Bye, bye, generale Coldea! Update!


th

Iată, Ghiță a doborît un cap – dacă nu e exagerat cuvîntul cap cînd vorbim despre generalul cu tremurici Florian Coldea, care s-a lăsat înregistrat, fotografiat, filmat de bietul său învățăcel acum fugar! Azi, după o întîlnire a lui Coldea cu Iohannis, generalul a fost pus la dispoziția directorului SRI, care a dispus formarea unei comisii interne de anchetă care să stabilească eventualele încălcări ale legii și deontologiei. Postez un articol din  EvZ despre convocarea de azi de la președinție și știrea primă dată de Digi24. Întrebarea este – se pregătește și Codruța-Laura Kpvesi de perdaf?

Dar, mai întîi, Comunicatul SRI de acum mai puțin de o oră. În binecunsocuta limbă de lemn patriotică de tristă moștenire securistă. Ceva interesant este totuși în comunicat. Atribuțiile prim-adjunctului Coldea nu sînt preluate de un ofițer de carieră, unul dintre adjuncți, ci de însuși directorul civil al SRI, dl Hellvig. Ceea ce înseamnă că încrederea în lucrători e în cădere liberă. Nu, nu vorbesc despre încrederea directorului civil, asta n-ar conta, ci de cea a președintelui…

Comunicat de presă

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare,  directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.
Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.
Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.
Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români.

http://www.digi24.ro/

http://www.evz.ro/iohannis-chemat-coldea.html

Update – Un desen instant al lui Cristian Topan!

coldea-picat

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

73 de răspunsuri la Bye, bye, generale Coldea! Update!

  1. Virgil zice:

    Daca nu se duce sa-i tina de urat lu Vantu (si impreuna cu ghita cand l-or prinde) degeaba. Sunt convins ca va fi pitulat printr-un post obscur pana lumea uita de el . Stie prea multe ca sa fie ascuns de-a binelea.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaidg zice:

    vad ca dai si breacking news!

    Apreciat de 1 persoană

  3. mihaela grancea zice:

    Sic transit gloria mundi. Incepe sa se rostogoleasca „bulgarele de zapada”? Cineva rade in barba… mai vedem ceea ce o sa se intample. Nmic spectaculos, probabil.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dorin Tudoran zice:

    Dl Helvig mai are de facut in lucru, si inca unul esential. Nu stiu daca presedintele Iohannis i l-a cerut deja, dar, asa, preventiv, numesc eu lucrul ce trebuie facut, pana se trezesc Cotrocenii: informarea opiniei publice in legatura cu gradul ofiterului SRI Sebastian Ghita (cand a fost recrutat si angajat la SRI, cine l-a angajat etc.), fiindca este greu de crezut ca un civil ar fi putut fi parte a echipelor speciale SRI care au desfasurat actiunile descrise, cu lux de amanunte, de Ghita. S-ar cuveni sa se comunice si daca, pe timpul mandatului parlamentar, Sebastian Ghita a continuat sa fie ofiter SRI, caci, iarasi, e greu de crezut ca dl Ghita a fost parlamentar acoperit la SRI. Acelasi lucru s-ar cuveni lamurit si despre dna Elena Udrea, caci, iarasi, e greu de crezut ca civila fiind, ar fi putut participa la intruniri strategice ale SRI. In cazul in care nici Ghita, nici Udrea nu au fost ofiteri SRI, atunci intreaga conducere a SRI din timpul in care SRI a impartasit celor doi secrete ale serviciului respectiv, i-a implicat in actiuni (legale ori ba, asta e un alt subiect important) trebuie pusa sub acuzare, judecata si pedepsita potrivit legilor in vigoare – tradare a secretelor de stat. Evident, daca nici conducerea SRI, nici Ghita, nici Udrea nu vor fi gasiti vinovati de nimic, recomand publicarea memoriilor celor nevinovati la o editura care sa se numeasca Petre Ispirescu – Basmele romanilor.

