Rîdem, e week end (1). Informatice


Sigur că e abia joi seara, dar cum săptămîna trecută am fost cupronși cam toți de elan revoluționar, am cam rămași restantieri cu rîsul. Sau, mă rog, am mai rîs de politruci. Încerc să recuperez acum, dacă nu ne mai prinde vreo rivaluție din urmă! Mulțumesc lui Laurențiu Ganea pentru acest transport cu care debutează în calitatea de furnizor…

Apple

1)  Userul Gigel Asudatu a decis să-și ia calculator. Un computer nou costă în magazine 1000 euro. Dar, deoarece Gigel avea deja blocul de alimentare, el a hotărît să și-l ia pe componente și să-l asambleze acasă. A cumpărat placa de bază cu 150 euro, procesorul cu 200 euro, hardul cu 150 euro și monitorul cu 300 euro.
    Cîți euro a economisit Gigel, dacă după 3 secunde de funcționare blocul de alimentare a ars celelalte componente ?
   
   2)  Programatorul Butonel Mufă scrie un rînd de cod la 30 de secunde, iar programatoarea Florica Gîscă la trei minute. In plus, Butonel are o eroare la fiecare 15 rînduri, iar Florica – 2 erori la fiecare 7.
    Din vina cui se va bloca prima aplicația clientului, dacă Florica scrie în Delphi iar Butonel în Assembler ?
    
    3) Hackerul Vasile Jmeckeru’ a scris un program de spart parole de 8 caractere/oră.
    In cît timp își va aminti Vasile parola de 32 de caractere pentru accesarea calculatorului propriu, unde se află singura copie a programului ?
   
   4) Userul Gigel Asudatu a aflat că hackerul Vasile Jmeckeru’ și-a luat un CD cu un joc piratat. Deoarece Gigel nu are CD-ROM, el a hotărît să treacă jocul pe hard cu ajutorul dischetelor. Conținutul CD-ului este de 750 MB, volumul unei dischete – 1,44 MB, iar Gigel are numai 10 dischete. Distanța de la Vasile de acasă pînă la casa lui Gigel este parcursă în juma’ de oră.
   De cît timp are nevoie Gigel pînă să-și dea seama că jocul poate fi lansat doar cu CD-ul ?
    
    5) Ziua de muncă a lui Butonel Mufă este de 8 ore. Dintre care petrece 2 ore pentru inițierea Floricăi Gîscă în jocul Quake în reț
ea, 3 ore pentru deschiderea e-mailului și a site-urilor preferate, 1 oră pentru baterea recordului la Minesweeper, 1oră la cafea și 1 ora pauză de o țigară.
    La cît pleacă Butonel acasă, dacă proiectul trebuie să fie gata mîine ?
    
   6) Userul Gigel Asudatu a cunoscut-o pe chat pe Lenuța, o tînără de 16 ani, și a rugat-o să-i trimită poza. Deoarece Lenu
ța nu cunoaște alte formaturi în afara de .bmp, poza ei are 15 MB. Gigel are conexiune Dial-up de 28 Kb, care se întrerupe la fiecare 20 min, apoi reconectarea durează 30 min. Tarifarea cu reducere este între 3:00 si 5:00. Cîți ani va avea Lenuța cînd, în sfîrșit, Gigel îi va descărca poza ?
  7)  In stare normală hackerul Vasile Jmeckeru’ compune un virus la trei ore. De la bere agilitatea lui scade cu 20%, de la gin tonic – cu o treime, iar de la vodca – de două ori. Pe parcursul zilei de lucru Jmeckeru’ a creat doi viruși și jumătate.
    Ce a băut el în acea zi ?
    Puteți spune dacă pentru Vasile „stare normală” înseamnă stare trează ? 
    
   8) Sistemul de operare Windows 95 se blocheaz
ă de la sine de 3 ori pe zi, iar dacă este ajutat de aplicația lui Butonel Mufă, de 9 ori. Sistemul de operare Windows Millenium cu aceeași valoare a memoriei RAM va cădea de 4 ori într-o zi, cu RAM-ii dublați căderile se înjumătățesc, dar aplicatia lui Mufă nu se lansează sub nici o formă.
     De cîte ori a apăsat Butonel pe reset, dacă RAM-ul nu a fost modificat iar S.O. Windows Millenium s-a blocat la instalare de 5 ori ?
   
   9) Pe HDD-ul lui Gigel Asudatu se găsesc 30 de clusteri „bad” și 4 viruși. Numărul de „bad”-uri se dublează la fiecare 4 zile, iar numărul de viruși – la fiecare 8 ore. Capacitatea hard-ului = 1 Giga.
    Cît timp se va mai boota calculatorul, știindu-se că un virus, ajuns pe un sector „bad”, își pierde capacitatea de multiplicare ?
    
   10) Hackerul Vasile Jmeckeru’ a f
ăcut un Troian care se auto-expediază la adresele din agendă. Un utilizator mediu are în jur de 30 de adrese. Printr-o greșeală de programare, în loc să trimită parolele de pe unitatea infectată la calculatorul lui Vasile, virusul trimite parola lui Vasile pe unitatea atacată.
    Cîte persoane vor afla parola lui Jmeckeru’  înainte de a apărea un antivirus ?
    
   11) Atunci cînd userul Gigel Asudatu primește un mail în care i se promit $10.000 moca, el urmează întocmai și fără excepție instrucțiunile primite acolo. Ca rezultat, în ziua următoare adresa lui ajunge în alte 2 spam-liste.
    Ce sumă speră Gigel să adune moca peste 3 luni ? Peste cît timp el va deveni teoretic mai bogat decît Bill Gates ?
    
  12)  Programatoarea Florica Gîscă caută pe net în timpul programului de lucru rețete de gătit. Google i-a dat 24.807 rezultate, Yahoo – 18.399, iar MSN – 16.005.
    Cu cît este Google mai dăunător decît MSN pentru procesul de muncă ?
   
    13) Programatorul Butonel Mufă îi scrie unei tipe pe care a cunoscut-o pe chat 2 mail-uri de 4 Kb fiecare pe zi iar userul Gigel Asudatu – 5 mail-uri a cîte 2 KB.
    Care va fi traficul însumat în momentul în care cei doi vor descoperi că își scriu unul altuia ?
   
  14)  Conform lemei lui Mur, puterea de calcul a computerelor se dublează la fiecare 18 luni. Fiecare versiune a produselor corporației Microsoft rulează de 1,5 ori mai lent decît cea precedentă.
    Cu ce frecvență va trebui să-și lanseze Microsoft noile versiuni, ca utilizatorii să nu observe efectul lemei lui Mur ?
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s