Ordonanța pentru Dragnea a scos lumea în stradă!


 

p12

La București, Timișoara, Sibiu, Iași și Cluj  deocamdată. Ca să fie clar, ordonanța privind legea grațierii și cea pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală nu are mare legătură nici cu supraaglomerarea închisorilor, nici cu o Justiție corectă.ci cu spălarea lui Dragnea! De altfel, proiectul ordonanței a fost cules  la computerul din biroul lui Dragnea. O să pun cîteva linkuri la niște analize din cursdeguvernare.ro, care detaliază excelent dedesubturile acestor proiecte. Președintele a participat la ședința de guvern de azi și a fost asigurat de premier că aceste proiecte nu vor fi adoptate fără transparență, fără dezbatere publică, mai mult premierul a afirmat că proiectele nu urmau să fie adoptate azi. Asta e o minciună – proiectele erau afișate pe site-ul Ministerului de Justiție și purtau data de azi 18.01.2017. După multă vreme, văd că trebuie să acord președintelui două bile albe la rînd – demiterea lui Codlea, dar asta e numai pe jumătate pentru că ancheta trebuia să se desfășoare serios! – iar azi pentru blocarea ordonanței…

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern pe care o prezidează, că premierul Grindeanu l-a asigurat că graţierea şi modificarea codurilor penale nu se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei şi că nici nu vor fi „băgate peste noapte” în nicio şedinţă, ci „vor fi puse în transparenţă”, anunță News.ro.

http://cursdeguvernare.ro/draftul-horror-al-noii-lupte-anticoruptie-gratiere-pentru-condamnati-amnistie-mascata-pentru-anchetati-o-mica-lista-de-beneficiari-celebri.html

Ziua lui Liviu Dragnea: și grațiere și amnistie mascată

Ordonanța grațierii – lucrată pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea

Președintele Iohannis pare că a blocat, temporar, ”cei doi elefanți” din Guvern. Grațierea și modificarea Codului penal vor fi promovate. Sorin Grindeanu: avem dreptul Constituțional

Iar aici imagini de la protestele din București transmise de site-ul Gândul.info. La ora asta, sînt mai multe mii de persoane.

http://www.gandul.info/stiri/protest-in-bucuresti-peste-2-000-de-oameni-in-mars-spre-guvern-se-cere-demisia-ministrului-justitiei-live-update-16083288

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Ordonanța pentru Dragnea a scos lumea în stradă!

  1. mihaela grancea zice:

    E bine ca au iesit in strada. Aceste proiecte vizeaza: „spalarea” lui Dragnea, precum si scoatea din puscarii a unora dintre oamenii noii puteri, un sistem de protejare a acelor politicieni asupra carora planeaza pericolul anchetelor.
    Antena 3 se preface ca nu exista protestatari, Romania Tv ii discreditează pe cei care au iesit in strada. Nici nu am reusit sa diger mizeria.
    Pentru a-si scoate penalii din puscarii, guvernantii vor sa arunce in societate si detinuti periculosi. Ma astept sa iasa si un vecin care a fost condamnat la 7 ani pentru acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. Si-a ucis mama…eu am fost martor al acuzarii. Din puscarie, detinutul mi-.a transmis „numai bine”.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Virgil zice:

    Da nu era mai bine sa fi iesit ei la vot ? Acu nu de alta dar la tupeul si nesimtirea astora cam greu sa faci ceva

    Apreciat de 2 persoane

  3. Ioan Costea zice:

    Iar vin vremuri interesante. Mi-e lehamite.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Ioan Costea zice:

    Nu-mi dau seama ce-o fi cu înțelepciunea, da’ cu junețea mi-e clar. Ca-n bancu’ cela: cu sănătatea stau bine, mă piș din ce în ce mai sus, că pînă amu’ mă pișeam pe bombeu, amu’ – pe genunchi.
    Lăsînd gluma deoparte, e bine că mai este reacție. Și promptă. Cine știe, poate puterea o să ia aminte.

