Din Foișor: Șobolanii puterii, uzi la fund, scot provocatorii la bătaie!


dsc02027

Speriați de amplele mișcări de protest din țară, care s-au amplificat de ieri seara, după aprobarea celor două acte abuzive care lovesc în justiție și la simpla idee de dreptate, puterea a început să cînte aria diversiunii. O manifestație marathon, începută de dimineața cu vreo 5000 de persoane și ajunsă la peste 150.000 la mijlocul serii, i-a băgat în tremurici pe Dragnea și slugile sale guvernamentale. Nu mai spun de alte vreo  50 de proteste răspîndințe în toată țara, unele cu cifre de foarte mari, de genul 35.000 la Cluj, 25.000 la Timișoara. Iar populația a anunțat că nu-și va înceta protestele pînă cînd actele abuzive nu sînt retrase, desființate, revocate. Nici nu știu ce termen să folosesc!

 

Iar puterea cu frica în nădragi avea nevoie de o soluție de descurajare. Soluția de descurajare? Păi, este cea verificată deja în iarna protestelor, 2012, apelul la huliganii din galeriile de fotbal. Care și-au făcut jobul! Au aruncat cu petarde și obiecte contondente în jandarmi, care au reacționat imediat cu gaze lacrimogene. Ceea ce a urmat după aceea e halucinant – jandarmi îmbrăcați ca niște robocopi, înarmați pe măsură, s-au pas la dansul un pas înainte și doi înapoi cu huliganii. Cei din urmă nu erau mulți, erau mult mai puțini decît jandarmii, iar acești în loc să-i ia cu fulgi cu tot, mai degrabă păreau că-i invită la o horă comună. Dacă nu chiar jandarmii i-au convocat pe huligani, deși tind să cred asta, atunci măcar au primit ordinele necesare să lungească cît mai mult joaca, ca să ia televiziunile imagini etc, să poată repeta la nesfîrșit tonomatele de partid și de stat că manifestanții n-au fost pașnici, că au atacat forțele de ordine. După cît i-am văzut pe oamenii din stradă atît de hotărîți, după ce am stat de vorbă cu ei, cred că protestele vor continua, dar nu cred că se vor bucura de același nivel de participare – o societate nu e formată în cea mai mare parte din eroi, unii oameni se  gîndesc cu grijă la siguranța propriei persoane, a prietenilor pe care îi invită la proteste, mai ales a copiilor…

 

Nu știu încă dacă scenariul provocator a fost aplicat și în alte orașe. În Iași, se pare că nu, cel puțin n-am văzut nimic pe net. Este posibil ca șobolanii să fie interesați mai ales de București, acolo este centrul puterii, acolo se pot aduna mai mulți oameni, acolo sînt și cei mai mulți observatori străini. Eu ce voi face? Voi ieși seară de seară cîtă vreme vor dura protestele! Ce altceva aș putea face?!

 

PS Tocmai aflu de pe site-ul Digi 24 că, așa cum bănuiam, huliganii aparțin celor trei mari galerii de fotbal din București, Steaua, Dinamo și care-o mai fi și a treia. Acum, trebuie luată urma banilor, flăcăii ăștia descreierați nu prestează pe gratis! Din aceeași sursă, am aflat că din momentul începutului tulburărilor jandarmii n-au reținut nici un agresor! Cel puțin pînă la ora aceasta, după miezul nopții, cînd scriu! Hopa, acum, la 0, 30, primii huligani sunt urcați în dubă. Ar merita o bere de la Dragnea and Co, și-au făcut datoria!

PPS Între timp, presa internațională, care a debut cu un articol dur din Washington Post noaptea cealaltă, a explodat. E trist să fii român și să citești în aceste zile presa lumii. De altfel, au reacționat autoritățile europene, un grup de ambasadori la București ai principalilor noștri aliați, investitorii străini din România. Colac peste pupăză, socialiștii europeni refuză să sprijine PSD în această mînărie sinistră!

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Din Foișor: Șobolanii puterii, uzi la fund, scot provocatorii la bătaie!

 1. Ioan C. zice:

  Stimate domn,
  PSD a ajuns la putere democratic, prin vot, ca de aia sunt alegeri in democratie.
  Daca politica e dictata intotdeauna de strada, atunci nu vom fi departe de razboiul civil.
  Eu zic sa se respecte rezultatul votului, iar la urmatoarele alegeri pesedistii sa fie sanctionati prin vot, daca nu convin majoritatii populatiei.