    Apreciat de 2 persoane

    • Ha, ha, ha! Absolut de acord! Nu stiu daca ai vazut postarea anterioara unde dau un link catre o declaratie a lui Ivanciuc ca Sebi ar fi plecat cu tot cu „cheile” softurilor si ale celorlalte servicii, instalate de firmele lui! Cred că la lista ta trebuie adpugată și Laura Coduța Kovesi, coparticipantă la înrîlniri cu Coldea, Sebi, șeful stației CIA de la București… Au apărut și poze cu ea în ipostaze tandre cu cel din urmă prin zăpezi…

      Apreciază

      • Dorin Tudoran zice:

        Maitre, Ghita nu a plecat de capul lui, mai ales gandindu-ne ca a plecat direct de la o petrecere la SRI. Targul a fast, probabil, discutat, recalibrat etc. de o buna bucata de vreme. Vom intelege mai bine, abia dupa ce vom vedea ce capete cad – daca, prin minune, cad. Si ce capete raman. Fiindca, Maitre, trebuie sa fim tolomaci sa credem ca din conducerea SRI doar Florian Colde s-a ocupat de asemenea operatiuni. Toti fostii directori, adjuncti etc trebuie luat la cantarit, altfel se intampla EXACT ce se urmareste – niste oameni scapa de Colde si cu asta „statul de drept” se ridica din cur si sta iarasi tapan in picioare. Basescu chiar n-a stiut nimic timp de 10 ani? Haida-de!

        Apreciat de 2 persoane

    • alef zice:

      Eu nu inteleg de ce mai trebuie sa fie cineva ofiter SRI daca nu are voie sa mai fie.
      Sunt o gramada care au fost (judecatori, parlamentari) si cand legea le-a interzis si-au dat demisia dar au continuat sa lucreze pentru SRI fara sa fie angajati sau platiti in mod direct. Deci oricand SRI-ul poate spune ca nu sunt ofiteri acoperiti, nu apar pe stat de plata si nu vor spune ca au fost cat timp legea le permitea sa fie.
      Au fost insa platiti in mod indirect pentru serviciile lor. Prin firme, informatii tolerarea fraudelor si acoruptiei samd.
      Credeti ca Blaga a luat bani doar anul trecut? Credeti ca o persoana ca Udrea putea sta in acelasi pat cu un individ ca si Cocos (cu sau fara basca) daca nu avea interese sa isi ia spaga la partaj si sa intre la Cotroceni ca persoana casatorita? Nu stia SRI-ul de asta?

      Apreciat de 1 persoană

  5. d.p. zice:

    f.b. observatia ta !
    totusi, cind vezi cita neseriozitate si alandalism poarta oamenii acestia cu dinsii, nu iti vine sa te intrebi daca nu ne fura viata in continuare, aiurea ?
    aveam dreptate cind credeam, ca si acum, ca numai literartura ne poate salva…
    ……..
    povestea aceasta – povestile acestea mai mult ma intristeaza decit ma infurie (constat cu uimire).

    Apreciat de 1 persoană

  6. @) Dorin Tudoran Ai dreptate zece din zece! Cred că într-un interval de timp nu exsgerat de lung, ne vom lămuri…

    Apreciază

  7. Vasilica Ilie zice:

    Suntem ca într-un film cu personaje mafiote. „Tătucul” mafiei este însuşi, Traian Băsescu…

    Apreciat de 2 persoane

  8. Dana (Mara) zice:

    http://www.cotidianul.ro/ghita-e-mort-sa-l-ingropam-romaneste-294403/
    Bune toate masurile de control impotriva abuzurilor dar poate ca asa cum sugereaza articolul in acest haos organizat cineva trage serioase foloase – in pragul instalarii lui Trump taman scandalul acesta ne trebuia pentru „resetare”. Se pare ca Trump incepe sa fie intens curtat cam peste tot. Cui foloseste?

    Apreciază

  9. Totuși, pare genul de om care știe să se reinventeze.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Pingback: Bye, bye, generale Coldea! Update! | România curată

  11. vasilegogea zice:

    Subscriu la cele scrise de Dorin Tudoran.

    Apreciat de 1 persoană

  12. dezideriududas zice:

    @ Mihaela Grancea : „…Vor sa ne întoarcem doar privirea….”

    Valabil, dar numai la catei ( Ion, Gheorghe…)….Pe dulai ( nume de extensie anglo-saxona in primul rand, incepand cu „domnu’Jack”…) ii doare-n pix….

    Pixul global si pixelii nationali

    Apreciat de 1 persoană

  13. alef zice:

    Ar fi interesant sa verificati si modul in care Romania curata cenzureaza in cel mai pur stil securist mesajele care nu convin editorilor cu trese (aflati sub comanda din Romania sau din strainatate).

