Un an de libertate!


 

Ieri, seara, s-a împlinit un an de la plecarea de pe Facebook și tot un an de la activarea acestui blog. Este al șaptelea blog al meu. L-am înființat în noiembrie 2015, după ce foștii colegi de la Adenium mi l-au desființat pe cel de-al șaselea fără măcar să mă anunțe, ceea ce înseamnă că tot ce era acolo a dispărut. Îl folosisem puțin pînă la plecarea de pe Facebook,  așa că aș putea spune că are și el un an.

Prima postare se referea desigur la plecarea de pe rețeaua de socializare și a înregistrat în jur de 7000 de vizualizări. Este aceasta

vw

Ești pe Face Book? Nu mai exiști!

Primul record important, care a rezistat aproape un an, pînă la recenta scrisoare către președinte – pînă acum, peste 40.000 de accesări – a fost tot una dedicată Facebook. mai precis rușinii de care s-a făcut cu cenzurarea unei opere literare – Facebook a luat Originea lumii peste bot! –cu 10.552 de accesări. Poate fi văzută aici

originea

Facebook a luat Originea Lumii peste bot!

Pînă acum, am postat 1080 de articole, s-au înregistrat aproape 325.000 de vizualizări și 9326 comentarii. Recordul unei zile este 23.045, a doua zi după postarea scrisorii către președinte. Este adevărat că a fost preluată de foarte multe site-uri și publicații electronice, de alte bloguri și de multe pagini de Facebook. Profit de ocazie să mulțumesc prietenilor de pe rețeaua cu pricina, care continuă să mă citească și în acest nou spațiu și adesea să-mi prea postările pe paginile lor. Fără ei, nu obțineam această audiență.

Îmi lipsește Facebook? Deloc! Cum în momentul plecării eram ca și dependent, îmi era teamă de vreun sindrom de abstinență. Nu a apărut. Și e mai bine așa. În acest spațiu măcar îmi fac singur regulile… Da, mă simt mult mai liber de plecare…

În prima ilustrație este poza pentru care Facebook m-a anunțat că mă blochează o săptămînă pentru încălcarea regulii nudității! Vedeți vreo persoană nudă pe acolo? În a doua ilustrație, este celebrul tablou al lui Courbet, pentru blocarea căruia rețeaua lui Zucky a pierdut un important proces la Paris.

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Un an de libertate!

  1. Hul zice:

    Fiecare cu regulile lui.
    Si mie mi-au blocat câteva poze , făcute de mine,cu nepotelul intro piscină,si lângă ea.
    Cica nu corespundeau cu politica lor.
    Aceasta este.
    Ori și cum,un lucru este cert,aici ne mai întâlnim și discutam fără restricții.
    Ce să înțeleg ,”a mici”de la editura Adenium s- au supărat?
    Măi,sa fie!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Larsen Elena zice:

    O, tempora !
    Imi amintesc cum toti aceia care va urmam pe Fb. ne-am intrebat unii pe altii daca n-am facut drak ceva , daca nu v-am suparat, pana ne-am dumirit .
    Am aci, lanaga mine,albumul „Visit Musee d’Orsay”, editat de L’Oeil, catalogul muzeului, cumparat de moi meme cu 10 Euro de la intrare,in 2004,iar la pag. 29, dedicata lui Courbet, are acest tablou , expus publicului .
    Aici merge raspunsul din „Morometii”……” ca sa se mire ……”

    Apreciat de 1 persoană

  3. dorindavid zice:

    La multe postări și de acum înainte!
    Cît despre fb, și eu am renunțat la el, așa ca de sărbătorirea zilei naționale… Ce liniște e 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. angelicabutnarasu zice:

    Impresionismul francez face oricum parte din fiinta ta, tu fiind structural romantic, dar si patetic revolutionar…uite cum femeile ti-au jucat feste, s-au mai precis, o parte din ele-ah, organele, ele te-au ,,deranjat, si cele de Stat…asa-i cind amesteci partea tehnica si bine ambitios organizata a wolks…agen-ului, cu impresionismul romantic si dulcedelicat al originii…fiind prezentul continuu al oricarui poet. Da, sunt curioasa daca mai revii la Fb., desigur ai multe presiuni asupra acestui subiect, multi ma intreaba si pe mine, o multime de admiratori ai oricum, fii sigur ca si aceasta postare va fi pe fb o mare atractie! Imi amintesc de cele doua imagini care au produs atitea jocuri de cuvinte, glume in diverse sensuri, un joc al mintii si al hormonilor, ceva de neuitat…zile intregi s-a distrat tot Fb-ul, inventivitatea si sclipirea neuronilor fiind fascinanta, puteai face si teste psihologice de studiu,ce mai, subiectul fiind cel mai misterios si savuros pentru domni, dintotdeauna! Da, ai deranjat Fb.-ul, ai adunat periculos de multe lik-uri, puteai pune de un partid…ca pe vremuri, si acum valabil, -nu va adunati prea multi la un loc, prea multa sclipire strica…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dana (Mara) zice:

    Felicitari pentru temele inspirate, pentru incurajarea dialogului din care fiecare avem de invatat si pentru marea rabdare si toleranta. Cintarim fiecare cu puterile lui calea dreapta in aceaste vremuri cum se spune mai pretentios ale „post adevarului” in care minciunile sint lasate sa zboare si adevarul incearca sa le ajunga schiopatind din urma.
    http://www.catavencii.ro/editorial/cum-reusit-bombonica-sa-scoata-strada-pe-bulgari/
    O impresionanta radiografie amara a lui Mircea Dinescu la sorocul unui bilant trist. Macar acuma sa ne adunam.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc frumos! Pe Mircea îl am în plan pentru preluare, ca și pe Doru…

