Michael Shafir – Plugușorul președintelui…


O fi Michael în primul rînd și în mod esențial unul dintre cei mai importanți politologi din România, dar uneori îl pune în mișcare și demonul liric. Ba chiar foarte rapid, dacă mă gîndesc că între difuzarea știrii despre refuzul iohanic și primirea plugușorului n-a trecut decît ceva mai mult de jumătate de oră! Mulțumesc, Michael.

iohannis

Aho, aho, copiii si frați
Că am fost din nou salvați
De fusta Satanei
De vremea prigoanei,
De năpasta de turcire.
Si, acum, spre fericire,
Mânați, măi,
Hăi, hăi.
Da’ băgați bine la minte
Mulțumiți la președinte!
Arătatu-va de leat
Cum e când ești un bărbat
Inimos, și nu hapsân.
Klaus, că d-aia-i vel-român.
Mânați miei!
Oy vey!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Michael Shafir – Plugușorul președintelui…

 1. eduardantoniu zice:

  LOL „Si Brechnere, rom^ne, hraneste’al tau popor” (Divertis 1992).

  Bucovna a brehni = a rabufni

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dana (Mara) zice:

  Eu nu inteleg toate aceste reactii isterice ale politicienilor care parca sint in povestea cu drobul de sare. Sa recapitulam – Dragnea a aminat o saptamina sa spuna care este propunea pentru functia de prim-ministru. Timp pierdut, propunind-o pe doamna in cauza de la inceput se cistiga timp pretios pentru verificari si avize de la organele abilitate. Dragnea vine cu propunerea „bomba”. Dupa cum recunoaste si Dragnea, initial presedintele accepta propunerea si chiar o suna pe doamna si ii confirma. Desi unde este reaua credinta a presedintelui? In urma raportului negativ din partea serviciilor secrete (care atentioneaza despre potential de vulnerabilitate vizind siguranta nationala) presedintele are nevoie de un ragaz de doua zile de gindire, cumpaneste si decide ca este mai intelept sa respinga propunerea. Precizeaza ca asteapta o noua propunere a coalitiei PSD-ALDE. Acum citeva minute ies la „rampa” cuplul Dragnea-Tariceanu ca in povestile cu prosti si nu fac o propunere rezonabila, o dau langa danga cu nerespectarea vointei poporului, cu posibilitatea suspendarii, bla, bla. Cine este mai indaratnic si impiedicat in ecuatie? Cine este „prostul fudul”? Pai daca facea Dragnea propunerea rezonabila cred ca presedintele o accepta. Nu are nici un motiv sa nu accepte o propunere rezonabila. Iar pentru Dragnea poate ca este mai bine sa nu il forteze pe presedinte sa isi „motiveze” decizia.
  „Nu trageti in pianist”.

  Apreciază

  • Păi, problema redutabilă este că Dna cu pricina primise de două ori avizul ORDIS, ca secretar de stat si ca ministru! Avea același soț, era consilier în guvernul actual! Așa că… măcănăne! Tot ce a făcut Kiwi de la alegeri încoace i-a dat puncte lui D, parcă ăștia vor să-l oblige să devină președinte în 2019!!!!

   Apreciază

 3. Dana (Mara) zice:

  Corect, dar pentru functia de prim-ministru cu siguranta sint criterii mult mai stricte pentru ca primeste informari strict secrete si probabil au aparut si elemente noi care justifica suspiciunea de vulnerabilitate vizind siguranta nationala. Sint convinsa ca doamna este o persoana demna de tot respectul, muncitoare, tenace, inteligenta, profesionista. Problema se pare este sotul. Eu cred ca daca serviciile nu aveau informatii ingrijoratoare, presedintele nu lua aceasta decizie.

  Apreciat de 1 persoană

 4. dezideriududas zice:

  Complicata e Democratia Banilor in Dictatura Ideilor. Ieri, de ziua de nume a unui Ban de Constanta, m-am gandit ca ‘cela si Apoi…., in Mafia Stefanilor ( traducere Mircea Diaconu, europarlamentar, in « dictionarul de cultura cu_cu-bitacee Antena 3 » : MAFIE = grupare de oameni in jurul unor interese comune, fara a avea neaparat conotatii negative…. ), va avea o viata plina de « succese »…Mai ales ca Stefan ‘cela Mare nu era plictisitor….Mi-e si frica sa ma gandesc la austeritatea Mafiei Dezideriilor ( cre’ca ma voi alia cu ID Sarbu sa-l detronez pe Erasmus…sau macar sa-l determinam sa prezinte rapoarte anuale de activitate ) iar la Mafia Odetilor nu cred ca va scapa Proust. Sunt convins ca mai prost ca mine n-a intalnit si-o sa ma inteleaga numai invers….Si pentru ca « toate astea trebuiau sa poarte un nume », le-am spus simplu : LA MULTI ANI !
  La Iesi insa, draga Liviu, o sa ai o problema cu Sfantul Mihai. De acord cu Democratia Boilor de la voi, da’ fi atent ce citesc pe ultima pag. a « Universului ingineresc » 24(622) 16-31 decembrie 2016 : Hegel a scris despre ospatul dat de Pitagora, atat pentru saraci ( n-a scris si de galeti, sepci si umbrele…) cat si pentru bogati, in cinstea zeilor, pentru a celebra descoperirea « teoremei tringhiulare » ( valabila insa doar la triunghiul drept-unghic, nu si la celelalte triunghiuri nedrepte si corupte…), « A FOST O VESELIE SI O SARBATOARE A SPIRITULUI…PE SOCOTEALA BOILOR » ( au fost sacrificati 100 de boi ). Atunci era dreptate pe lume, chiar si daca doar (tri)unghiulara….Nicasienii ar trebui sa se bucure ca Noica ( cu triunghiul lui ontologic I-D-G ) n-a apucat sa sacrifice nimic in timpul vietii. A fost el sacrificat ! De cine ? Aici, noi, inginerii, facem, ciocu’ mic ( daca citea Serban Cioculescu asta poate scapa in anii ’50 – tocmai am vizionat un reportaj sfasietor despre prietenia dintre Serban Cioculescu si Vladimir Streinu in fata stihiilor « naturii »…, umane…) . Ii lasam pe « maistrii » mai departe….Da’ sa nu strigati tare la ei sa nu cada de pe case ca ramane misterul incriptat si nu mai e cu INCHIDEREA CARE DESCHIDE ci invers, cu DESCHIDEREA CARE INCHIDE. ‘Geaba mama lui Stefan cel Mare nu l-a primit pe Stefan si cea a lui George Cosbuc, invers, l-a tot asteptat pe George…. A iesit tot cum au vrut « instalatorii si lacatusii » istoriei…..O alta pledoarie pentru re-infiintarea scolilor profesionale sa nu ma dea navala la « scolile profesionale de ministri »….

  Ing. Joianu

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.