    Apreciat de 1 persoană

  5. vasilegogea zice:

    …zic și eu (ca avocat al diavolului), dacă ai partide parlamentare și toate instituțiile unui stat democratic, de ce să faci „stat de drept” în stradă?…
    …asta seamănă, să fiu iertat, cu o „mineriadă de pluș”!…

    Apreciază

    • N-aș fi de acord, dreptul poporului la revoltă a fost cîștigat tot printr-o revoltă, din păcate una sîngeroasă… Cum ar putea acționa partidele parlamentare la o OG, dată în vacanța parlamentară?!

      Apreciază

      • vasilegogea zice:

        Uite că aș fi de acord cu tine! Dar, cu amendamentul ca, în loc să tot ieșim „la plimbare” pentru fiecare OG, să ieșim o dată și bine și să cerem Parlamentului să limiteze ferm domeniile în care Guvernul poate emite OG.

        Apreciază

      • dezideriududas zice:

        Iti redau in PS un pasaj din adresa mea nr. 3.1 / 14.01.2017 ( Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea ) catre Presedintele Romaniei. In art. 1 al aceluiasi document scrie :
        “ Comisia prezidentiala pentru Proiectul de tara are obiectivul de a dezbate si a trasa directiile de dezvoltare si modernizare a Romaniei si de a elabora un document politic, programatic, care sa intruneasca consensul partidelor si formatiunilor politice parlamentare”
        AM DESCOPERIT SI O GRESEALA LA ADRESA MEA. Ca sa ocolesc folosirea numirii sintagmelor partid/politic/parlamentar, toate “gresite” ( sensul ideii lui dom’Vasile ), “m-am confuzat” ( de le “ierezie”…)…, si-am scris gresit art. 3 in loc de art. 1. Greseala e esentiala si o voi rectifica in adresa finala catre PRESEDINTELE ROMANIEI. Gasesti Regulamentul la ANGAJAMENTE pe site-ul Presedintiei. Noi la Constanta punem bazele legitimitatii documentului, nu suntem un fel de iesxperti. Iesxpertii ii numeste dom’Tudoran in cuprinsul scrisorii adresate celor 3…., scrisoare transcrisa in articolul sau de pe blog, CERERE ( 18 ianuarie 2018 ).

        PS Vizam scopul “Comisiei Prezidentiale privind Proiectul de Tara”, mentionat in art. 3 al “Regulamentului de organizare si fuctionare” al ei, respectiv consensul privind “ directiile de dezvoltare si modernizare a Romaniei”.

        Apreciat de 1 persoană

      • dezideriududas zice:

        Fata de opinia mea inductiva fata de tema ridicata de dom’Vasile, iata si o argumentare mai jos oarecum deductiva de pe « Romania Curata » ( o informatie arhivata de mine de acolo ).

