Domnule Iohannis, eu nu sînt un „român de-al Dumneavoastră”!


dsc02027

Domnule Președinte, Excelența Voastră, nu-mi dau seama ce căutați în Malta tocmai cînd țara este în fierbere. Am dubii că summit-ul acesta, programat la sfîrșit de săptămînă și într-un loc exotic, poate fi o adevărată reuniune de lucru. În cel mai bun caz, e un fel de team building între liderii europeni, un fel de întîlnire la un pișcot și o șampanie. Dar să lăsăm această curiozitate a mea și să spun precis ce am să vă reproșez.

Din frumoasa Malta, grație site-ului Digi 24 și a prietenului Alexandre Spahiu, care mi-a semnalat enormitate, îmi sosește această declarație a Dumnevoastră care mă jignește nu doar pe mine, ci sute de mii de protestatari din aceste zile: „Avem sute de mii de români de-ai mei în stradă”! Nu, Domnule Iohannis, eu nu sînt un român de-al Dumneavoastră. Nu am ieșit în stradă ca să apăr fundul Doamnei Kovesi de atacurile lui Sebi și ale tonomatelor și de limbile fanilor Domniei Sale, nici ca să vă ridic Dumneavoastră popularitatea în cădere liberă pînă la tîmpenia lui Dragnea și a guvernului său, care poartă abuziv numele Grindeanu. Nu, Domnule Președinte, nu pentru asta am ieșit. Am ieșit pentru apărarea unei instituții, Justiția, de atacurile demente ale unor pîrnăiași și potențial pîrnăiași și a unei idei, a unei valori a societăților moderne, independența acesteia. Faceți un sondaj printre protestatari și constatați cîți sînt „ai dumneavoastră” și cîți sînt persoane autonome și responsabile, care au ieșit în stradă să apere același lucru. După sondare, veți constata că i-ați jignit pe cei mai mulți dintre.

Întîmplător, acum, pozițiile noastre coincid în chestiunea ordonanțelor, dar ele sînt divergente într-o mulțime de alte chestiuni privind Justiția. De pildă, sînt mai mult de doi ani de cînd exercitați funcția prezidențială, dar și pe cea de președinte al CSAȚ. În toată această perioadă nu ați găsit timp să aboliți decizia băsesciană care lega contra naturii DNA de SRI. Cum acum vreun an, ați încercat să strecurați, ca niște proiecte fără autor declarat!, legile Big Brother, am toate motivele să mă întreb dacă Dumneavoastră controlați SRI sau instituția vă controlează pe Dumneavoastră Nu mai reiau toată lista reproșurilor, am făcut asta acum un an și ceva cînd am refuzat amabila Dumneavoastră invitație la un ceai la Cotroceni.

Nu, Domnule Președinte, nu sînt „omul Dumneavoastră” și dacă mai folosiți vreodată formule din acestea, vă rog să adăugați, „cu excepția lui Liviu Antonesei”, care vă salută cu respectul cuvenit înaltei demnități și cu destulă consternare!

 

Liviu Antonesei,

 

3 februarie 2017, în Iași

 

Update – Văd că ziarul Cotidianul îmi preia textul, fără să de sursa, ei spun că ”Circulă pe net”! Dar măcar îmi lasă semnătura!

http://www.cotidianul.ro/domnule-iohannis-eu-nu-sint-un-roman-de-al-dumneavoastra-295632/

Update – Observ că textul circulă mult, e preluat de multe site-uti și pagini de Facebook, de Romania curată, cu care colaborez adesea.

Domnule Iohannis, eu nu sînt un „român de-al Dumneavoastră”!

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

244 de răspunsuri la Domnule Iohannis, eu nu sînt un „român de-al Dumneavoastră”!

  1. Anca Vlase zice:

    Olé tus huevos, Bunicule! Comentariul tau de azi imi aminteste de cele pe care le scriai pe vremuri la Adevarul si care faceau deliciul celor doi neuroni ai mei 🙂 Sigur, asta nu se vrea o insulta la adresa scrierii tale, ci o apreciere justa a capacitatii mele neuronale =))))))
    Am citit acusica zicerea lui Culaie despre romanii lui si crede-ma ca desi niciodata n-am clamat mandrie pt ceva sau altceva desi as fi putut,zic io- asa, la nivel personal batar si fara modestie pt ca vorba aia, nimeni nu-i modest degeaba 😀 -cum zic, e pt prima data de cand ma stiu si-s mandra ca sunt tiganca.
    Nefiind romanca,cu siguranta Culaie nu s-o referit la mine si salut ideea lui creata de a nu spune ” romanii si tiganii mei” ca ma si traznea dumnezo de spume :))))

