Președintele a făcut un efort supraprezidențial și a desemnat premierul!


Pentru asta, s-a trezit însă astăzi dis-de-dimineață, a băut repede o cafea, ceea ce nu-i este în fire, la repede mă refer, și a pus personalul cancelariei să redacteze comunicatul pe care îl citează articolul pe hotnews atașat. Același articol anunță o conferință de presă a lui Liviu Dragnea la ora 14. Nominalizarea comisă dimineață nu are mari efecte practice, guvernul oricum va fi alcătuit, votat în Parlament și bătut în cuie – dacă are ciocan la îndemînă! – de președinte la începutul anului viitor. Dar măcar, după ce ne-a ținut pe jar cu Crăciunul, nu a făcut același lucru și de Revelion! În ce mă privește, voi reveni tot după Revelion cu unele „gîndeme” produse de evenimentele legate de nominalizări, respingeri și confirmări. Sunt unele informații cît se poate de publice care par să scape mai tuturor atenției…

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21502112-sorin-grindeanu-desemnat-premier-presedintele-klaus-iohannis.htm

image-2016-12-29-21500996-46-sorin-grindeanu

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Președintele a făcut un efort supraprezidențial și a desemnat premierul!

 1. tizul zice:

  Mie vodă mi se pare incredibil de constant în ceea ce îl caracterizează, în mascarada asta cu Dragnea s-o comportat fix ca la întâlnirea cu Ponta.
  Noi greşim că-l dorim şi privim ca p-un Băsescu…

  Apreciat de 1 persoană

 2. eduardantoniu zice:

  ‘epa, s’o trezit Neamtu’! N’am fost pe faza cand PSD a facut o a doua propunere si nici nu stiu ce’ar mai avea de adaugat Dragnea la faza sta. Sa’ncepi si noul an tot fara prim ministru?

  Apreciat de 1 persoană

 3. tizul zice:

  Totdeauna a fost acolo, dar în spatele serviciilor, ca peste tot în lumea asta, sunt marii sponsori, marile interese economice, marii rechini…
  Ce mă roade pe mine este că acum 4 ani aveam în ţară GazProm şi Chevron, acum doar GazPromul sapă după gaze la noi, acum 4 ani tancurile ruseşti erau la Rostov, acum sunt în Dodonia moldovană…
  Şi, bomboana pe colivă, americanii dau semne c-ar lăsa ruşii să-şi re-ia imperiul pierdut, până pe la Viena… traiască Orban-Întâiul!
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/donald-trump-il-va-desemna-ca-secretar-de-stat-pe-rex-tillerson-corporatistul-ar-fi-fost-decorat-in-2013-de-vladimir-putin.html

  Apreciază

  • Deocamdată, ne consolăm cu gîndul că avem un premier în civil… Cît privește jocul americano-rus, vom avea suprize. Nu toate neplăcute. America Great nu prea se poate în condițiile unor relații cordiale între cele două… Chevoron s-a retras la cererea administrației, care nu dorea tensiuni și nașterea unor tendințe antiamericane într-o zonă așa de sensibilă.

   Apreciază

 4. Ion Fercu zice:

  Efort suprajohannisian. Are nevoie de recuperare psihoenergetică urgenta.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dana (Mara) zice:

  Ca in bancurile cu ardeleni: Apai nici eu nu vad de ce-i atita graba! Pe de alta parte sint premise serioase ca presedintele si premierul sa se inteleaga, sa fie compatibili in ritm si judecata, amindoi au formatie reala, au studiat fizica si matematica, sint pragmatici. Sa speram.

  Apreciat de 1 persoană

  • Am mai spus, nadejdea moare ultima! Cît privește ritmul prezidențial mă mulțumim Domnului să nu fim puși în vreo situație de razboi, că am afla că este, oficial, după ce s-ar termina!

   Apreciază

 6. mihaela grancea zice:

  E bine ca a expus decizia acum. Altfel, era circ, poate criza. Ati vazut reactia lui Base? Ha, ha…il dorea pe KJ in gura lupului.
  Am vazut interviul dat de SS la Antena 3. Se vede ca este, mai degraba, un tehnocrat din PSD. Dar, nu avea anvergura de prim-ministru. Oricum, nu ramanea prea mult timp ca premier. Cred ca pentru Dragnea era doar o solutie de conjunctura.

  Apreciat de 1 persoană

 7. mihaidg zice:

  (ma) repet: Grindeanu vine de la „grinda” sau de la

  Apreciat de 1 persoană

 8. mihaidg zice:

  „grindina”?

  Apreciat de 1 persoană

 9. Ioan Costea zice:

  În sfîrșit! O fi fost vreun consilier mai hotărît, insistent pe-acolo. Iar întrucît în România nu prevalează ideologia&programul de partid, ci coteria, interesul de grup (era să zic gașcă), care produc amiciție sau adversitate, să-mi fie cu iertare – zic și eu ca ardeleanul, – nu văd de ce le-am da atîta atenție. Sigur, să-i taxăm fără milă, dar sec, că mi-e teamă că va trece multă apă pe Dîmbovița pînă se vor deprinde politicienii români să se poarte cît de cît cum li-e rostul. De un lucru sînt fără grijă: n-o să le stea în gît sarmalele. Cît privește speranța, scuzați expresia, dar au cam violat-o.

  Apreciat de 1 persoană

 10. floriniaru zice:

  Liviu, cineva spunea o chestie interesantă.
  SG a intrat în PSD în 1996, cînd partidul pierdea alegerile – și nu a plecat de acolo 20 de ani…
  Eu zic că asta spune despre el mai mult decît toate ironiile.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.