    De fapt, care e toata tarasenia cu Ghita?
    1. SRI si-a facut firme ( ca si site-uri media, de altfel).
    2. La firmele respective au fost pusi patroni agenti ai serviciilor (Ghita, Nicolae samd).
    3. Firmele respective beneficiau de informatii si protectie, distorsionand grav mediul concurential.
    4. In baza protectiei, firmele obtineau profituri uriase.
    5. Patronii firmelor ajungeau sa stranga bogatii pe care le foloseau in scop personal, in plus fata de finantarea actiunilor serviciilor.
    6. Sefii SRI se simteau frustrati sa vada ca patroni care se imbogatesc pe seama informatiilor si a protectiei serviciilor aveau o viata de nababi.
    7. Ghita a inteles asta si a dus – in compensatie – sefi de la SRI in excursii exotice pe banii facuti de firma SRI-ului. Celor de la SRi li s-a parut chiar normal sa fie asa, pentru ca – intr-un fel- ei erau actionarii din umbra ai firmei.
    9. Cine nu a inteles sa dea inapoi beneficii a cam incurcat-o. Vezi Nicolae.
    10. Intre sefii SRI-ului si patronii SRI au inceput sa apara diferente de opinii politice. De aici conflicte.
    11. Coldea e posibil sa fi subordonat serviciul ordinelor externe (care sa controleze politic si economic Romania – nu salarii, da armament) si a castigat putere pe plan extern) chiar in afara sferei de activitate a SRI-ului.
    12. E posibil (ba chiar probabil) ca SIE (poate si cu o parte a actualului sau fostului SRI) sa fi observat diminuarea rolului sau in dauna SRI-ului si sa fi contracarat prin actiunea de protectie a lui Ghita pe care il protejeaza si incurajeaza sa actioneze pentru aducerea SRI-ului in sfera activitatilor legale si constitutionale.
    Nu-i asa ca toate se potrivesc acum?

    Apreciat de 1 persoană

    • Ce face RC nu știu. Eu le-am permis sa-mi preia postările cînd vor. Da, explicația e cît se poate de plauzibilă. Sigur, mai rămîne și zona de haos de la noi…

      Apreciază

      • alef zice:

        Eu nu inteleg ce treaba aveau Coldea si Kovesi sa se intalneasca de sute de ori cu sefii locali ai unei agentii straine de informatii? Poate le spuneau de teroristi sau de agenti ai Moscovei. Dar de sute de ori? Si ce treaba avea Kovesi cu asta. Ca nu am auzit de straini acuzati de coruptie.
        Aia le spuneau de coruptii de la noi, ca noi nu-i stiam sau le spuneau pe care dintre corupti sa-i ia (ca strica interese) si pe care sa-i lase (ca sunt buni pentru interese)? Atunci, intrebarea este pentru interese ale cui? Ale romanilor? Ale strainilor? Cine decidea, de fapt?

        Apreciat de 1 persoană

      • Întrebări bune, sînt și eu foarte curios dacă vor sosi și răspunsuri!

        Apreciază

  14. Dana (Mara) zice:

    https://www.romaniacurata.ro/cazul-coldea-altfel-romani-nu-va-lasati-aburiti/
    Foarte buna analiza doamnei Mungiu. Tot respectul.

    Apreciază

    • alef zice:

      Adica, dupa d-na Mungiu, Romania TV si alte posturi care difuzau mesajele lui Ghita trebuiau inchise, ca sa nu se afle ce s-a aflat acum si sa ramana cum a fost.
      Foarte buna propunere, intr-adevar.
      As fi facut-o si eu, daca eram pe statele de plata ale securistilor de la noi si din alte tari.
      Sau macar as fi sustinut-o. Ca dumneavoastra…

      Apreciat de 1 persoană

      • Dana (Mara) zice:

        Din cite am inteles eu doamna Mungiu se intreba retoric de ce nu este amendata Romania tv. Ca un minim gest de igiena, nu sa fie inchisa. Dar dumneavoastra va menajati pentru ca nu va uitati de fapt la postul respectiv. Daca va place spectacolul este o chestiune de gust. La fel si cu Antena 3. Mie mi se pare ca la ora actuala numai postul public tv si Digi 24 mai pot fi urmarite daca cineva doreste sa se informeze civilizat.

