Dorin Tudoran despre minciuna politică și cea jurnalistică


A fost o epocă în care politicienii mințeau, iar jurnaliștii se străduiau să le descopere și deconstruiască minciunile. Acum, s-a făcut dreptate, mint și unii și alții în egală măsură, aflîndu-se într-un fel de competiție nesănătoasă. DT anchetează situație plecînd de la cîteva cazuri spectaculoase din istoria Americii din ultimii aproape 50 de ani… Ar fi interesanta analiza avalanșei de minciuni și manipulări legate de recentele mișcări de protest – de o parte și de cealaltă – și nu doar în presa militantă, ci și în cea cu pretenții declarate de obiectivitate, cum ar fi Hot News, de pildă!

is-4-1

http://www.dorintudoran.com/de-la-watergate-la-trumpgate-via-rathergate/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Dorin Tudoran despre minciuna politică și cea jurnalistică

  1. d.p. zice:

    este o nebunie intreaga cu jurnalistii nostri, astazi!
    pe multi, nu-i mai poti deosebidezlipi de interlopi.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana (Mara) zice:

    Entuziasta la ce? Eventual la – Da, sa traiti, cum spuneti, sa traiti, luati tot, sa traiti! Ca asa-i in tenis!

    Apreciază

    • Din ce-mi mai aduc aminte, acolo e o stare de război care ține de la înființarea Israelului. Tot atunci, prin decizia ONU, trebuia să se înființeze și statul palestinian, în Cisiordania, că voiau tot teritoriul fostului protectorat englez. Ultimii au refuzat. Atunci, de bună seamă că evreii nu doresc pace!?

      Apreciază

  3. Dana (Mara) zice:

    Da, din toate puterile sustin ca terorismul este cea mai proasta si neinspirata solutie care in general actioneaza ca un bumerang si pierzind credibililitate, respectul, nu poti sa iti mai sustii o cauza chiar daca este justa. Dar terorismul arab a fost generat din laboratoarele kgb, este de inspiratie ruseasca. Este ca in basmul acela – cine te-a sfatuit, prost te-a sfatuit, cu aruncarea pielii de urs in foc pentru care tinara nevasta a avut mult de patimit. Asa si palestinienii, au avut numai de pierdut din cauza celor care fac atacuri teroriste. Lupta diplomatica era de preferat, iar in ultimul timp a si avut succes.
    In presa din Romania nu sint analize obiective, nu se cunoaste nivelul colonizarilor din Cisiordania, nu se urmareste cronologia evenimentelor. Daca jurnalistii se feresc de comentarii pentru a nu fi acuzati ca sint tendentiosi, este suficient sa relateze obiectiv numai fapte si evenimente fara a le comenta, un om cu bun simt trage singur concluzii. Dar romanii confunda inca de exemplu Gaza cu Cisiordania, am gasit astazi pe Digi24 referitor la colonii. Nu este un subiect tabu.
    http://m.digi24.ro/stiri/externe/venirea-lui-trump-la-casa-alba-avantajeaza-israelul-671323

    Apreciază

    • Păi, nu ştiu de ce fel de inspiraţie a fost, ştiu că şi în Ro lui Ceauşescu erau pregătiţi terorişti arabi… Cît priveşte jurnaliştii români… ei nu pricep ce se întîmplă în ţară, cum să înţeleagă ce se petrece aiurea?

      Apreciază

  4. Dana (Mara) zice:

    http://epochtimes-romania.com/news/razboaiele-apei-turcia-blocheaza-cursul-raului-eufrat-catre-siria-si-irak-provocand-o-majora-criza-de-apa–218432
    Da, pentru cercetatori impartiali este mult material de studiat si dupa deschiderea arhivelor americane.
    Nu este de neglijat mobilul, miza conflictelor din Orientul Mijlociu – apa potabila.
    Este necesara respectarea legislatiei internationale si nu inchiderea in propriile granite, furtul apei si nesocotirea dreptului legitim la valoroasa resursa si pentru ceilalti.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dana (Mara) zice:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Peace_Now
    Istoria unei organizatii respectabile – Peace Now , care a fost neutralizata incepind cu anul 2011 cind sediul este vandalizat si apar presiuni de toate felurile, inclusiv masuri financiare de diminuare a fondurilor. In schimb scena politica a fost confiscata copios de modelul Naftali Bennett, Tzipi Hotovely, A.Lieberman etc. Dar poate ca este reprezentativ. Intelectualii cu afinitati la valori europene au pierdut batalia in fata pragmatismului acestor politicieni tineri intens promovati.

    Apreciază

  6. mason333 zice:

    In Romania presa lasa de dorit si asta nu prin prisma faptului ca inclina spre o tabara sau alta. E normal ca fiecare trust sa tinteasca un anumit segement de public. Problema principala este caracterul unora dintre jurnalisti, care in fata camerei sau pe retelele de socializare pozeaza in lideri de opinie verticali in timp ce ei apara interese meschine.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.