Poporul a învins! 350.000 de români în stradă!


dsc00708

Azi, premierul Grindeanu a anunţat că mîine va fi convocată o şedinţă de guvern pentru abrogarea celebrei ordonanţe care a scos sute de mii de români în stradă de mai bine de zece zile.  În ultimele patru zile, manifestaţiile au ajuns la cel mai mare număr de participanţi din decembrie 1989 încoace. Premierul a mai declarat că va proceda la consultări cu toate partidele parlamentare pentru a se conveni asupra unei formule convenabile a legii. Părerea mea este că ar trebui consultată şi stradă, nu neapărat prin participanţi, ci prin pancartele afişate şi lozincile strigate!

dsc02074

De altfel, cu cîteva ore mai devreme, Dragnea dăduse un fel de semnal – ordonanţa ar putea fi retrasă dacă este de acord premierul! De multă vreme n-am rîs cu poftă mai mare! Dar, iată, premierul a fost în mod surprinzător de acord!  Extraordinar, un premier-slugă care este de acord cu stăpînul său!

dsc02090

PSD pare dispus să lase lest, Dragnea and Co l-au găsit ţap ispăşitor pe AltăÎntrebare. Nu cred că este destul, nu a fost o hotărîre a sa personală, ci una aprobată de plenul guvernului, inclusiv premierul, de asta se şi cheamă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului! Şi mai purta şi fatidicul număr 13!

Cred că în toată ţara, ziua a cincea de protest a stabilit noi recorduri – la Bucureşti, de pildă, au fost 175.000! În ţară, cifra a trecut de 350.000! Cu participări uriaşe la Timişoara, Cluj, Sibiu, Constanţa, dar cu proteste în peste 70 de localităţi! Ei,  bine, şi noi ieşenoo ne-am stabilit recordul nostru – am, fost 20.000!

image-2017-02-4-21585542-0-protest-iasi-3

Acum, problema PSD este dacă va putea stopa hemoragia declanşată în ultimele 3 – 4 zile. Şi ar trebui să se decidă dacă o conducere tip Dragnea, care era să moară cu partidul de gît, îl mai poate ajuta la ceva!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Poporul a învins! 350.000 de români în stradă!

  1. Emil Butnarasu zice:

    Trebuie mers până la capăt, la demisia făptuitorilor și părtașilor ordonanței 13, la o remaniere guvernamentală în primă instanță. Oricum, nu am avut speranțe de mai bine decât în 1996 și atunci degeaba. Acum, încurajat de protestele de amploare, aș dori să nu mai vedem/auzim de politruci alunecoși alde Dragnea și aș mai dori să se facă dreptate până la capăt cu cei care au subminat democrația. Apoi mai vedem noi …

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioan Costea zice:

    Rămîn circumspect, bănuitor, neîncrezător, fript ciorbă – suflat iaurt! Acum 2 zile, fiind în Amsterdam la miting, fiică-mea a fost întrebată de un trecător olandez de ce protestează (erau 400 și ea era mai la margine), a spus că împotriva corupției din România, la care olandezul a trecut mai departe dînd din mînă: „Ei, corupție e în toată lumea!” Da, dar ei nu știu că în România e boală endemică și modus vivendi al (majorității) politicienilor! Astă seară fiica a fost pînă acum cîteva minute printre cei 40.000 din Cluj. Cum am mai zis, și eu mă duc mîine la un „Five o’clock” civic în orășelul meu. E bine că se iese și mîine în stradă, indiferent de „concesiile” pe care își închipuie guvernanții că ni le fac. I’m affraid – vorba englezului – că to be continued. Năsărîmbe de-alea au mai făcut și o să mai facă. Arunc și eu așa o vorbă: de exemplu OUG nr.9/2017, prin care violează din toate pozițiile legea 500/2002 a finanțelor publice. D-aia zic, ochii și gura pe ei!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Bogdan de la Timişoara zice:

    Încă sunt foarte surprins că Strada nu a reuşit în zilele astea să scoată vreo 2 3 lideri serioşi care să negocieze cu politrucii. Se pot obține înzecit mai multe lucruri dacă s.ar fi coagulat nişte lideri. Nu credeți? Ce se rezolvă cu abrogarea / revocarea asta dacă Dragnea rămâne acolo? Dacă Grindeanu rămâne premier? Dacă OUG 9 este trecută cu vederea şi Doamne câte or mai fi?!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu pot să apară lideri în cinci zile! Dacă apăreau era semn nasol, că mişcările n-au fost spontane. Pe Dragnea terbuie să şi-l rezolve PSD, că mult rău i-a făcut şi acesteia, e o problemă internă de partid… Deocamdată, cum spuneam şi mai sus, e ok cu abrogarea şi cu demiterea lui AltăÎntrebare. Nimic nu se poate obţine uşor. Acum, măcar am dovedit că ştim să ne mobilzăm la nevoie. E un progres…