    Apreciat de 4 persoane

    • Nu te mira, Iasiul se stie, e rosu, decand nu mai e Capitanul, care,ca student se batea cu infiltratii bolsevici de la Nicolina Iasi! Iasiul, e mai aproape de malul Nistrului, unde paste murgul rusului, iar Antonesei, sensibil din fire,confunda, cu ,sau fara voie, Idiotul lui Dostoyevsky, „neamtul” Mîşkin, plecat pt tara undeva, si care nu vrea sa ia parte la toate relele lumii, cu Mîşkinul raului care a dat ordonanta! Antonesei, e roman de al altcuiva,gandind asa, ca pe malul Nistrului ,langa calulu rusului! Il va supara aceste randuri si le va sterge ,desigur,desi, ar fi bine sa le lase si judecatii altora!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cred că suferiţi de dcemneţă cronică, acum în fază acută. V.am îndemnat să daţi o căutare pe goagăl! Puteţi căuta dupa Dan Petrescu, Luca Piţu, Dan Alexe, Alexandru Tacu, Liviu Cangiopol etc. O să aveţi surpriya să constaţaţi că aici a exsistat cdel mai mare număr de anticomunişti, nu în procente, ci chiar în cifră absolută! Dar cu sînteţi plecat de acasă, n-aţi căutat!

        Apreciat de 1 persoană

      • Larsen Elena zice:

        Nci nu va inchipuiti cate persoane au postat aceasta scrisoare, admirabila , onesta si mai presus de orice partizanat ! Aici, la Ploiesti, incepand cu adolescenti razvratiri, pana la foarte maturi cu cele mai diverse orientari politice . Nu-mi vine-a-mi crede ochelarilor ca exista cineva atat de rau intentionat

        Apreciat de 1 persoană

      • Şi eu sînt mirat, a fost preluată de yeci de site-uri şi sute de pagini sde FB. Azi am trecut de 20.000 de vizualizări pe bloc, recordul anterior fiind de vreo 10.000, Nu am urmărit asta, ci numai o autoclarificare, dar se pare că am nimerit pe o temă care îi preocupă pe foarte mulţi…

        Apreciat de 1 persoană

    • Merci, nepoată! Iaca sînt vreo cinci ani de cînd nu mai scriu la ziare, În rest, stai liniştită, tocmai m-a asigurat o doamnă cu nume mai degrabă german că nu-s român! La urma urmei, nici nu sînt!

      Apreciază

      • luminita wallner zice:

        Spre stiinta domnului Antonesei – Sunt romanca autentica din Banat, cu bunic preot, mama profesoara si tata ofiter de cavalerie, prizonier in URSS dupa cel de al doilea razboi si veteran de razboi. Voiam a va scrie azi cu totul altceva si iata despre ce este vorba. Sa va felicit pentru scrisoarea dumneavoastra si mai ales pentru efectul ei, a fost preluata inclusiv de cei care nu stiu sa citeasca si am regasit-o in gura unui personaj de gen feminin, descins din filmele lui Fellini care participa la manifestatia anti-Iohannis de la Palatul Cotroceni. Femeia era redata cu multa satisfactie de cele doua posturi de televiziune RTV si ANTENA 3. V-ati atins scopul, inclusiv pe cel de a va readuce in atentie ( de altfel aveti antecedente in domeniu).

        Apreciază

      • Stimată Doamnă, eu nu mă pot lăuda cu un arbore generalogic așa de pur! În rest, ce nevoie am de atnție, nu pricep…N0am scris scrisoarea ca să fie preluată în sute de locuri, dar dacă asta s-a întîmplat, mă tem că am nimerit o temă care îi preocupa, fie și subconștient, pe mulți… Asta e, ne împăcăm cu gîndul…

        Apreciază

      • Anca Vlase zice:

        Cam ase-i intatdeauna,Bunicule. Si la mine croncane(au) niste ciori ca-s tiganca:))) Da´ ma rog,no, daca nu esti roman, bine-ai venit in club. Ii foarte avantajos sa nu fii roman, si mai avantajos sa alegi sa fii tigan, ca mine:))):))) Avantaj noi, astia „neromanii”-care-n mintea unor romani suntem si „neoameni”.
        Sanatosi sa fim,ca boala vine oricum 😀

        Apreciat de 1 persoană

      • Sănătoși să fim, dar n-am putea să mai țineam boala departe?

        Apreciază

    • Alex. zice:

      EUR…noii v-au rămas in același număr/cantitate si..AZI!!!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Roman zice:

    Eu nu sunt un roman de-al dumneavoasträ. De ce nu ai cum sä fi.
    Vergissmeinnicht (nu mä uita) /Redewendungen (artä a discursului):
    my people
    meine Leute {pl} = oamenii mei nicidecum „poporul meu”. Volk/Volksgruppen/Volksdeutsche/Volkskunde der Siebenbürger Sachsen.
    Nonsens sä afirmi cä” mein Volk = romanii mei”.
    Poporul lui = mein Volk = sasii/germanii. Doar tara/Romania este numitorul comun. Landsleute = cetäteni ai tärii.
    die Meinigen {pl} = ai mei
    my people {pl}
    meine Familie {f} = familia mea
    Sä trecem la:
    1″Meiner Regierung” = Guvernul meu / Adolf Hitler: Rede vor dem Reichstag am 1. September 1939/ Discurs in fata Reichstagului german la 01.09.1939
    2 „Doriti räzboiul total?”= Wollt ihr den totaler Krieg? – Joseph Goebbels la 18. Februarie 1943
    Goebbels isi denumeste discursul, intre persoanele confidente, „Stunde der Idiotie” cea ce inseamnä „ora de imbecilitate” . „Wenn ich den Leuten gesagt hätte, springt aus dem dritten Stock des Columbushauses, sie hätten es auch getan.“ „Dacä le spuneam „den Leuten”/ oamenilor (mei) säriti de la etajul al treilea, ar fi fäcut-o si pe asta.
    Mesajul a fost fäcut public atunci ca si acum prin toate mijloacele media avute la dispozitie.
    3.Doamne fereste-ne sä urmeze si „Mein Kampf” adicä „Lupta mea“.
    Schimbarea raportului de forte, prin trecerea la ofensivä cu alte mijloace decat cele democratice ori stabilite prin lege, urmäreste doar nimicirea oponentului politic. Pe cand acest oponent politic, pe cat de prost pregätit ori neinspirat (din alte „cutume”) ar fi, este de neam romanesc. Evocarea subtilä a drepturilor cetätenesti creazä confuzie si dezbinä. Pentru cä „Big Brother” loveste in drepturile omului in particular. Gandirea unicä este dictatul unei minoritäti ascunse societätii romanesti! Aceast curent de gandire nu cunoaste nici lege nici patrie! Identitatea culturalä romaneascä nu a fost lovitä asa de crunt si asa de strategic de multä vreme.
    Mici interpretäri asupra exprimärii domnului Presedinte

    Apreciat de 2 persoane

    • Ar fi o singură problermă, dl pr4eşedinte n-a vorbit nemţeşte acolo! Că va fi gîndit aşa, nu e treaba mea, nu citescv gîndurile oamenilor., Dar vă invidiey că o puteţi face!

      Apreciază

      • Anca Vlase zice:

        Asa-i, Bunicule.Sassu´ vorbeste romaneste ca fiica-mea:)) Intr-o zi venind de la scoala imi zice: ” (..) nu inteleg cum de nu-i deranjeaza cand o fata de 15-16 ani primeste un copil”
        Nu intelegeam de unde pana unde vine povestea cu primitul, stiind ca pruncii nu se primesc:))) Din traducere fara adaptare vine:))) Asa vorbeste si Johannis desi n-ar trebui 😀
        Oricum am lua-o pa aia cu mein volk sau poporenii mei…. vaya mierda, senyor… dupa ce asta ne-o aratat cum e in tara lui cu guvernu´ lui, singura mea speranta e sa nu ne arate si pula. Tot a lui, fireste 😛

        Apreciat de 1 persoană

      • Ha, ha, ha! Acolo, a vorbit englezește, probabil a gîndit nemțește…

        Apreciază

  3. Emil Răducanu zice:

    Frate Liviu, te admir pentru verticalitate și pentru asumarea poziției, chiar dacă unii se arată deranjați. Niciodată nu ne vom însănătoși, dacă tot încercăm să găsim la „celălalt” intenţia ascunsă, neânțelegând că trebuie să trăim împreună și să ne ascultăm cu atenție, înainte de a pune etichetele care ne convin și pe care le considerăm definitive, spre liniștea conștiinței noastre. Mi se pare de neânţeles că sunt concetăţeni de ai noştri care îşi permit să spună că ei sunt mai români decât cei care au alt punct de vedere. Deţin doar ei oare un manual de instrucţiuni pentru uzul bunului patriot ? Tu ştii bine ce s-a întâmplat la începutul anilor 90, când s-a confiscat revoluţia doar pentru unii, erai acolo, vizibil şi pătimaş. Şi atunci, ca şi acum, văd că apar persoane care nu înţeleg ce înseamnă să-şi asumi în nume propriu o poziţie, pe care s-o aperi cu decenţă, chiar dacă asta înseamnă să deranjezi un preşedinte, de exemplu ! Ai tot sprijinul meu !