        https://www.romaniacurata.ro/de-ce-isteria-nu-salveaza-romania-si-nici-macar-opozitia/
        Laur22
        Deci pana si dvs acceptatzi ca actualul USR asa cum a fost el incropit la ora asta e doar o opozitzie Gica Contra si nu o alternativa reala la PSD.
        Pai cum ar fi altfel cand uite ce-a patzit Moroianu care s-a trezit vorbind impotriva unuia dintre cei : ” Unul din ăia care au pierdut alegerile și nu se poate opri”.
        Hmmmm cand Moroianu a zis ad literam ” Afară cu el, și dacă era de la servicii, să treacă la monitorizat Russia Today ” ce s-a intamplat si unde atzi fost dvs?
        A si inca ceva cat credetzi ca o sa mai tzina acoperirea “sociatatea civila” face opoziztie isterica la tot ce face PSD pentru ai aduce pe politicienii “de dreapta” dar cumplit de incompetentzi la putere ?
        “Totdeauna societatea civilă a fost cea care a reușit să țină piept PSD, dar totdeauna eforturile ei au fost risipite de faptul că de opoziția noastră au profitat politicieni incompetenți de dreapta pe care fie i-am adus la putere, sau nu, că sunt și prea incompetenți să cîștige alegerile și publicul pe bună dreptate nu îi vrea. ”
        Deci buna intrebare de ce de eforturiel “isterice” si “fanatice” ale “civililor” (politicieni sub acoperire) nu sunt in stare sa profite politicienii asumatzi si presupus profesionistii ?
        Buna intrebare raspunsul este poate in exemplul Gotziu
        Ce este el ?
        Un profesionist al politicii, un artizan al compromisului si un scriitor de legi necesare si functzionale ori un agitat un “isteric” un “fanatic” de la ziar expert al propagandei si artizat al metaforelor vitriolante?
        Nu zic da spui : poate ca problema e in procesul de selectzie cine ajunge politician si ce face ori poate face el apoi ca politician?
        Cand ai umplut “campul tactic” al politicii de ….. purtatori de cuvand gen Mihai Gotiu ori Raluca Turcan oameni care toata viatza lor au fost expertzi exclusiv in a “o zice” de ce te minunezi ca apetentza lor in a ” face măcar două-trei legi gata scrise, pe sănătate, educație și dezvoltare, o lege profesionista …. ”
        O lege profesionista facuta cu cei care nu au nici-o legatura profesionala cu problema ?
        Hmmmmmm.
        Si apoi cand linia oficiala sub care s-a fondat USR -ul a fost: “Ciolos la putere treba noastra nu e sa-i spunem lui Ciolos ce sa faca sau cum sa faca treaba nostra e sa-i sustzinem neconditzionat” de ce te minunezi ca nu sunt in stare sa faca vre-o lege care sa fie considerata de profesionisti aplicabila.
        Poate ca precum am zis eroarea e in procesul de sectzie .
        Si e mai mult decat atat, mult mai rau decat atat.
        Actualamente PNL care avea inca un proces de selectzi intern care ii permitea sa se comporte ca un partid politic si nu ca un cult religios aluneca usor usor printr-un proces de antiselectie si prin incalecarea sa politica de catre niste asa zisi strategi iresponsabili nealesi de nimeni si nevalidatzi in nici-un fel de alegeri catre acelasi gen de cult de “following” care este acuma USR-ul.
        Iar acest proces e vizibil transparent privitorului la TV
        Eu sunt ferm convins ca Cossete Chicirau este un bun profesionist sau macar unul decent.
        Daca paridul o va “valida” in continuare in aparitzii TV in care ea nu va putea opune garagaristilor din partea cealalta decat un monolg de fanatic intractabil, un autism absolut fatza de argumentele din discutzie si o imbufnare de tzataza suprata atunci cand este atacata politic ……..
        Nici eu nu cred ca m-asi comporta mai bine decat ea cand as fi pus in the “hot chair” da am vazut multzi altzii cu talent is meserie in: duck – pivot – attack
        Rezultatul este cel pe care il vedetzi azi aici acum.
        Transformarea profesionistilor care ar trebui chipurile sa ne guverneze in niste propagandisti isterici care sa se scufunde incet dar inexorabil in sodaje si in preferintzele electoratului.
        Concluzia nu poate fi decat deprofesionalizarea “dreptei” sau ma rog a gastii de care suntetzi dvs apropiata . Si validarea “profesionsimului” lor in sparinguri TV.
        Ori daca acesta e procesul de selectzie probabil ca rezultataul nu poate fi altul.
        Iar solutzia mea e ceea ce ar fi trebuit sa fie dintru inceput actul fondator al USR-ului.
        Separarea profesionistilor puterii de profesionistii propagandei.
        Si mai ales : playing to your strength.
        Chichirau la programe
        Gotziu la TV
        Si nu invers asa cum e acuma.

        Apreciat de 1 persoană

      • Păi, eu aș spune că în societățile evoluate există o diviziune socială a muncii și cu cît societatea e mai evoluată, cu atît deiviziunea este mai bine conturată. Societatea băștinașă se află pe un lung drum al evoluției – cel puțin așa sper!