      Apreciază

  4. eduardantoniu zice:

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dana (Mara) zice:

    http://www.simonatache.ro/2017/01/30/cum-discuta-dragnea-cu-grindeanu-si-iordache/
    Cum numai umorul ne mai salveaza, buna anticipare chiar si partiala a intentiei lui Dragnea inca de la bun inceput de a-l sacrifica pe Iordache de la Caracal in cazul ca nu tine vrajeala. Acum o da cu bugetul, cu treburile serioase, cu necesitatea de a lasa acesti protestatari „de inspiratie sorosista” guvernul sa implementeze programul de guvernare pentru a nu se iesi din graficul programat. A mai precizat ca nu mai poate sa-i tina in friu pe oamenii „din teritoriu” care vor sa se reverse asupra capitalei cu milioanele cum cerea si Olguta Vasilescu. Intre timp la televiziunea Romania tv ca intr-un teatru al absurdului in formatie completa aceeasi retorica de spalare pe creier cu conspiratii: cu binomul, cu sorosistii, cu iohanismul… astazi fostul PRM-Ist Tolcas, Amraham HAM HAM HAM , acad. Ciufulici si un strateg aviator cu fundul in mai multe luntrii, acompaniati de o prezentatoare sperioasa si o domnita avocat voluptoasa. Pieleanu si Cheriac erau cu detasare la Antena 3. In schimb val Vilcu de la Antena 3(un soi de intruchipare a perplexitatii) are mai nou portita deschisa la tvr publica unde a „intervenit telefonic” la un moment dat nelinistitul si confuzul Ghise” liberschimbist la respectabilul ALDE. Curat Caragiale. Nimic nu se schimba, toata lumea ramine blocata, indirjita, convinsa ca exista o conspiratie ca Iohannis forteaza alegeri anticipate. Ceea ce este o prostie, nu au cu cine si daca ar vrea. Sa guverneze psd, cine ii impiedica, dar inteligent si cinstit.

    Apreciat de 1 persoană

  6. dezideriududas zice:

    Ne unește ceea ce ne lipsește – Constantin Noica. La popor una-alta, la politicieni, la fel. Doar că « una –alta »-ul poporului este antonimic cu cel al politicienilor. Dom’Constantin a contrapus insă mâzga filozofiei acestei realități care ne-ar fi asurzit altfel cu zgomotele tablelor lovite de “ciocanele din dotare »….Cu toată vigilența lui dom’Constantin, « fără secere »….Ne liniștește si dom’Lucian ( din « Grupul de la Cluj »….) atat timp cât asociaza veșniciei cel putin 50 % din forta poporului nostru….Nici cetațeanu’ de la sat ( care are porc, deci mai liniștiț in fata necesităților….), ajuns la bloc ( fără porc…), nu poate fi trecut usor la noua categorie…, cel puțin la vot.
    Tomi ( a tăia ) – TOMIS / Clus ( a lega ) – CLUJ

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ion Fercu zice:

    Drăgniștii au crezut că au primit un ,,vot în alb”. Dar au fost contestați chiar și de unii dintre ai lor. Chiar cred că sunt șanse ca democrația noastră să fie locuită și de virtuți.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Liderii vor apărea, dle Antonesei, cred io, numai după ce protestele vor intra în legalitate. Adică vor fi autorizate şi cineva şi le va asuma. Şi acum, după această primă izbîndă, cred c-ar fi momentul. Deşi, o oarecare organizare a existat – cel puťin la Ploieşti – însă aşa, firavă, mai din umbră, iar convocările s-au făcut din gură-n gură ori pe internet. Trebuie ca prostele -asta doar în cazul în care vor mai continua – să se oficializeze într-un fel pentru că altfel există riscul pierderii seriozităťii şi al căderii în derizoriu. Pentru că la Ploieşti, bunăoară, s-a ajuns să se scandeze în faťa sediului local al direcťiei anticorupťie :”DNA eşti iubirea mea!”. De aici şi pînă la la lozinci de genul: „SRI noi pe veci te vom iubi!” ori „Poliťia e fericirea mea!”, n-a mai rămas prea mult! Şi-ar fi păcat !