        Apreciază

      • alef zice:

        Pt Dana(mara 13.01.20:20
        Doamna Dana (Mara) dezinformeaza de fapt cu povestea cu solicitarea de catre d-na Mungiu [doar] a amendarii Romaniei TV?
        De fapt ce cerea explicit d-na Mungiu?
        „De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine”
        https://www.romaniacurata.ro/de-ce-romania-tv-ar-trebui-inchisa-si-de-cine/
        A doua manipulare:
        Digi24 a ajuns ridiculizat in toata Romania, pentru ca impreuna cu Realitatea TV si ziare.com (iar Romania libera sa-l insulte cat de mult se poate pe Ghita) se dadeau de ceasul mortii sa pretinda ca nu exista nici o dezvaluire legata de SRI, pana in clipa in care nu s-a dat anuntul de incepere a anchetei.
        A fost asa de usor sa se vada agentii acoperiti din presa zilele acre au precedat suspendarii lui Coldea.
        Deci, d-na Dana(Mara), poate nu e rau sa stati mai rasfirati…

        Apreciat de 2 persoane

      • Ha, ha, ha! Eu cred că Doamna e mai degrabă ghiocel, în termenii lui Dorin Tudoran tocmai postat!

        Apreciat de 1 persoană

      • dezideriududas zice:

        @ alef

        Totusi AMP a impus un bemol ( adica a trecut din nou la ” baioneta mica de infanterie”, aici chiar „lopata”…) in actuala postare directionata de d-na Dana (Mara) desi, intial, aveti dreptate ( in primul articol al ei – linkul oferit de dvs. ) , venise cu buldozerul….Asa ca merg si eu pe perceptia lui Liviu cu ghiocelul….”oferit” de dom’Tudoran…. Stim noi ca nu se face cu o floare primavara, da’ parca la ghiocei nu-i asa….Mai mult, „in ilegalitate”, ei chiar sunt vestitorii….Cand Traian Basescu s-a prins ca „iarna nu-i ca vara”, toti ghioceii din vegetal au migrat, ca „fapta”, in pozitionarea fata de sefi ! Un fel de structuralism vegetalo-institutional…. Lui Ana Blandiana i-a scapat asta da’ o completeaza acum Dorin Tudoran. Copacul, intr-adevar, nu se poate revolta, da’ ghiocelul poate prevesti !

        Apreciat de 1 persoană

    • Tema e interesantă, doar e tema zilei, doar că: o treime din text e autocentrată – ce și unde are Alina intrări, cît e persecutată de SRI – iar pasajul cu CNA e șantaj prin amenințare, procedeu descalificant pentru o reprezenantă a societății civile. Dacă sunt probleme cu CNA faci ce spui, te ocupi o lună fără răgaz, dar nu ameninți că o vei face dacă nu-ți aplică dorințele… O bună biografie a lui Coldea aici http://www.catavencii.ro/rapid-furios-si-cam-razbunator/

      Apreciază

  15. tizul zice:

    „…Cum afirmatia despre vacanta in Seychelles poate fi verificata in 30 de secunde de catre SRI, restul sunt vorbe goale, dar, in fond, aceasta e reteta dezinformarii perfecte:
    25% adevar, restul – intoxicare.
    Alta este insa distractia:
    Generalul SRI Coldea era obligat sa raporteze mai sus unde-cu cine-cum isi face concediul in afara tarii.
    Cui?
    Sefului direct, nasicul famigliei Ponta si anume:
    George Maior, sef SRI in 2010, actualmente ambasador la Washington.
    Intr-un stat normal, s-ar constitui imediat o comisie parlamentara de ancheta a intregii afaceri, comisie care ar transmite in direct natiunii audierile tuturor celor implicati:
    Basescu, Maior, Coldea, Udrea, Ghita, Kovesi, etc.
    Dar cum la noi asa ceva nu se va intampla, doar atat zic:
    Daca nici asta nu e definitia statului mafiot, nu stiu care mai poate fi.
    In acelasi stat normal, Presedintele ar lua o pozitie oficiala sau neoficiala ( asa cum a procedat cu M.R.Ungureanu).
    Asteptam urmarile…”

