Știu de ce ies diseară la protest!


dsc00708

Diseară, la 17, voi fi la protestul din Piața Unirii, sper că împreună cu alți foarte mulți ieșeni. Și ca să fie limpede că nu sînt manipulat, cum se tot spune zilele astea, precizez că nu ies ca să apăr fundul șefei DNA, pe care o acuz de relațiile contra naturii ale instituției pe care o conduce cu SRI. Da, asta s-a petrecut sub oblăduirea lui Băsescu, dar Băsescu nu mai este de doi ani la butoane! Nu ies nici ca să dau un vreun sprijin firavei noastre opoziții politice, care, sub ambele chipuri, PNL și USR, par să aibă vocație sinucigașă. În fine, nu ies nici ca să-l ajut pe Klaus Werner Iohannis să adune capital politic. Îi reproșez actualului președinte că nu și-a găsit, în mai bine de doi ani, vreme să anuleze aberanta și ilegala îmbîrligare DNA – SRI, îi mai reproșez contribuția inestimabilă la distrugerea PNL, și pe cale de consecință, la victoria PSD – ALDE în alegeri. De altfel, D Sa a comis un lanț de erori ireparabile – la căderea guvernului Ponta, în loc să lase PSD, care avea majoritatea, să facă alt guvern, a venit cu improvizația tehnocracă, pe care a vrut s-o prelungească și după alegeri prin improvizația sprijinirii de către PNL și USR, dar separat!, a lui Cioloș, acesta nefiind membru al niciunui partid! Normal că PSD ferit de uzura guvernării a căștigat! Era la mintea cocoșului, nu și a strategilor prezidențiali! În fine, renunț la pomenirea chiar tuturor erorilor președintelui, că epuizez cyberspațiul. Oricum, nu-mi place nici că încearcă iar să preia nemulțumirea populară pentru a-și spori vizibilitatea și popularitatea… Măcar acum lucru acesta nu se mai întîmplă legat de niște morți nevinovați, ca în noiembrie 2015… O sa pun vreo două poze de la protestele de atunci de la Iași, era 7 Noiembrie 2015…

Prin urmare, ies în stradă nu pentru a sprijini persoane sau partide, ci pentru că Justiția are nevoie urgentă de ajutorul nostru și pentru că neobrăzarea vremelnicilor guvernanți trebuie pocnită peste bot.

Adaug un link către editorialul de azi al lui Doru Bușcu, scrie mai pe lung și mai detaliat despre unele din aspectele atinse și de mine concentrat!

http://www.catavencii.ro/editorial/gaini-pina-la-moarte/

Adaug și un link către declarația lui Andrei Pleșu legată de evenimente. Cred că e prima oară cînd sînt în întregime de acord cu Pleșu și cînd postez un link către un articol de-al său!

http://adevarul.ro/news/politica/andrei-plesu-despre-evenimentele-aseara-1_5891b4035ab6550cb8015355/index.html

dsc00714

 

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Știu de ce ies diseară la protest!

  1. mihaela grancea zice:

    Sunt de acord cu ceea ce spuneti. Nu suntem partinici. Iesim ca sa sprijinim democratia. Aveti o veme frumoasa la Iasi. Eu o sa ies pe la 18, 30. Bravo!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Dan zice:

    Alaturi de tine (din pacate, numai sufleteste posibil), vechii amic de lupta pentru democratie!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Gyll zice:

    Cher Liviule,scuza exprimarea,daca poți să asculți de la ora 16 la 16,30 pe net Radio Timișoara,vei avea un gust de fiere în gât . Dacă acolo sunt fanatici care susțin ce fac acești netrebnici…. .. nu mai am cuvinte.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Vasilica Ilie zice:

    Vă duceţi îmbrăcat cu geaca aceasta roşie, din poză?

    Apreciat de 1 persoană

  5. Emil Butnarasu zice:

    Impartasesc aceleasi credinte. E si tara noastra. Nu numai a lor !

    Apreciat de 2 persoane

  6. Daca imi permiteti, va trimit un text scris de Patrick André de Hillerin pe pagina lui de facebook. S-ar putea sa fie prea lung, dar este o completare/argumentare la ceea ce ati scris despre KiWi, cu toate consecintele de acum.
    „Ceea ce s-a întâmplat ieri seară este rezultatul direct și previzibil al politicii non-dialogului. Nu justifică măgăria, dar o explică:
    – după ce, luni de zile, i-ai numit pe unii penali, fără nicio jenă, după ce le-ai transmis în mod repetat că nu vrei să discuți cu ei, n-ai cum să te aștepți ca ei să te mai asculte, chiar atunci când ai putea avea dreptate.
    – după ce, în loc să dezbați și să explici punctele tale de vedere, n-ai făcut decât să enunți că „e rău, nu e bine, așa ceva nu se discută și nu se engociază”, n-ai cum să te aștepți ca punctul tău de vedere să fie luat în considerare. Ex cathedra poți discuta doar atunci când ți se și recunoaște autoritatea profesorală absolută. Altfel, e doar aroganță. Și inconștiență.
    – după ce îl anunți pe unul prin sms că ai binevoit să-i accepți nominalizarea ca premier, după ce nu vorbești cu oamenii decât atunci când ai tu chef, nu și când te caută ei, nu trebuie să te aștepți la respect. Cel mult la reciprocitate.
    – după ce „penalilor” li se face plângere penală înainte de a comite vreo infracțiune, devine clar ce îi așteaptă indiferent de ce ar face. Sentința e deja dată, mai trebuie găsită fapta.
    La mijloc sunt mulți oameni onești, folosiți de ambele tabere, fără scrupule, în niște jocuri meschine, de neacceptat. Dacă nu poți pretinde legitimitate în numele a trei milioane, nu poți pretinde legitimitate nici în numele câtorva sute de mii.
    În mare, suntem victimele unor oameni cu orgolii enorme și cu alte interese decât ale celor care i-au ales. Suntem prizonierii unui sistem pe care-l îngăduim atunci când ne convine și-l contestăm doar atunci când ne atinge fie și tangențial. Nu discutăm principii, ci persoane. Că atât putem. Când vom putea mai mult, poate vom face ceva mai mult. Dar mai e până acolo…”

    Apreciat de 1 persoană

  7. alin7130 zice:

    Trebuie iesit în strada!
    Foarte corecte mi se par si mie observatiile din text si, asa este, noi nu ne agitam acum pentru o anumită persoana (cum fac altii ).Succes!
    Ps.Frumoasa geaca

    Apreciat de 2 persoane

  8. Ion Fercu zice:

    Multumesc pentru protest,LA! Multumesc! Multumesc mult si pentru argumentarea gestului. E un fapt de civilizatie autentica.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Natasha zice:

    …eu am ieshit shi duminica, maestre!!!!!!!!!!

    Apreciat de 2 persoane

  10. Liked, liked, liked and shared!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Din nefericire, in Bucuresti si-a facut aparitia un grup de provocatori care, in stanga cladirii guvernului, arunca cu torte si petarde in jandarmi, inclusiv cu gardurile de metal pe care le-au smuls. Multimea protestatarilor s-a retras mult in spatele lor. Ce mizerabili! Jandarmii riposteaza cu gaze lacrimogene.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.