    Apreciat de 2 persoane

  4. Laurentiu zice:

    In principiu zici bine. Eu sunt atat de sceptic in ceea ce priveste insanatosirea acestei natii incat nu ma duc la vot de ani de zile, nu ma duc la manifestatii si nu ma raliez la nici un curent de oricare ar fi – parca as fi Elvetia… Pot sa si argumentez de ce ma situez aici: am aproape o juma’ de veac si stiu extrem de bine ce-i poate pielea „poporului meu”. A vrut stanga FSN-ista, Iliescu, a votat – n-a fost fericit, a vrut dreapta, „schimbarea”, Constantinescu – nu le-a fost bine nici atunci, a vrut ceva mai popular (mai grobian, as zice eu), l-au votat pe Basescu si clica lui – nu le-a convenit. Acum (aproape 2 luni) au ales covarsitor „ciuma rosie”, democratic fara excese, dupa ce au votat cu entuziasm „un neamt” pe care l-au considerat prea-ales, precum masina germana – cea mai fiabila si mai performanta… DAR, a aparut ceva nou in constiinta unor romani, ideea de a-i schimba pe toti cei vechi cu altii absolut noi in peisaj, un fel de reset total. O greseala la fel de mare ca cele din trecut când s-a crezut ca daca vin unii in locul altora SE SCHIMBA SI LOCUITORII TARII… Ei bine, surpriza! populatia nu se transforma in nemti. am aceiasi vecini care asculta manele, se uita la Maruta sau Capatos, lucreaza ca sclavi la multinationale ca sa poata sa-si plateasca rata la prima casa(de fapt, primul apartament), inghitand toate abuzurile angajatorilor, etc. Anul trecut, cu un Presedinte prea ales si o mana de oameni super pregatiti la guvernare eu am dat aceeasi spaga pentru obtinerea permisului de conducere pt fie-mea, am platit aceasi suma mare de bani in cazul unei nasteri sau a unei banale operatii, Am mers pe aceleasi drumuri proaste (mi-am rupt roata la masina in concediu). Dar, ceea ce ma face asa de sceptic si resemnat este mentalitatea omului simplu care spune nonsalant ca si el daca ar fi la ciolan si-ar insusi pt el si familie o portie citez dintr-un prieten de-al meu: „si eu daca as avea drept de semnatura mi-as trage o parte”… Sau binecunoscuta mentalitate: „furi bine, stai 2-3 ani la parnaie si apoi iesi si ai ce cheltui”… Trist, dar sunt convins ca si dintre cei din piata sunt cativa in numar destul de bun care gândesc la fel ca in exemplele de mai sus.
    Asta este scurta mea argumentatie privind scepticismul (sau realismul) meu cu privire la ce se intampla zilele astea.
    Concluzia la titlul tau: in nici un caz nu sunt romanul lui Johannis, sunt doar un roman din Romania.

    Apreciat de 1 persoană

    • Se pare că avem poyiţii foarte apropiate. Sîntem fiecare românul lui., În ce priveşte votul, am fost în grevă din 2004 pînă în 2012, cînd am făcut campanie furibundă lui Iohannism poate şi cu gîndul subonştient că nu.i român de-al meu. Se pare că m-am înşelat!

      Apreciază

      • Adrian zice:

        Multi ne-am inselat ,greseala e omeneasca.Cei care stiu sa recunoasca acolo unde gresesc sunt oameni intelepti…adica extrem de rari in Romania.Eu de dimineata am in cap ce ati spus cu privire la legile big brother ,nu pot sa sterg paragraful din memorie.Tare ma tem ca aveti ,iar daca aveti dreptate nu vad o solutie nicaieri.

        Apreciat de 2 persoane

      • În fapt, n-am greşit fatal! Să ne imagtinăm că, în locul lui, era măscăriciul Ponta îîn locul măscăriciului Băsescu cu cei zece ani aqi lui! Eram terminaţi, aşa măcar lungim agonia!

        Apreciază

      • Adrian zice:

        Daca presedintele oricare ar fi el este sub controlul serviciilor cum se poate rezolva?Asta inseamna ca nu exista iesire , votul o sa fie inutil indiferent cine e votat iar tot ce traim e o pseudodemocratie ,adica ceva mai pervers decat o dictatura pe fata.George Orwell 1984 pare ceva frumos in cazul asta.

        Apreciat de 1 persoană

      • Asta chiar e o problema. Se poate rezolva numai prin reformarea serviciior, Dun păcate, la ultims opcazie, băieţii l.au lăsat pe Coldea lest şi reforma a încetat înainte de a începe… Să avem răbdare, deşi pe zi ce trece, va fi tot mai greu…

        Apreciat de 2 persoane

  5. Costel Lacatus zice:

    Liviule,sa stii ca d-l Iohanis nu a gresit deloc in felul de a se exprima.Ca si presedinte al Romaniei poate sa spuna fara sa greseasca „romanii mei”.Chiar daca sint unii care sint de alta parere intr-o anumita situatie,si chiar daca un „oarecare roman nu-are la suflet” nu poate afirma ca greseste facind afirmatia”romanii mei”
    Sint familii unde poate un copil nu e de acord cu mama tata, dar nu poate sa spuna:
    ” tata eu mu sint copilul tau” ,sau chiar intr-un partid sau intr-un loc de munca daca un director spune „oamenii mei” nu-i gresit chiar daca unii nu-l au la mate pe „seful”.
    Mi-am permis sa-ti scriu draga Liviule pt ca am fost vecini pe str.Stefan cel Mare.
    De altfel tot respectul.Costel Lacatus

    Apreciat de 1 persoană

    • Problema are fi că eu nu sînt nici românul lui, nici al oricui altcineva. Cum nu m-am născut prin autogeneya,, am fost al mamei şi al tatei, dar ei nu mai sînt, Dumnezeu să-i odig’hnească!, aşa că acum sînt pur şi simplu al meu!