    Serialul „Games of Ghiţă” , episodul „Coldea & SRI in Seychelles” ne apropie de climaxul afacerii

    Apreciat de 1 persoană

  16. alef zice:

    Calculatorul meu da semne serioase ca e controlat, dupa postari.
    Poate ar fi timpul sa o spunem pe a dreapta.
    Vestul (apropiat si indepartat) e terorizat de ideea ca puterea poate ajunge pe stanga. Stie cum sa controleze dreapta, chiar si extrema dreapta, dar nu stie cum sa controleze stanga si e sigur ca extrema stanga va fi intotdeauna controlata de rusi.
    Ca urmare, ordinul pentru serviciile secrete subordonate este: Dreapta cu orice pret!
    Ce insemna asta?
    Ca aia de dreapta trebuie sa fie imuni la anchete si cei de stanga trebuie hartuiti si daca se poate, cat mai mult in public.
    Un smecher ca Basescu, a inteles asta si a trecut PD-Lul de pe stanga pe dreapta. Mutare nesimtita, dar asumata de cei din PD-L si tolerata in mod complice de Vest.
    In rest, serviciile au facut ce le-a cerut Vestul. Pe vremea lui Basescu ceva mai coordonat si mai inteligent (poate undeva si cu respectarea cat de cat a interesului national), dar dupa ce au scapat de el au facut ce le-a dus capul.
    Acuma, odata ce Vestul te are la mana ca serviciu secret national, te joaca in continuare dupa cum ii convine (pune presedinti pe cine vrea, rade partidele care nu-i convin, isi dezvolta interesele economice proprii, indobitoceste populatia prin distrugerea educatiei si prin infiltrare si manipulare in presa – stiti anunturile absurde cu liderul Koreei care isi manca rudele la micul dejun sustinute din greu de agenti de propaganda samd) in dauna celor nationale. Si ajungi la intrebarea: ce interese mai servesc serviciile?
    Un exemplu:
    Basescu aranjase toate jocurile sa iasa Elena Udrea presedinte (ca unic lider al dreptei dupa ce era condamnat Iohannis). Serviciile fie ca au inteles ca Udrea nu avea nici o sansa sa iasa, fie s-au scarbit sa fie controlate, fie au primit ordin de afara, l-au propulsat de Iohannis scapandu-l de proces (dar nu fara sa il tina sub control cu dosare).
    Una peste alta, situatia de la noi este foarte complicata. Nu se stie ce harababura ar putea sa iasa fara controlul serviciilor asupra situatiei (de exemplu sa castige puterea cineva gen Vadim Tudor), dar nici cu controlul total al unei persoane din servicii nu poate iesi bine (pentru ca noi nu avem in constiinta dedicarea totala pentru tara si apar sotii care trebuie promovate general si duse in concedii, copii care trebuie dusi la Disneyland, apare dorinta de doctorate si functii didactice de grad inalt, apare frustrarea ca alti au bani garla si vile pe baza protectiei serviciului samd).
    Cel mai rau e ca nu stim care ar trebui sa fie solutia.
    Probabil ca o comisie de control a serviciilor care sa nu fie controlata de servicii.
    Daca se poate….

    Apreciat de 1 persoană

    • Ca să țină raționamentul ar trebui să depistăm ceea ce e stînga și dreapta la noi, ceea ce e misiune imposibilă! În fapt toate așa zisele noastre partide, în fond stucturi clientelare, chiar mafiote, împărtășesc aceeași ideologie, cumva bicefală, care asociază cleptocrația, în variile sale forme, și populismul. Accentele se schimbă după poziția față de putere – la putere, mai multă cleptocrație, în opoziție, mai multă demagogie. Bun, puterea e stratificată – local, regional, național, așa că e mereu loc de ambele. Cît privește serviciile nu există soluție în afara disolvării lor si refacerea pe alte baze legale și de personal. Cîndva voi detalia asta. Și mai lăsați Vestul ăla în legea lunii, nu e el vinovat nici de prostia, nici de ticăloșia noastre…

      Apreciază

      • alef zice:

        La noi e chiar simplu. Stanga sunt cei care se declara de stanga, iar dreapta sunt cei care se declara de dreapta. Sunt insa de acord ca nu e nici o diferenta intre ei. Doar ca cei de afara chiar cred ca astia au doctrinele in constiinta. Pun pariu ca daca maine ne cuceresc nord-coreenii o sa vedeti cum o sa le apara adepti si din „stanga” si din „dreapta”. Poate chiar dintre cei mai vehementi impotriva lor.
        Dupa saptamani, Digi24 a inviat dintr-o data in cazul Ghita, nu-i asa? Pe Romania curata am citit mai intai ca ar trebui inchisa televiziunea Romania TV si abia pe urma s-a scris de cazul Ghita.
        Am fi naivi sa credem ca nici Vestul, nici rusii nu incearca sa profite de „prostia si ticalosia noastra”. Orice sta ar profita de prostia altora. Asta-i politica de milenii.
        Multi ani, de prin ’45 au facut efectiv asta sovieticii, ca ei aveau butoanele de control. Acum altii au butoanele de control si rusii sunt in joc de glezne (sper).

        Apreciat de 2 persoane

      • Nu cred că vesticii sînt atît de naivi încît să creadă în etichetele noastre. Iar ca să profite cineva de prostie şi ticăloşie, esenţial este ca acestea să existe. Iar în această privinţă nu cred să avem dubii…

        Apreciază

      • dezideriududas zice:

        Liviule, te rog sa ma crezi, nu-i asa. Iar facem un anticomunism mai al’dreak decat comunismu’, acum la „ramura servicii”. Ne-ar tine, veci…. fimeile di sirvici cu picioarele-n sus pe la birouri, cum patea odata hard dom’Neamtu….., da’ la noi va fi acum soft, pana se vor re-structura serviciile de frizerie ca ‘celea de informatii vor fi tot timpul pe „alte coordonate istorice” ….Nu trebuie dizolvate ci doar puse la treaba si nu lasate sa ne puna ele pe noi, ca sa ne ocupe timpul. Nu eram aici daca nu erau germeni seriosi de moralitate si etica acolo. Daca facem cum zici tu, primii vor fi dati afara oamenii seriosi…Motoc de ce a fost luat pe langa el de Lapusneanu, de „cucoana serioasa” ? Era si el un domn’duduie cum scria dom’Tudoran….E drept, si eu trebuie sa detaliez. Exista deja o structura o ierarhica. Pas cu pas, poate fi facuta restructurarea. Avem deja exemple in derulare. Nici „basmul Ghita” n-are doar conotatii negative cum nici Harap-Alb nu era nici el negresit sau gresit peste tot….

        Apreciat de 1 persoană

      • Dacă nu le dizolvi în prealabil şi nu le refaci pe alte coordonate, nu le reformezi. Sînt putrede de la măduvă la chiele…

        Apreciază

  17. mihaela grancea zice:

    Cred ca suntem prea absorbiti de ceea ce ne da spre consum…media. E clar ca Ghita este un defector protejat de un alt serviciu. Imi pare rau ca in haosul creat intentionat ca „sa tragem la ţintă” au ajuns sa fie puse sub semnul intrebarii dosarele unor corupti clasificati. Iar in Romania, mai vizibil decat in alte parti, cei care vin la putere „incep curatenia” din curtea celui care a pierdut si care trebuie elimenat din competitie.
    M-a amuzat un moment mediatic. Domnul Rosca Stanescu a afirmat, pe Realitatea TV, ca atunci când a colaborat cu Securitatea nu a facut politie politica, ci a colaborat la lupta antiterorista. Oare cine puteau fi teroristii intr-o dictatura odioasa?

    Apreciat de 1 persoană

  18. Dana (Mara) zice:

    Cum nu inteleg de ce aceste trimiteri la articole din Romania curata care este o platforma onorabila imi aduc aceste insinuari si suspiciuni si provoaca atita tulburare, cu un gind bun si un buchet virtual de frezii care sint florile mele preferate ma retrag din conversatii cu o reverenta.
    Numai bine.

    Apreciat de 1 persoană

    • dezideriududas zice:

      Cititi va rog raspunsul meu la tema catre „alef”, din cate stiu, mult mai „recent” ca dvs. aici. Acum fiti si dvs. mai consecventa, daca nu vin ghioceii nu putem spera la frezii, ce sa mai zic de trandafiri, nici macar unul, d-apoi trei….Am mirosi doar sageti si steaguri….E drept, am mai putea musca din cate-un mar.

