Șerban Nichifor – Hora protestelor, hora luminii


lumina-bucuresti

Excelentă ideea compozitorului Șerban Nichifor de a mixa Hora Unirii cu imaginile de la mitingul record din 5 februarie, peste 300.000 de protestatari, „scena luminii”, ca să spun așa!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Șerban Nichifor – Hora protestelor, hora luminii

  1. angelicabutnarasu zice:

    ,,Protestul poate fi un bun scenariu pentru un film document despre o alta RO, stralucitoare la propriu! Strada a avut o populatie inteligenta, creativa, originala si libera, iar lozincile pot fi incluse la un nou tip de folclor al romanului minios, divers colorate, de la cele sexual-pornografice, pina la Protestul Copiilor-dulci induiosatoare si catifelat inocente sau Protestul Dulailor cu pancarte pline de tandrete canine…s-au altele, din contraprotest, etnice si colorate, cu umor involuntar si puse apoi pe muzica rock, toate vor fi descifrate de sociologi si psihologi, ele deja fiind un moment istoric!
    O lume noua, civilizata, adevarati europeni s-au aratat Lumii, din toate orasele RO., stirnind uimire, simpatie si solidaritate, ca la Revolutie. Protestul a fost o reabilitare a RO in fata Lumii, saturate de uritul expus ani de-a rindul…Ei, si noi moldovenii, evident, am protestat pe nemuritoarea Hora…asa mi-am si triat prietenii, cunostiintele si neamurile, la Hora Protestelor! Strasnice vremuri traim, este un nou inceput in mentalul colectiv al acestei Tari! Este o sclipire colectiva, o noua forma de energie, superioara, ce ne-au strafulgerat prin neuronii neamului, si orisiciti ani vor urma de instruire civica, suntem pe un drum ascendent al Cunoasterii, Civilizatiei si Democratiei!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ceea ce n-au priceput politrucii – și cei care au încercat să dicrediteze protestele și cei care au încercat să le cpnfiște – este faptul că tocmai se întîmplă transformarea massei electorale de manevră în adunare de cetățeni. Trăim sfîrștiul unei tranziții care ține de 27 de ani. În momentul de față, a devenit urgent pentru clasa politică să se updateze. Sub amenințarea dispariției celor care nu o pot face. S=a terminat cu „voi ne votați, ne lăsați sa furăm și primiți ceva din firimiturile rămase, la salarii, la pensii, la alte cadouri…”. Se naște un nou contract social. Voi dezvolta asta cînd am vreme…

      Apreciază

  2. mihaela grancea zice:

    Impresionant! Sunt moment care te fac optimist. Contractul social de la Hobbs, de la Rousseau …Multumesc pentru imagini, mi-au facut foarte bine. Transmit si altora.

    Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.