      Apreciat de 1 persoană

  6. cris roma zice:

    Domnule eu sunt Roman de-al lui Iohanis. Cred ca toti cei din Piata Victoriei sunt Romanii lui iohanis, cu exceptia celor care au dat nastere la violentele din Piata. Iohanis este varful nostru de lance in lupta aceasta grea cu acesti penali din Romania. Ii multumim domnului Iohanis si ii suntem recunoscatori pt modul in care s-a comportat in aceasta criza. Ceilalti care nu sunt romani lui Iohanis probabil vor iesi la mitingul PSD

    Apreciat de 1 persoană

  7. Adrian Mănăilă zice:

    Domnule Liviu Antonesei, Cred că sunteți într-o gravă eroare. Dacă nu, sunteți de reacredință. Dacă ați fi fost între cei prezenți în Piață ați fi realizat că, totuși, există un liant care-i cheamă pe acești oameni împreună. Iar dacă sunteți de bunăcredință trebuie să recunoașteți că mobilul care stă la baza gestului sinucigaș al PSD-ului/Dragnea și gașca, este tocmai pericolul de a mobila pușcăria. Ori, cel care a fost primul care a reacționat, cel care a cerul Avocatului Poporului să-și facă datoria, cel carea cerut respectarea Statului de drept cu o Justiție nepolitizată și care în final a spus „jos mâinile de pe DNA” a fost exact cel denigrat de Dumneavoastră.
    Vă asigur, ca participant, că majoritatea, dacă nu toți, celor din Piață nu ne este rușine, ba din contra, să fim numiți Români de-ai Președintelui Klaus Werner Iohannis.
    Mai reflectați.
    Cu, încă, considerație,

    Adrian Mănăilă

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu sînt în piaţă, dar la Iaşi, să asta din 1990, ba chiar bucuros că am regăsit protestatari încă de atunci… Noi avem liantul nostru vechi, nu ne trebuie prospături!

      Apreciază

      • Adrian Mănăilă zice:

        Eu am o vechime mai mare, din 1989, dar nu fac caz din asta. Spuneți că nu Vă trebuie prospături, nu știu ce vechituri V-ar satisface.

        Apreciază

      • Da, și eu tot din 1989! Ca să nu laud cu vreo 6 de dinainte, de la prima anchetă serioasă a Secu. Însă nu-mi dau seama de chestia cu prospături, pentru că mă bucurasem foarte mult că am văzut foarte mulți tineri și chiar copii. Poate dădeam cuiva o replică, iar mașinăria asta mai pune comentariile și aiurea…Naiba știe, după săptămîna sta de proteste, mitinguri, marșuri, relatări, comentarii, mai obosește omul…

        Apreciază

    • Ciprian Tarcut zice:

      Comentariul meu se referea la cele spuse de Adrian Manaila

      Apreciat de 1 persoană

  8. Diana t zice:

    Iti raspund eu, mai Liviu, ce cauta mr president in Malta! Cauta sa isi indeplineasca f bine unul din rolurile principale ale unui presedinte in stat – acela de a-si reprezenta international tara ( poti sa te documentezi un pic ce rol are fiecare-guvernul, parlamentul, etc. Sa vezi care isi face treaba si sa nu mai fie aratat cu degetul presedintele pt greselile altora). Nu inteleg inversunarea asta – de ce ati sarit ca arsi toti cum ca presedintele v-ar poseda 🙂 pt o exprimare nefericita ( dpvd vedere – eu inteleg mai degraba ca se identifica cu romanii , nu ca ar fi proprietatea lui)
    Multumita lui – prin educatia, diplomatia si bunul simt pe care alt presedinte nu le-a aratat pana acum – putem si noi scoate obrazul in afara tarii fara sa ne facem de ras! Si da. Omul ala e in afara tarii to raise awareness.. ca altfel nu se implica nici naiba in treburile noastre interne.

    Apreciază

  9. BALAN Gheorghe zice:

    Buna ziua,d-le ANTONESEI,va multumesc frumos,ca mai sint in tara aceasta si oameni cu verticalitate,care incearca sa vada lucrurile echidistant.
    Eu nu sint un apropiat politic de nici o parte.
    Dar la ultima VOTARE,nu aveam pe cine vota,care era mai aproape de omul mai putin bogat material.
    Eu am carte putina,doar 13 ani,cu BAC,nu ma vad in barca celor BOGATI MATERIAL,cei de dreapta,atunci ma vad nevoit sa votez pe cei care se mai gindeste si la noi pensionari.
    Nu am votat cu actualul Presedinte,deoarece nu este ROMAN,pentru acest fapt,NU MA CONSIDER VINOVAT.
    Cu sincer respect

    Apreciat de 1 persoană

  10. Am ajuns intimplator la comentariul dvs, pe facebook. Cred ca e corect doar ca in contextul actual e doar „zgomot”. Parca ati avea un stand-up in fata unei scene in care se omoara in direct unii cu altii. Ok, nu sunteti unul „de-al lui Iohannis”! Si eu va intreb: si ce daca? Cui ii pasa? Aaaa, dvs sunteti mai presus decit restul din strada. Am inteles acum.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu, n-aţi înţeles, asta pentru că în loc să citiţi atent ce scriu acolo că apucaţi să-mi citiţi gîndurile. Deci mie puţin îmi pasă dacă le pasp şi altora, deşi văd că sînt foarte mulţi cărora le pasă, dar important este că îmi pasă mie! În rest, vă trimit şi pe Dvoastră pe goagăl să vedeţi cam de cînd sînt eu în stradă!