      Apreciază

    • Păi, nu cred că retragerea e o soluţie…

      Apreciază

    • alef zice:

      Romania curata e o initiativa corecta si laudabila. In afara de situatiile in care are alta misiune (nici nu stiu daca de afara sau dinauntru). Vreti un alt exemplu?
      Iata-l: http://www.romaniacurata.ro/primim-cati-refugiati-trebuie-nu-va-e-rusine/
      Ce alta varianta de disolutie mai rapida a UE ar exista, in afara acesteia?
      Ca sa fiu obiectiv, am o parere excelenta despre majoritatea pozitiilor d-nei Mungiu. dar nu despre toate, iar despre unele am extrem de mari rezerve in privinta motivatiei din spatele lor.
      Unde mai pui ca Romania curata si cenzureaza in cel mai pur stil securistic. Eu am postat pe diverse site-uri ce au cenzurat pe Romania curata. Cred ca cel putin o parte de acolo are o alta agenda. Ca doar la infiltrare de partide, ong-uri samd suntem pe locul I in lume.
      Nici nu era loc aici de discutii despre Romania curata, daca nu s-ar fi facut exponenta unei initiative de cenzura la nivel national prin cererea de desfiintare a postului Romania TV. Si nu oricand ci chiar atunci cand dezvaluia ceea ce a dus la cel mai mare scandal din servicii.
      Il mai tin minte pe Basescu (si asociatii lui) cat era de disperat sa inchida gura unei televiziuni (sau macar sa-i convinga pe romani sa schimbe canalul) de la care am aflat de scandalul de la Nana, despre imprumutul CEC al fiicei, despre Puiu Popovici, despre famiglia Cocos intre altele.
      Acum aflam ca sunt canale facute de servicii, si noi ar „trebui” sa le urmarim pe cele care convin cuiva. Acum canalul preferat de tzutzeri ca sa ni-l bage pe gat pare sa fie Digi24. Or acest canal (poate si Realitatea) era chiar ridicol in evitarea „miezului problemei”. Cred ca si TVR-ul detalia mai mult cazul. In alte vremuri tzutzerii ne propuneau B1 si emisiunile acoperitului Turcescu. Nimic nu este intamplator, nu-i asa.
      De asta si sunt atat de reticent fata de cei care ne recomanda la ce posturi sa ne uitam.

      In alta ordine de idei, este clar ca exista tensiuni intre agentii serviciilor infiltrati ca patroni si cei aflati in functii publice, care le asigura spatele . Adica unii se imbogatesc oficial si altii trebuie sa traiasca din salar? Sau cu speranta ca firmele protejate de ei o sa-i angajeze la pensie (recunoasteti ca e o metoda aplicata pe scara larga vcea a anagajarii fostilor ofiteri de informatii).
      Pe fir au intrat si politicieni. Un exemplu? Fostul Presedinte. Mai tineti minte ce repede a intrat in puscarie Puiu Popoviciu dupa ce i-a cerut bani fiicei presedintelui pentru un apartament penthouse?

      Apreciat de 1 persoană

      • Cred că eu, care nu mă uit la nici o televiziune de vreo șase ani, sînt într-o poziție privilegiată! Și nu, Alina nu face agenda nimănui, problema ei este că vrea să fie prima la fileu și altfel decît alții. Altă problemă este că între un sfert și o treime din cuprinsul articolelor ei sînt autocentrate, uneori chiar jumătate!

        Apreciază

      • alef zice:

        Problema din partea a-II-a ramane.
        Daca pe Coldea il pensioneaza de la SRI o sa mearga la Ghita sa-l roage sa-l angajeze la firma lui (lor)?
        Desi, cel mai interesant lucru de urmarit in continuare este cum se va musamaliza scandalul…
        Ca de asta nu am nici un dubiu.

        Apreciat de 1 persoană

      • Deocamdată, cum am postat dimineață, Coldea dispare din cyberspațiu, cu tot cu studiile sale postate pe intelligence.sri.ro…

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Nu va faceti griji pentru ei. Se descurca.

        Apreciat de 1 persoană

  19. Mai amuzant este că la 4 – 5 ore de la postarea mea,studiul a reapărut, fără explicații! Ne citesc băieții? De bună seamă, și bine fac, doar sînt parte a publicului!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.