Atenție la portofel! Bandiții la guvernare! Poporul în stradă…


 

1-zi-de-doliu-national-in-romania-ce-se-va-intampla-cu-programele-tv-si-radio

Cu puțin înainte de miezul nopții, oamenii au început să iasă în stradă. În Piața Victoriei, puțin după miezul nopții, erau deja peste 5000 de protestatari, dar e estimarea oficială, pentru că par deja de două ori mai mulți, iar lumea vine în continuare. Pe toate bulevardele ce duc la Piața Victoriei, mulțime curge spre sediul guvernului. La Timișoara,  Cluj, Sibiu, Constanța, Brașov, Baia Mare, Craiova, Satu Mare, Bacău, Iași etc, de asemenea, lumea se adună în centrele orașelor. La Iași, sînt circa 1000 de persoane, dar lumea vine în continuare. Practic, astăzi guvernul, prin adoptarea, banditește, în fapt de noapte, a celor două OUG – grațierea și modificarea celor două coduri de penale – a dezincriminat corupția! De altfel, ca banditismul să fie clar, cele două proiecte de ordonanțe nu erau pe ordinea de zi a ședinței de guvern. Postez aici o analiză la cald de pe site-ul cursdeguvernare.ro  a consecințele dezastruoase pe care le vor provoca cele două ordonanțe. Mă îngrijorează faptul că oamenii deși protestează pașnic par extrem de tensionați. Și îmi este teamă ca băieții să nu bage provocatori în mulțime. Astăzi, chiar este o zi de doliu pentru justiție, statul de drept, pentru România… Și toată nebunia asta ca să scape Dragnea de pîrnaie! Mișto guvern, mișto partid, mișto gașcă de bandiți!

Între timp, știrea atentatului la Justiție a ajuns în presa internațională. Articole foarte dure, tocmai am ascultat unul din Washington Post: „Guvernul României dă o lovitură puternică combaterii corupției”.  Ce va fi în presa de mîine…

Update – După miezul nopții, la București erau 12.000 de protestatari, la Cluj 8000 de oameni, la Sibiu 5000, la Timișoara peste 2500, la Iași peste  1000 etc.  Sînt deja zeci de mii de oameni în toată țara…

Re-Update! – Ordonanța de urgență a fost tipărită, la 1 noaptea!, în Monitorul Oficial ! Grăbiți băieții, au bogat tipografii la muncă în schimb de noapte!

http://cursdeguvernare.ro/romania-27-de-ani-nu-prin-batista-dezincriminiare-totala-a-coruptiei-guvernul-dragnea-promoveaza-ordonantele-justitiei-abuzul-si-coruptia-care-ne-costa-zeci-de-miliarde-de-eur.html

Re-re-update – Aici o listă – nu completă! – a celor care scapă de „necazuri” cu legea!

http://www.capital.ro/lista-celor-care-scapa-de-problemele-penale-si-de-dosare.html

protest

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Atenție la portofel! Bandiții la guvernare! Poporul în stradă…

 1. alin7130 zice:

  Întotdeauna sunt provocatori în multime, domnu’Liviu. La nevoie sunt activati.Stiu din sursa credibila.
  Lucrurile nu se opresc aici, si cu amaraciune spun, nu v-om castiga nimic daca nu varsam un pic de sange.Asta e

  Apreciază

 2. alin7130 zice:

  Asa este.La Iasi imi amintesc bine de cel cu domnul Tacu si Raduti, în martie ’90 organizat in sprijinul proclamatiei de la Timişoara, unde a fost si dl Braia .Cred ca a fost cel mai mare din acei ani. Ati facut parte din comitetul organizator ,cred.

  Apreciat de 1 persoană

 3. eduardantoniu zice:

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/efectiv-de-necrezut-la-ce-nivel-au-ajuns-sa-fure-hotii-in-zonele-centrale–150984.html

  Bobocel si Lacusta, ai, ‘tu’le muma’n cur de ioropence din Rajasthan, baga’mi’ash!

  Ieri, o directoare de institutie, in interviu de slujba, referindu’se la piata de munca locala, a deviat politic si mi’a zis ca s’a lamurit cu toti si nu’i mai voteaza.

  Apatia neiesirii la vot ne costa.

  Iesim in strada pana cade guvernul. Anticipate. Altii. Poate macar asa’nvatam lectia apatiei.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Larsen Elena zice:

  Lupta pentru putere nu s-a dus cu mijloace oneste nici in cazul lui Caesar , tatal lui Hamlet sau „Scrisoarea pierduta „….Ce -am mai sperat sa se trezeasca Presedintele !.Ce ne-am mai rugat de tineri si nu numai sa iasa la vot ! Acuma …..sa nu devina si societatea civila masa de manevra ! A altcuiva

  Apreciat de 1 persoană

 5. La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere, a hotărât să dea câte două virtuţi fiecărei naţii.
  Astfel:
  – elveţienii: ordonaţi şi respectuoşi,
  – nemţii: disciplinaţi şi raţionali,
  – englezii: perseverenţi şi studioşi,
  – japonezii: muncitori şi răbdători,
  – ungurii: hotărâţi şi buni meseriaşi,
  – francezii: culţi şi rafinaţi,
  – spaniolii: veseli şi ospitalieri etc.
  – Românii – i-a spus Tatăl Ceresc îngerului consilier – vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni.
  După ce a publicat hotărârea în Monitorul celest, îngerul a remarcat faptul că românii au trei virtuţi, față de ceilalți, care au numai două. Drept pentru care, l-a întrebat pe Dumnezeu dacă nu cumva românii ar fi favorizați față de celelalte naţii.
  – Aşa e – a răspuns Dumnezeu. Ai dreptate. Să revenim cu o Ordonanţă Celestă de Urgenţă – pentru că virtuţile nu se mai pot lua înapoi – în care să precizăm că nimeni nu va putea folosi mai mult de două virtuți în acelaşi timp.
  Astfel se explică de ce românii inteligenţi şi cinstiţi nu fac politică, cei cinstiţi care fac politică nu sunt inteligenţi, iar cei care fac politică şi sunt inteligenţi, nu sunt cinstiţi.

  Bonus track
  – De ce nu ați introdus pe ordinea pe zi aceste ordonanțe?
  – Altă întrebare.
  – Favorizează aceste ordonanțe pe Liviu Dragnea?
  – Altă întrebare.
  – De ce ați aprobat ordonanțele deși, zeci de mii de oameni au manifestat în stradă?
  – Altă întrebare.
  – Cât luați pentru un sex oral?
  – 10 lei.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.