      Apreciază

  11. Cami Camelia zice:

    S-a dus sa-si ia tinicheaua. decoratiile conteaza. restul…

    Apreciat de 1 persoană

  12. alin zice:

    Noroc- Dece nu ii spui personal asta ?! 🙂 Clar libertatea de exprimare e permisa!Sunt curios daca era un presedinte din Iasi sau Moldova mai comentai? 🙂 Fiecare cu alegerea lui dar daca analizezi cu atentie e cel mai bun presedinte pe care il puteam avea in acest moment!Il preferai cumva ca alternativa pe Ponta????!!!Hai sa fim seriosi 😉 !!!Constitutia ii permite sa vorbeasca in numele romanilor daca te simti lezat da-l in judecata.Eu cred ca ai vrut sa devii mai cunoscut si asa te-ai gandit si tu sa spui ceva sa atragi atentia! Nu stiu cat ai reusit cert e ca eu am auzit de tine 🙂 tot e un castig.Noroc

    Apreciat de 1 persoană

    • La asta am raspuns de atîtea ori, ca m-am cam saturat, dar oamenii se reped la scris fara sa se uite ce e deja scris. Numai in Ro sint mai muolti scriitzori decit citirori! Pe scurt:
      1, I.am scris si personal, numai că el m-a poreclit omul lui în public!
      2. Nu doar că l.am votat dar am făcut o camapnie la fel de furibundă ca şi penrtru Emil de două ori… Restul pe aici pe undeva…

      Apreciat de 1 persoană

    • Ciprian Tarcut zice:

      Nu putea sa fie nici din Iasi nici din Moldova ! Trebuia sa fie din DIASPORA !
      Halal de cin’l-o votat !

      Apreciază

  13. Adriana Tabacaru zice:

    Domnule Laurentiu….daca a.i dat spaga inseamna ca esti ca si noi.Niste fiinte umile si fara coloana vertebrala.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Pingback: Macri’s – Nici eu nu sunt român de-al lui Iohannis! | Macri's Blog

  15. Razvan zice:

    Nu știu cine e Dragnea wanna be asta ofticat ca el e un Liviu simplu..dar încercarea lui de manipulare e penibila. Cel mai probabil nu e roman, sau nu e roman cu sufletul, doar prin nefericita sa naștere pe acest teritoriu. Poți mai mult, în plus sugerez sa citești despre atribuțiile președintelui.
    Si ca regula de politețe așteaptă sa revina omul în tara sau chiar cere sa ți se furnizeze informații legate de vizita sa în Malta și prezintă un articol documentat.

    Apreciază

  16. Ioan C. zice:

    De dorit ar fi sa se abroge ordonanta, de asemenea de dorit ar fi ca Iohannis sa nu incerce sa aduca PNL la putere pe alte cai (forta strazii), daca nu a fost sa fie prin votul democratic.

    Apreciat de 1 persoană

  17. Lordul John zice:

    domnule Antonesi care ar fi pașii urmatori dacă pedesereul abroga-retrage-anulează ordonanța cu pricina ?
    mulțumesc !

    Apreciat de 1 persoană

    • Dacă semnalul dat azi de Dragnea e de luat în seamă, ordonanţa va fi retrasă. Dar mai trebuie lăsat şi lest, măcar Altăîntrebare… Apoi va trebui ca PSD sa se auticlarifice, dacă poate…

      Apreciază

  18. Lordul John zice:

    Îngroșand și rezumând lucrurile rezulta că pedesereul , ciuma roșie, se opune sistemului securist care e reprezentat la vârf de tovarasul Johannis
    Incredibil