    Apreciază

  9. Protestele, tehnic vorbind, nu au fost legale, dar au fost legitime, s-au bazat pe suvernaitatea poporului, pe dreptul acestuia la revolt[ ]mpotriba abuzului… Cit priveste lozincile, desi una din inrtentia lui Dragnea a fost/ este eliminarea DNA, opratiunea Sebi aici intra, a reusit sa faca insitutia asta, care are multe bube, mai populara decit a fost vreodata!

    Apreciază

  10. Perfect legitime. Sper să nu capete însă o turnură de răscoală sau de revoltă, care să le transforme în mişcări anarhice. Spun asta pentru că am vorbit cu prieteni români care au protestat în ťari europene în cadrul unor mitinguri aprobate, deci legale, autorizate de oficialităťile locale, cu organizatori cunoscuťi, care şi-au asumat integral buna desfăşurare a manifestaťiilor. Ceea ce mi se pare absolut normal. Cum la fel de normal mi s-ar părea ca preşedintele KIWI să iasă şi să facă apel la calm şi pace socială. Să-şi intre în pielea de preşedinte, adică. Nu să îndemne la răzmeriťă.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Ion Fercu zice:

    ,,Au cam luat-o peste bot!”…
    Nu PESTE BOT! Chiar ÎN BOT. ÎN BOT, ÎN PLEX, ÎN OUĂLELE, FICAT. Unde e mai dureros. Și mai BINE. Pentru NOI:

    Apreciat de 1 persoană

  12. Dan zice:

    De acord cu Dl. Prof. Emil Butnarasu si chiar mai mult. Trebuie mers pana la capat – capat.
    Adica pana la demisia guvernului, guvern interimar si alegeri anticipate.
    Pentru ca desi au castigat alegerile, pesedeii au incalcat grav programul pentru care au fost
    votati de o majioritate relativa si, in plus, au adus grave prejudicii de imagine, si nu numai
    de imagine, tarii noastre.
    Daca populatia se va lasa amagita, gasca rosie va lua aceleasi masuri anti stat de drept
    chiar prin parlament, unde domina copios.

    Apreciat de 1 persoană

    • Serios? Ți s-a făcut dor de vreun Cioloș? Și ghici cine va cîștiga anticipatele?!

      Apreciat de 1 persoană

      • Dan zice:

        Si ce „crima” a facut Ciolos?
        Asa cum e el, e onest, nu-i pesedist,
        Trebuie sa-i suportam pe pesedisti
        pana vom ajunge ca rusii ori bielorusii cu democratia ?

        Apreciat de 1 persoană

      • Bre, frate, e greu cu tine! N-o fi facut Ciolos mult rau, dar nici vreun pustiu de bine! Iat guvernele de tehnicieni sint guverne de criza sau de razboi, regula este a guvernele politice! Pai, pedeii au cistigat alegeril si trebuie sa ne obisnuim cu gindul. Cind altii vor fi in stare sa le cistige, vor conduce altii. Chestia asta cu rusii si bielorusii e o speritoare pentru prosti, ma mira ca are succes la tine. Cu tot cu penibilii astia, Ro e parte a UE si NATO, basca partener strategic al USA, ceea ce nu e cazul lor… Mai bine iesi la proteste decit sa cobesti…

        Apreciat de 1 persoană

    • Ioan C. zice:

      Alegerile sunt o data la patru ani. E chiar atat de greu de indurat pentru PNL ca a pierdut alegerile sau chiar nu intelegem jocul democratic?

      Apreciat de 1 persoană

    • Ioan C. zice:

      Hai sa facem alegeri pana iese cum vrea Iohannis. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Există o majoritate guvernamentală, care s-a cam făcut de cacao cu inițiativa tocmai retrasă dar care, în ciuda unei anumite hemoragii, nu e pusă deocamdată în discuție, propun însă să nu-i atribuim președintelui intențiile pe care le bănuim noi că le-ar avea. De altfel, cum am mai scris, cred că tot Dvoastră. PNL are aște urgențe decît guvernarea – reformarea și recîștigarea popularității, sracini deloc ușoare, maoi ales cu liderșipul \ctual…

        Apreciat de 1 persoană

  13. Mai există PNL? Că-n afară de cele două doamne blonde, G & T, care se tot iau în gură prin Parlament cu te miri cine, nu se mai vede nimic la orizont…

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.