  Apreciază

  • Nu asta era în cauză, dar dacă tot ați adus vorba, cele 18% din voturi cu care au cîștigat alegerile, da dreptul PSD să guverneze, nu să guverneze autoritar! Mă întreb cîte voturi ar lua PSD dacă ar fi duminică alegeri!? Dar nu asta e problema. Noi ar trebui sa stăm liniștiți în casă, iar actele abuzive să-și facă efectele șți bandiții să scape de pîrnaie! Poate Dvoastră o astfel de Românie vă place, mie și altora nu! Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru că asta nu le place!

   Apreciat de 2 persoane

 2. eduardantoniu zice:

  „unii oameni se gîndesc cu grijă la siguranța propriei persoane, a prietenilor pe care îi invită la proteste, mai ales a copiilor…” – asara, o profa, poate chiar si mama singura totodata, exact lozinca asta ave, in fatza la „Astoria” („Traian”): „PENTRU COPIII MEI”.

  Nu știu încă dacă scenariul provocator a fost aplicat și în alte orașe. În Iași, se pare că nu, cel puțin n-am văzut nimic pe net” – deci asta o fost asara petarda calului in v^rfu’ dealului (Piatza Unirii). Cam pe la 21:00, din blocul din vechiul loc al pietei alimentare Sf. Spiridon/Independentzei, a fost aruncata o punga cu apa asupra coloanei. A cazut la vreo 5m in spatele meu. Din fericire – pe nimeni. Atentie, deci si la blocurile inalt(ut)e, de pe traseu..

  „huliganii aparțin celor trei mari galerii de fotbal din București, Steaua, Dinamo și care-o mai fi și a treia” – Rapid?.

  „Acum, trebuie luată urma banilor, flăcăii ăștia descreierați nu prestează pe gratis”! – http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/infractoare-prinsa-de-politistii-din-iasi-la-posta-reactia-ei-surprinzatoare–151008.html „Femeia de 35 de ani are domiciliul în județul Ialomița” – stop lectura. Sudista naibii!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ioan Costea zice:

  Cum se vede, anul acesta se desprimăvărează mai devreme. Da, ar fi bine ca demonstrațiile să continue. Neapărat pașnic. Mă bucur să văd atîția tineri determinați pentru țara lor și tot felul de placarte improvizate, unele pline de umor.
  Pentru că mai semnam uneori așa, țin să precizez că nu sînt „Ioan C.” de mai sus. Dimpotrivă!

  Apreciat de 1 persoană

 4. danascumpu zice:

  Iata, nu le scapa nimic, cind e vorba de provocari – intra si pe bloguri – uslasii anonimi ai blogurilor, tip „Ioan C.” – scopul lor este, evident, inocularea ideii ca legitimitatea e totuna cu legalitatea/ dreptatea – apar si pe fb, la mai toate postarile 1-2 astfel de comentarii dar si in presa, la mai toate articolele despre manifestatiile antiordonante; unele dintre acestea sint rezultatul intoxicarilor deja comise, desigur. Anonimii ar fi provocatori, cu mare precizie, hm?!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dana (Mara) zice:

  http://adevarul.ro/news/eveniment/ministrul-florin-jianu-demisionat-1_5892cca05ab6550cb8090d43/index.html
  primele demisii de onoare din Guvern, semn ca sint oameni onesti si acolo care daca nu ar fi Dragnea si gasca ar putea reforma PSD, pentru ca nu putem continua la infinit cu paradigma stinga nu este buna, pentru o democratie sanatoasa si totusi tinara cum este in Romania este bine sa mai vina si stinga la putere, sa se roteasca cei doi poli. Grindeanu ar face bine daca ar retrage ordonanta si ar intra sub forma de lege impreuna cu celelalte la dezbatere in Parlament. Aceasta ar fi o solutie poate mai buna decit anticipate. Si controlati cu mecanismele democratice ne putem mentine pe linia de plutire. Sa citim din scoarta in scoarta si aceste proiecte, juristii stiu ca sint acolo si ajustari necesare si corelari la legislatia europeana si solutiile CEDO pentru ca sa ajungem la solutii unitare, deci unele ar putea fi considerate ajustari legitime. Totusi dupa cum se exprima CSM, Uniunea Magistratilor, DIICOT-ul sint si semne pentru mari perturbari in activitatea si politica judiciara. Deja Ordonanta de urgenta isi propune efectele e partea de procedura penala pe penal mai sint 10 zile in care se poate ajusta in Parlament. Se propune o mai mare lexitate in legislatie in privinta responsabilitatii penale a functionarului public pentru ca societatea in ultimii ani este cvasi paralizata pentru ca de frica organelor de control multi functionari ezita sa isi asume raspunderea, semnind anumite acte. Este adevarat, dar trebuie sa ne gindim daca este oportuna o astfel de laxitate in societatea noastra – coruptia musteste incepind de la banalele autorizatii de constructie pina la achizitiile din sistemul de sanatate. Laxitatea si increderea merg acolo unde este deja o democratie consolidata, unde exista constiinta, unde functionarul public este in slujba societatii. Nu aici, unde criminalii diluau substantele necesare dizinfectarii in spitale. Avem tendinta de a pune lupa pe abuzul in anchetarea anumitor fapte de coruptie prin interceptari ilegale, OK., nu este in regula dar sa o consideram o etapa intr-un proces, poate fara aceasta analiza ca si de turnesol adevarul hid, urit, nu iesea la iveala. Acum pot fi controlate aceste vulnerabilitati prin mecanisme legale, oamenii prind curaj sa protesteze, sa solicite un sistem sanitar eficient, denuntind impostura din sistem.

  Apreciază

 6. angelicabutnarasu zice:

  Nu exista protest fara o regie coregrafica de provocari, scenarii vechi, cu hotii si vardistii,sunt cursuri stas…Si daca ar fi avut vreo frica, a doua, a treia zi, ar fi anulat totul, dar este o miza mare, libertatea lor…Ti se pare ca au vreo frica, scrupul sau rusine? nu, sunt sistematici, au planul A,B,C, si mijloacele necesare, experti in psihologia maselor, stiau exact efectele…Ba vor si face noi actiuni, fara frica, contopirea DNA cu DIICOT! Ciclic, este un nou inceput, noua generatie va invata si simti patriotismul prin Ordonanta de Urgenta! Si se pare ca ai stralucit prin multime,de te-a vizitat un nou blogher, patriot, desigur, dupa sigla…te-o fi deocheat D-na ILIE pe la geaca…

  Apreciază

  • mihaela grancea zice:

   Pentru mine, Clujul cu zonele sale rurale nu e un reper. L-a mai dat si pe Boc. Clujenii au un complex de superioritate. Clujul a decazut, e un oras cenusiu, iar vara e aproape pustiu. Rimeaza. Este un oras mare, cu o universitate buna…si atat.
   Dar, noi, ardelenii, de foarte mult timp, nu votam PSD-ul. Stim cu cine avem de-a face. Nu este nici macar un partid de stanga, ci un grup cu interese specifice. Eu sunt un om de stanga si de aceea, o astfel de pervertire a stangii…imi repugna.

   Apreciat de 1 persoană

 7. angelicabutnarasu zice:

  Nu exista protest fara o regie coregrafica de provocari, scenariul vechi cu hotii si vardistii sunt cursuri stas…Ti se pare ca au vreo frica, scrupul sau rusine? Au planul A, B, C, si mijloacele necesare, experti in psihologia maselor, stiau exact efectele…daca aveau vreo frica, a doua, a treia zi,anulau totul, dar este miza mare, libertatea lor…Ba vor mai face si alte actiuni, DNA&DIICOT, doi in unu! Vorba lui P.Tutea: ,, Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!”
  Ciclic, este un nou inceput, noua generatie va invata si simti patriotismul, prin Ordonanta, si Urgenta! Se pare ca ai stralucit prin multime de te-a vizitat un nou blogher, patriot desigur, dupa sigla…te-o fi deochiat D-na Ilie!

  Apreciat de 1 persoană

 8. mihaela grancea zice:

  La Timisoara au fost 20.000, la Sibiu 25.000. La Sibiu s-a cantat imnul national, a fost mpresionant. nu au fost la incidente. In 2012, la Sibiu, galeria de fotbal a animat demonstratia. Deci, nu e o regula. Am fost acolo.
  Constat ceva. De ceva timp, cei din Ardea,l votam altfel, avem alta economie, visam la altceva….sper ca politica damboviteana sa nu ne instraineze.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s