    Apreciat de 1 persoană

  19. Marcel Ene zice:

    Domnule Antonesei, ar fi corect să vă limitați la persoana dumneavoastră și să-i lăsați pe ceialți „sute de mii de protestatari din aceste zile” să vorbească în nume propriu. Sau i-ați întrebat pe toți? Sper că no să se vorbească despre dvs. peste 50 de ani cum se vorbește acum despre Sadoveanu. Trecând peste exagerarea pseudo-jurnalistică, vreau să înțelegeți că vă respect opinia dar nu o împărtășesc. Din contră. Pe mine m-a uns pe suflet când D-l Iohannis a spus ” I trust my romanians” și „my people” la Malta. O planetă întreagă a auzit asta și mie mi-a dat energie. Iohanis e acolo datorită atribuțiilor sale legale domnule Antonesei. Să nu spuneți că erați printre cei ce strigau sau gândeau în anii ’90 „nu ne vindem țara” ca mai apoi s-o dea aproape gratis că așa vă comportați acum. Iohanis a sărit pe ei înainte ca pupincuristul Grindeanu (scuzați (Grindeanu) să voteze mișelește ordonața 13, el a făcut ca informația asta să ajungă la urechile tuturor. Poate și la urechile dumneavoastră. Măcar pentru asta ar trebuie să-i mulțumiți. Și vizavi de modul cum operează președintele, cred că DNA + SRI au făcut bine ce-au făcut și sper să facă asta până îi prind pe toți. Fără scrupule. Oricum e infinit mai blând decât au făcuto comuniștii începând cu 1947. Îmi pare rău dar nu se putea face curățenie eficient, având în vedere cât de avansată este corupția și acum, după 27 de ani. Este nevoie de jocuri murdare să lupți cu mafia asta politică. După mine, toți politicienii care au permis ca industria româniei să fie devalizată, inconștienți care nu s-au gândit că milioane de oameni î-și vor pierde locurile de muncă pensionându-se anticipat cu o „atenție” la doctor și au avut consecință alte milioane din copii lor fără viitor în țară și carora nu le-a mai rămas decât calea pribegiei prin lume după un loc de muncă, aceiași care au dres busuiocul cu pensionarii și pensiile – mărind taxele pentru a acoperi nevoie de pensii, aceiași care n-au avut bani de infrastructură nici după ce ne-au prostit că nu le ajung banii de drumuri și ne-au impozitat din ce în ce mai mult la combustibili, dar apoi au folosit acei bani mai mult la pensii și salarii de bugetari și mai puțin la investiții. Și tot pentru pensii și salarii – împrumuturi FMI și multe altele. Ei bine, eu le-aș confisca tot ce au (aș înființa o instituție care să-i urmărească pe fugari oriunde pe planetă și fără limită de timp) i-aș prinde și i-aș pune la muncă silnică tot restul vieții lor, al copiilor și nepoților lor, să construiască ei, infrastructura. Cu mâinile lor. Tot așa cum Țepeș a arestat boierii și i-a dus la la Poienari unde i-a muncit până s-au rupt hainele de pe ei. Nici vorbă de milă. N-am milă pentru clica asta de trădători. Asta avem de 27 de ani în parlament, guvern, prefecturi, primării, armată, spitale, poliție, în tot ce înseamnă statul român. Mișeii ar trebuie să fie fericiți cu ce le face DNA + SRI, cu câțiva ani pe care îi fac la pușcărie, cu accesul la internet din pușcărie de unde pot scrie bloguri cum face Adrian Năstase, care se auto victimizează de ce i s-a înscenat, dezinformând. Vai, vai, ce le-ar face poporul…..

    Apreciat de 1 persoană

  20. Emil Răducanu zice:

    Frate Liviu, pe măsură ce lecturez unele comentarii îmi trece indignarea și mă umflă râsul, și asta îmi face bine, cred că și ție! Deci, apelez la o vorbă din popor: lasă-l să vorbească și pe Ion (sau Yon), că și el e om !

    Apreciat de 1 persoană

  21. Larsen Elena zice:

    Ladies and gentlemen de aici , stimate dle Yon (Ion), faptul ca scrisoarea dvs a avut un asemenea ecou este un semnal ! Nu numai dvs ati sesizat mesajul „romanii mei”, si concetatenii mei s-au revoltat . Numai cine nu vrea nu intelege !Sau, cel intelept va intelege, !

    Apreciat de 1 persoană

  22. comsad zice:

    Si ce realizari aveti „de cand sint eu in strada”????!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  23. Raul Pentek zice:

    Nu sunt de acord cu Dumneavoastră și e bine așa. Președintele e la Malta pentru că asta e menirea lui. Să ne reprezinte țara. Și e foarte bine că Dumneavoastră nu sunteți de acord cu el. Asta e democrația. E sănătos să avem păreri diferite. Și important sa fim uniți atunci când unii sau alții atentează la libertățile și drepturile noastre fundamentale. Dacă Președintele ar încerca să schilodească justiția în miez de noapte , aș ieși în stradă în aceeași noapte. Până atunci e Președintele meu.

    Apreciat de 1 persoană

  24. Yoni zice:

    Atata ce se mai distorsioneaza un mod anume de exprimare..presedintele doar a vrut sa specifice cu o mandrie si caldura-romani de-ai mei..nu a facut-o ca sa imparta romanii in doua, ci ca pe o mandrie ..si eu zic romani de-ai mei si nu se mai supara nimeni..e doar un mod de a spune..gata sar toti la jugulara…asa mai cauta unii faima virtuala..dar cand zic unii-ardeleni de-ai mei sau moldoveni de-ai mei de ce nu va suparati?..eu sunt moldoveanca de la Roman si nu am votat niciodata cu fsn,psd si alti xxx din acestia..si ma consider roman de-al lui Iohannis,de-al lui Iorga,Eminescu,..samdp

    Apreciat de 1 persoană

  25. joenegut zice:

    Mă surprinde cum reacţionaţi acum! Nu vă place că dl. Iohannis a folosit românii mei, pentru că el este preşedintele românilor, chiar dacă la origine este sas?
    Şi în plus este mândru că este cetăţean român, cu vechime pe aceste locuri, certificată de sute de ani, pe care noi, majoritatea o putem dovedi.
    Doar boierimea valahă şi moldoveană, în parte pot dovedi că sunt vechi pe aceste pământuri.
    Aşa că eu mă simt unul dintre românii mândri că sunt ai lui Iohannis

    Apreciat de 1 persoană

    • Domnule draga, l-am votat pe dl Iohannis, i-am fc[ut campanie furibunda in 2014, poate tocmai pentru ca era sa, fiind destul de satul de romanii mei! Poate tocmai din acest motiv am simtit nevoia distinctiei cu pricina!