      Apreciază

      • Dana (Mara) zice:

        Bilantul trist este al jafului sistematic si nerusinat. Sa nu fim partinici, politicienii au luat firimiturile ca sa fure virtos toti cei care ne-au fraierit. O tara bogata la mezat si noi ca fraierii am dat tot numai ca sa mimam ca am fost primiti intr-un club select. Sa nu tacem complice in privinta cirdasiei cu taierile padurilor, austriecii profita din plin de bogatiile care ar trebui sa fie strategice pentru Romania. Dinescu are dreptate. Sa fie aratati cu detul toti, DNA nu trebuie sa fie pentru unii muma si pentru altii ciuma. Iar muma nu stiu cum se face ca este destul de evident numai pentru investitori straini. Nici festivismele acestea nu sint in regula cind vedem ca sintem numai tara de consum, am fost impinsi aici, nu investim sanatos pentru o dezvoltare durabila si pierdem din patrimoniul national prin retrocedari abuzive si in curind prin vinzarea pamintului, hemoragii care ne vor face chiriasi in propria tara. Este dureros ca nu s-a iesit in strada deloc pentru a se protesta impotriva retrocedarilor abuzive prin care se pierd centrele istorice din orasele din Transilvania, situatie halucinanta in care sint evacuate licee, facultati de prestigiu si se inscauneaza acest suspect auto intitulat Status Romano Catolic. Pierdem zeci de mii de hectare de padure si pamint oferit Cultelor sau celor care au fost despagubiti dar nu s-a operat in cartea funciara sau nu s-a facut o evaluare corecta a activului si pasivului la momentul 1945. Sintem in evul mediu in care Cultele dictau totul si aveau bogatii nemasurate, sau sintem un stat laic care nu doreste separarea tinerilor romani si maghiari in institutiile de invatamint? Care sint prioritatile si interesele nationale? Valabil si pentru restituirile Forumului German in cazul celor care au fost criminali de razboi si s-au operat confiscari si cazul hortistilor si a celor care au fost despagubiti de statul roman dupa actul istoric de la 1918. Ne pregatim pompos de centenar, dar sa facem un bilant care ne arata ca am risipit cu usurinta si indolenta ceea ce s-a cistigat cu singele unor amariti de soldati aproape desculti in primul razboi mondial. Se impune de urgenta un Audit al Academiei Romane, Comisii de juristi si istorici care sa repare ce este de reparat pina nu este prea tirziu.
        http://www.formula-as.ro/2006/703/spectator-38/vasile-lechintan-istoric-referent-la-arhivele-nationale-din-cluj-napoca-6707

        Apreciat de 2 persoane

      • Cu o corectură – firimiturile le-au lăsat pentru noi, ei au luat feliile!

        Apreciat de 1 persoană

    • dezideriududas zice:

      „Ordinul vasiliev” din Cluj, acum faza pe referenti la Arhivele nationale, este extrem de puternic….Mai citisem odata stirea, cred ca tot de la d-na Dana-Mara ( Multumiri ! ), da’ atunci nu-mi era inchipuita „oastea piticeasca”…. Dom’Vasile nu e singur….Andrei Plesu are o carte, „Adevarul ca poveste” dar, cu tot esecul „Rapirii din Serai”, editura Humanitas nu a gresit cand a comandat-o…atat timp cat, intre timp Teodora Gogea pare ca „a desenat”, „Povestea ca adevar „…Daca nu lua Bob Dylan Nobelul, nu se putea face legatura…Chiar si-asa, tot trebuia ca Mircea Cartarescu sa ia Premiul Eminescu. S-a rezolvat insa si asta !

      P.S. Il voi trece pe d-nul Vasile Lechintan la „oastea de la Cluj”….Nu cred ca va fi vreo problema nici la Un Gur. Au si ei Mai Multi Guri in Romania….La „Un Calin”, nici atat. Ieri, in Parlament, s-a dovedit a fi foarte, foarte…intelegator…., cand a inteles cum se ridica mana pe vapor….La fel se va intampla si cand se va ridica mana impotriva patrimoniului.

      Apreciat de 1 persoană

      • Dana (Mara) zice:

        Cu placere, dar preferam sa va dau vesti bune. Aceasta este realitatea domnule Dezideriu Dudas. Astazi am vorbit cu mama care ma anunta resemnata ca tocmai a platit penalitatile si suma „restanta” retroactiv (pentru care nu primise nici o notificare) la impozitul pe casa, reducere de care nu mai beneficiaza in calitate de sotie supravietuitoare a unui refugiat (tata si bunicul s-au refugiat din calea hortystilor la Sinaia). Tare operativi liderii si functionarii clujeni, dar sa piarda tot centrul Clujului, licee, universitati, muzee… nu i-a durut mina, nici sufletul. Tara din care plecam.

        Apreciat de 1 persoană

  6. Dorel Schor zice:

    Niciodată, dar absolut niciodată, cei de la FB nu îmi vor putea închide contul.
    Pentru că nici nu am şi nici în viitor nu am de gând să…am.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Mihaela Grancea zice:

    Felicitari! Si la mai multe, foarte multe vizualizari! Si multe multumiri pentru materialele oferite, recomandari, prilejurile de optimism si angajare.

    Apreciat de 1 persoană

  8. mihaidg zice:

    Esti viral, circuli pe FB chiar si in absenta.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.