        Apreciază

  6. Dana (Mara) zice:

    @DezideriuDudas, inteleg ca aveti in genere un cui contra clujenilor, dar de ce il asociati pe Mihai Gotiu politrucei liber schimbiste Raluca Turcan? Mai nou si tunata cu morga aceea de mare doamna. Eu imi pun mari sperante in Gotiu, are pregatire juridica, este un om onest, are o viziune de dezvoltare durabila si incurajare a dezvoltarii agriculturii si asezarilor rurale, in sensul unor comunitati prospere unde sa se indrepte si tineri instruiti. I-am urmarit evolutia in ultimii ani si sper sa aiba o buna activitate politica.
    Cine sint „speciatistii” in legi, Abramburica care prospera din mafia universitatilor de diplome? Vrem sa continuam cu legile „istete” din sistemul de sanatate care imbogatesc buldogii politizati si isi bat sistematic joc de omul de rind? Oare nu ne-am saturat de spilcuitii alde Adrian Nastase doctori in drept care au tot copt o legislatie dupa chipul si asemanarea lor? Pe cine a deranjat anul trecut ca le-au sarit de sub fund perinile celor care capuseaza de 20 de ani sistemul medical? Pe cei care nu doresc sa isi piarda privilegiile! Foarte bine ca iese lumea in strada si Clujul este un ferment pozitiv.
    Pacat ca a disparut PNTD din viata politica, este nevoie de continuitate, prestigiu, respectabilitate. Daca as putea sa il sfatuiesc pe Mihai Gotiu ii sugerez o fuziune USR -PNTD. Este un suflu nou in USR care altoit pe un partid cu traditie poate reconfigura dreapta, centru dreapta eventual.

    Apreciat de 1 persoană

    • PNT e mort si livid, lăsați-l în liniștea sa. Iar după cum merg lucrurile, nici PNL nu pare să se simtă prea bine! De altfel, România e singura țară fostă comunistă din Europa în care au reapărut partidele istorice…

      Apreciază

    • dezideriududas zice:

      @Dana(Mara)
      Nu e comentariul meu ( e chiar din siajul de autoritate a lui M.G. – dealtfel Mihai Gotiu sper sa fie prezent la Constanta in 28 ianuarie la demararea unui Proiect de Tara pe care-l aduc cu mine din „comuna primitiva” / acum poate trecem de „evul mediu” ! ). Iar cu Clujul chiar n-am nimic. Cu Romania am ! Ca-i vai mama ei ! Nu vi se pare ? Cititi-ma mai mult daca chiar vreti sa comunicam real si veti vedea ca, cel mult…, doresc sa fac Clujul participativ….Asta da, aici mi se poate gasi o „greseala”…Nu ma confundati cu povestitorii de povesti. Nu ma bag pe „ramura lor” pen’ca oricum acolo e sport de masa iar eu am trecut de mult la individuale.

      Apreciază

      • dezideriududas zice:

        @Dana(Mara)
        Exista insa o nuanta unde aveti intru-catva dreptate ( nu si cu Clujul ). Il invit pe Mihai Gotiu in special pentru un editorial de-al lui de pe RC ref. la Gica Popescu. Acum, ca vicepresedinte al Senatului, cu atat mai mult ar trebuie sa inteleaga cum functioneaza mediul de afaceri in civilizatii. La aceste tipuri de greseli nu ma iert nici pe mine…Nu continui aici aceasta idee concreta ci dau un exemplu. Cca. 200 de familii au fost la un complex turistic pentru revelion la Tg. Mures in decembrie 2016. O decizie administrativa ( juridica de fapt ) a facut ca ei sa fie trimisi acasa desi complexul avea capacitate de operare ! Niciunde in lume nu se intampla asa-ceva…Noi strigam in strada dar in case/institutii acceptam toate idioteniile….Ii multumesc lui Dom’Vasile ca a deschis aceasta cale. Azi e ultimul meu comentariu aici. Mi-am luat liber sa ma ocup de organizarea evenimentului din 28 ianuarie. O zi buna

        Apreciat de 1 persoană

  7. Dana (Mara) zice:

    Scuze, PNTCD

    Apreciază

Comentariile sunt închise.