      Apreciază

    • Pall Stefan zice:

      Deschide bine ochii, prietene Joe, fata de ce stiu eu despre germani, acesta este un pseudo-neamt!

      Apreciază

  26. Liliana Nicoleta Hanganu zice:

    Bună ziua, de la Constanța! 🙂

    Vă duc lipsa pe Facebook.
    Vă respect opțiunea, de a nu reveni.
    Cam mare aglomerația și tentațiile.

    Reverență!
    Liloo

    Apreciat de 1 persoană

  27. avegar2013 zice:

    Sunt total de acord cu aceasta scrisoare.

    Apreciat de 2 persoane

  28. Pall Stefan zice:

    Bravo, domnule Antonesei, nici eu nu sunt roman al lui KWJ. Nici nu as putea, ar insemna sa fiu impotriva poporului meu, sa mimez doar ceva interes pentru problemele romanilor si sa ma prefac ca sunt independent, sa ma prefac ca nu exista categorii sociale privilegiate si interese straine ocrotite, pe care le satisfac. Si sa fac turism international pe bani publici. Ai lui KWJ sunt „pretorienii” si profitorii care au investit sa ia oricat pot. Deci, nici vorba sa fiu fidel si supus al acestui malefic personaj.

    Apreciat de 2 persoane

  29. Diana t zice:

    Bravos, dom’le Liviu! Halal prințipuri si etica in lumea presei. Sa filtrezi si sa stergi comentariile care nu iti plac/ nu iti dau apa la moara doar pentru ca nu te elogiaza( desi am vazut ca ai mai lasat sa se strecoare ceva pareri incoerente cu logica ta impecabila – asa.. sa nu bata la ochi – de altfel, doar cele inofensive. Ca cele un pic mai acide si argumentate concret care iti contesta parerea nu dau bine), e de-a dreptul jenant 🙂 dar felicitari! Ti-ai creat aici bula ta la care visezi – ecoul propriilor ganduri, admiratie si aplauze si aviditatea si infrigurarea cu care verifici cati te-au vizitat. Succes la numaratul accesarilor! Cantitate, nu calitate!
    PS: bzi deja te-a publicat – sper ca esti si mai mandru 🙂 o parte din fanii lor sunt si ai tai acum.
    Eu inca sper ca macar tu ai inteles ceva din tot feedback’ul asta.. macar o farama, chiar daca esti in faza de negare ( macar principiile etice de baza cand te avanti in lumea online)ca spre deosebire de tine, mie nu imi trebuie faima si click uri.

    Apreciază

    • Good bye! Dar văd cvă frămîntă a naibii soarta mea cînd mai potrivit ar fi să vă preocupe a Dvoastra!

      Apreciază

      • Diana zice:

        Nu voiam/ nu intentionam sa fiu acida pana la primul raspuns aruncat cu nervi fara nici un motiv.
        De altfel, o „duamna” mai sus chiar si-a permis un cuv licentios ( ‘p #ula’) „dar deh! E si ala un cuvant din dex. Si daca e amuzant si duamna ma sustine..why not! Sa treaca filtrul! In schimb e o mucoasa pe aici de ma tot sacaie cu etica din online si cu argumente contra.. ia sa i le sterg…aha! Ma simt mai bine!”
        No offence. Eu chiar nu vad ce problema grava era in raspunsul meu si ce nu ti-a placut. Ca nu am fost de acord( ironia din el mi-o asum :). La urma urmei, daca lansezi o idee, da dreptul la replica.
        Si sa stii ca ma preocupa propria persoana. Si mediul in care locuiesc…Cultura locala

        Apreciază

      • Că mai țin eu minte ce-a spus o doamnă sau alta acum cîteva zile! Cred că vreo 6! Și acum 15 postări!

        Apreciază

      • Diana zice:

        Ah! Si pe langa persoana proprie, ma preocupa f mult nedreptatea ( ca de aia am fost amandoi in piata, sper). Nedreptatea sub toate formele ei – oug-uri date noaptea pe ascuns, bloguri care nu iti posteaza comentariile, etc.
        Spor la scris si mai multa inspiratie decat cea dovedita prin articolul asta. Cand sunt momente de neinspiratie nu e musai sa postezi ceva (ca nu mai ducem lipsa de ‘literatura’ neaosa ca’n perioada „scrieti, baieti orice, numai scrieti”).

        Apreciază

      • Lăsați-o baltă cu sfaturile… Sunt destul de bătrîn și hîrșîit ca să mi le dau singur…Cineva așa de preocupat de nedreptate ar trebui sa citească un pic mai atent ce scrie cineva și, dacă poate, să și înțeleagă despre ce este vorba acolo…

        Apreciază

  30. Pingback: Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017? (5) | Blog Propinatiu Oligopedagogia – Prioritatea Nationala

  31. Costel C zice:

    Tot în fierbere o/ne vor ține! Președintele ar trebui să stea paznic la guvern?!

    Apreciat de 1 persoană

  32. Gabriel Cristea zice:

    O tempora !… O mores !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.