Peste 100.000 de protestatari în țară. Update – filmul!


protest

La ora aceasta, la București sunt peste 50.000, la Cluj peste 10.000, la Timișoara 11.000, la Sibiu 10.000, pînă și la Iași, tocmai au trecut de 3.000, dar protestele se desfășoară în circa 25 de localități din țară: Brașov, Constanța, Galați, Tulcea, dar și Alexandria Dlui Dragnea. Au avut/au loc proteste si la Chișinău și mai multe orașe europene între care Londra, Bruxelles, Copenhaga, Paris, Hamburg. Pe fondul protestelor care durează deja de zece zile, putere pesedistă dă din colt în colț, dar nu renunță să încerce să-și salveze pușcăriabilii – de altfel, și pe cei ai celorlalte partide! -ba ordonanțe de urgență, ba asumarea răspunderii, ba consultări cu societatea. Bun, în această privință Ministerul Justiției a atins culmea penibilului – organizează mîine o consultare cu societatea civilă într-o sală minusculă, deși s-au înscris peste 300 de persoane interesate. Nici presa nu va putea veni cu camerele de luat vederi, că nu e loc! Între timp, tentativă de legiferare abuzivă a guvernului a fost sancționată de parchetul general, DNA, de plenul CSM, de puzderie de ONG-uri cu preocupări în domeniul Justiției…Dar, după cum se vede, pentru PSD și guvernul său sînt mai importanți decît populația și instituțiile… Pînă acum credeam că doar PNL are un fel de vocație sinucigașă. Observ că nici PSD nu se lasă mai prejos… Iar Dragnea se poartă ca  vita care după ce umple șiștarul cu lapte îi dă o copită și-l varsă pe jos. În momentul de față, cel mai puternic agent împotriva PSD este însuși președintele partidului!

Apreciez faptul că astăzi prezidentul s-a abținut și n-a mai ieșit la baia de mulțime.

BUCURESTI - PROTEST - GRATIERE

Update – Aici un film postat de HotNews pe Youtube

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Peste 100.000 de protestatari în țară. Update – filmul!

 1. Victor Caraminu zice:

  „Nu exista opinie publica. Doar opinii publicate.” (W. Churchill)

  Apreciat de 1 persoană

 2. mihaela grancea zice:

  La Sibiu au fost 10.000. Acum s-au activat si cei care nu au fost la vot.

  Apreciază

 3. Vasilica Ilie zice:

  Eu am văzut interviul cu prim-ministrul Grindeanu şi mi-a plăcut cum a răspuns la toate întrebările. Mi-aş dori ca toată lumea să înţeleagă că avem un guvern investit în urma alegerilor din 11 decembrie. Lucrurile duse la extrem nu sunt bune, trebuie să se discute calm şi corect despre problemele legate de graţiere (nu de amnistiţie aşa cum cred cei din stradă) şi hotărârile procedurale în legătură cu codurilor penale corelat cu ce spune şi CEDO.

  Apreciază

  • Lucrurile nu erau duse la extrem dacă gubernul acesta elegant nu voia să treacă ordonanțele albirii ăpe sub mînă și, mai ales, dacă nu o ținea langa și după ce a fost prins cu mîța în sacoșă!

   Apreciază

   • Vasilica Ilie zice:

    Prim ministru a răspuns şi la întrebarea dacă avea acele ordonanţe pe ordinea de zi când a venit preşedintele neanunţat la şedinţa de guvern şi nu le avea. În fine, ele sunt acum în discuţie pe „faţă” şi s-a convins şi preşedintele Iohannis că sunt necesare, având în vedere că zilele trecute a fost şi a discutat cu preşedintele CEDO despre aceste lucruri. Reiterez: toate probleme se pot discuta inteligent, fără să se instige să iasă lumea în stradă şi fără manipulare. Cine a ieşit în stradă? Să fim serioşi, au ieşit cei care au pierdut alegerile din 11 decembrie şi ONG-uri.

    Apreciază

   • Lăsați-mă. Doamnă, în durerea mea.Eu pot înțelege că moare cineva de dragul unui partid, politician etc, dar chiar știu să interpretez faptele…

    Apreciat de 4 persoane

 4. Larsen Elena zice:

  La Ploiesti , patria Republicii, n-au fost decat cateva persoane. La 7.45 nu mai era nimeni, afara de cativa jandarmi si pe o alee laturalnica o masina a politiei

  Apreciat de 1 persoană

 5. Vasilica Ilie zice:

  Erată: de amnistiere, scuze.

  Apreciază

 6. mihaidg zice:

  Cam multi sorosisti in tara asta, inca n-au emigrat?

  Apreciat de 2 persoane

 7. vasilegogea zice:

  100 000 (!?), dar… liiceanu! Filosoful a „ieșit” retoric cu „tancul” la… vînătoare de… iepuri!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.