii inteligenți?

  1. Larsen Elena zice:

    Am avut o strangere de inima ca vi s-a facut lehamite de atutudinea dispretuitoare a unor nume „grele” ale intelectualitatii contemporane cu priza la o sustinatorii aprigi ai democratiei .M-a mahnit nespus implicarea partinica a prozatorului M.C., inclus in manualele scolare in defavoarea clasicilor, dar si mai mult dispretul fata de oamenii necajiti . Un jurnalist de la Republica . Ro, citat si de o distinsa colega a dvs, ii numeste „multime rufoasa”. O aud pe vaduva care voia sa cumpere porumb intrebandu-i pe Balosu si Ilie Moromete :” De cand v-ati facut asa rai ?”

    Apreciat de 2 persoane

  2. Mihaela Grancea zice:

    Unii dintre intelectualii „angajati” trebuie sa faca un pas, mai multi pasi, inapoi. Sa taca, for sake! G L a sprijinit toate guvernarile pedeliste. Acelea care, pe bugetari, i-a lovit teribil, i-a saracit.
    GL a fost mereu un privilegiat. Nu intelege saracia. Nu stie ca „un stirb” din realitatea romaneasca nu are nimic de a face cu estetica uratului sau cu universul concentrationar, ci cu saracia, cu frustrarile majore. Cine isi doreste sa fie stirb? Problemele detnare sunt semnele neputintei sociale. Unii dintre pensionari manaca doar paine, nimic altceva…saracia ii face disperati si manevrabili. Protestantii PSD m-au intristat profund. Sunt patimasi. Dar, si ei au dreptul sa isi manifeste frustrarea, chiar şi ignoranta….

    Apreciat de 2 persoane

    • Guvernari care i-0au taiat de doua ori datoriile la bugetele statului, ale firmelor sale desigur,,, Pai, si protestatarii de la mitingurile la care au fost eu,.cele inverse, erau destul de patimasi, mai ales dupa cea de-a saptea zi, cind mitingurile ar fi trebuit in fapt sa se încheie…

      Apreciat de 1 persoană

  3. Gabriel Georgescu zice:

    Această postare este mai curând o izbucnire de furie, nu o replică la textul lui Gabriel Liiceanu. Căci textul este, în mod vădit, scris cu compasiune, cu foarte multă compasiune, și îi îndeamnă pe cititori să aibă aceeași atitudine. În judecarea lui nu aveți de ce să vă dați drumul la vechea antipatie pentru Băsescu sau la manifeste antielitiste, fiindcă pur si simplu nu sunteți la obiect.
    Nu cred că discursul public, mai ales între intelectuali, trebuie să conțină doar vehemență, doar injurii, doar vorbe rostite cu scrâșnire de dinți. E indecent, e ineficient. Lăsați deoparte insinuările cu privire la „averea„ celui care scrie, nu vă fac nici ele cinste.

    Apreciat de 1 persoană

    • Compasiunea pe cel mai jegos rasism social chiar e o performanță – intelectuală, ca să spun așa…

      Apreciat de 1 persoană

    • dezideriududas zice:

      Dom’Georgescu, va scriu eu una la „obect”. Noica nu mai avea niciun dinte cand a iesit din inchisoare. E drept, probabil i-a simtit privirea taioasa a lui Gabriel Liiceanu si statea la „locurilii lui”…Cand au venit „pietele” in 1990, Gabriel Liiceanu a luat una din ele si a salvat din nou, de libertate, o mare parte din populatie, cea aflata la varfurile piramidelor…A dat insa drumul la libertate la baza piramidelor…., pentru ca nu-l mai putea tine la locurilii lui nici macar pe Noica….Liviu, nefiind inginer, n-are cum intelege fenomenologia sculariei ….L-ati mai vazut pe Gica ?

      Apreciat de 1 persoană

  4. rameau zice:

    Dupa cum arata planeta nu cred ca avem inteligenti pe aici…

    Apreciat de 1 persoană

  5. floriniaru zice:

    G.I? Garabet Ibrăileanu?

    Apreciat de 1 persoană

  6. Emil Butnarasu zice:

    Mi se pare exagerat a eticheta o persoană, a o reduce la a fi un idiot de intelectual ce e el, pornind de la un text sau mai multe, interpretabil/ le de altfel, de la o atitudine, un gest, uitând sau evitând pe moment meritele sale, cu mult mai mari decât defectele. Deşi, înţeleg la o adică că, un text polemic, abrupt presupune şi cuvinte „mai tari”. Mai ales când e vorba de persoane ce se vor repere morale.
    Nici mie nu mi-a picat bine susţinerea unui preşedinte viclean alde Băsescu, şi nici alte opinii ale unor intelectuali de marcă. Şi m-am exprimat în cercul meu, mai puţin vehement şi reducţionist, gândindu-mă că oamenii fiind, greşim.
    E doar o părere Liviu, în marginea „înfloriturilor” cu care ai semnalat ieşirea în public a unor „intelectuali ciocoi”.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Emil Butnarasu zice:

    … şi atunci, unde îl încadrăm pe Dragnea?
    deşi, răspunsul ar fi putea fi şi: nu merge a fi încadrat, mai degrabă încarcerat.

    Apreciază

  8. Emil Butnarasu zice:

    politic corect. desi nu cred ca e chiar o ciorbă ceea ce ne-ai propus in textul respectiv

    Apreciază

  9. dezideriududas zice:

    Din alta galaxie, a polivalentei moralei : Noica, in autorecunoastere tragica a „parintelui”, „copilul lui” „Garabet Ibraileanu” ca sa nu ratam „matricea academica” , Dorin Tudoran, in autorecunoastere cvasi-ironica a „copilului” ( ar fi de ras daca n-ar fi de plans ), „fiul lor”….

    P.S. O reflectie cezarica a „vrajei” ( G.I. semna cu pseudonimul Cezar Vraja ) primului GI preluata de la „parintele Wiki” : ” Opera critică a lui Garabet Ibrăileanu, al treilea moment important în critica românească, poate fi privită ca o sinteză a direcțiilor anterioare ilustrate de Titu Maiorescu și C.Dobrogeanu-Gherea. „.
    Din pacate, al II-lea G.I., vorba lui Liviu, l-a luat la sinteza doar pe dom’Titu iar lui dom’Costica doar i-a analizat dantura….Nea’Gabriele, „mici, mici”…, da’ fara bere nu merge ni’ca….Aiasta’ doar din Moldova poci pentru c-a afla….Daca nu era neica’Costache, atat de „zvelt” ( mai ceva ca Roosevelt ) la 60 de ani, pe langa mitica ( merge si, „nascuta in Bucuresti”, pentru Ardeal….) Marie a natiei la 20, Oltenia era pierduta…Asa, avem grija la pierderi, restul….

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.