Asta da surpriză, Dle Dragnea!


ssh

De cînd Liviu Dragnea a anunţat că va face publică propunerea de premier numai cu prilejul întîlnirii de la Cotroceni cu preşedintele, politicienii şi politrucii, jurnaliştii, analiştii şi canaliştii s-au întrecut în pronosticuri. Unii afirmau cu subiect şi predicat că Dragnea se va autopropune, deşi omul spusese clar, tot cu subiect şi predicat, că nu va face asta – legea nu-i permite acest lucru, nici nu doreşte un conflict cu preşedintele. În şuvoiul de presupuneri, cred că au apărut zeci de nume, de la cei vreo patru tehnocraţi tineri „marca PSD”  şi pînă la experimentatul Florin Georgescu, de mai multe ori ministru în zona economică şi acum viceguvernator al Băncii Naţionale. Mărturisesc că la acesta din urmă mă gîndisem şi eu, în ciuda faptului că LD spusese că propunerea ne va surprinde pe toţi. Şi ne-a surprins, nimic de spus, inclusiv pe colegii săi de partid probabil!

Un candidat femeie şi de confesiune musulmană n-a mai fost în această parte de lume de la Tansu Ciller, fost premier al Turciei şi artizan al reformelor care au declanşat dezvoltarea. Dar Turcia este o ţară musulmană, în ultima vreme chiar în exces! Cred că Dl Dragnea a dovedit curaj şi inteligenţă prin această nominalizare, care nu poate leza decît sentimentele misoginilor şi extremiştilor. Care, de altfel, s-au și dezlănţuit deja pe social media şi prin presa comunală, ca să spun aşa. Politicienii şi politruciui reuşesc deocamdată să se controleze, nu chiar de tot!, dar măcar cei din partidele extremiste, refuzate la alegeri de un electorat mai matur decît ei, tot îşi vor da drumul. Ce se scrie pe unde se scrie? Ce se spune pe unde se spune? Că e femeie, asta mai mult printre dinţi, dar că e musulmană, fina lui Dragnea şi altele citim și auzim din plin. Fina lui Dragnea şi a lui Nicuşor Constantinescu nu are cum să fie, dată fiind religia dumisale, oamenii vor fi fost, probabil, martori la cununia civilă. Eu cred că prin această nominalizare, LD a contribuit la destrămarea mitului că românii sînt extremişti naţionalişti, xenofobi ş. a. m. d. De altfel, destrămarea acestuia a început în 2014, cînd Klaus Iohannis a  fost ales cu un scor categoric președinte, deşi era, vorba popilor cu Excesivdemultpreafericitul în frunte, neamţ şi protestant, nu român verde şi ortodox. Ba chiar și la locale o „franțuzoaică” a cam cîștigat primăria secorului 1. Sînt curios ce reacţie va avea Daniel acum, Dna Sevil Shhaideh fiind şi  femeie, şi musulmană!

S-a mai spus că va fi un fel de curea de transmisie, un intermediar, că Dragnea va avea controlul, cum de altfel a și declarat. Care e problema? În ce țară, guvernul nu este controlat de partidul care l-a adus la guvernare și, pe cale de consecință, de liderul acestuia? Alegerile au fost cîștigate de partid, nu de premier, iar programul de guvernare este produs de partid. Atunci, cine să controleze? Președintele, ca pe vremea guvernului Văcăroiu, același ca pe vremea nenumăratelor de tristă memorie guverne Boc? Vă mai amintiți cum dădea buzna Băsescu în ședințele de guvern, deși nu avea nici un fel de atribuții constituționale care să-i permită asta? Dacă Iliescu își imagina că este președinte după model francez, Băsescu se credea unul de tip american, ceea ce nu era cazul, nu se potrivea cu Constituția noastră! Acum e clar, există o majoritate parlamentară, un program de guvernare și un premier care trebuie să-l pună în aplicare… Vom vedea cum va merge treaba, nu are însă sens să discutăm lucruri inutile. Dacă va fi o guvernare bună sau proastă nu putem ști acum.

Cred că Dna SS trebuie judecată pentru început prin ceea ce este DSa, iar cv-ul pe care îl voi posta mai jos, arată că este o persoană bine pregătită academic şi profesional, cu o carieră reuşită în administraţia regională şi la guvernare. De altfel, ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, s-a ocupat şi absorbţia fondurilor europene, absorbţie de mai multe ori superioară celei din vremea guvernării tehnocrate. A fost șase luni chiar ministru la același minister, de la demisia lui Dragnea, la căderea guvernului Ponta. Iar acum, ca o ironie a sorții, este consilier în guvernul tehnocrat!

Ce şi cît poate, vom mai evalua după primele cele 100 de zile clasice. Deocamdată, mă preocupă că mama dumisale nu doreşte s-o vadă în această funcţie. Eu sper că, pentru o dată, Dna Sevil Shhaideh nu-şi va asculta mama!

Aici cv-ul Dnei Sevil Shaidehh în format pdf…

http://www.mdrap.ro/userfiles/CV_Sevil_SHHAIDEH_MDRAP.pdf

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Asta da surpriză, Dle Dragnea!

 1. Virgil zice:

  eu nu vad chestia asta ca o surpriza si nici nu cred ca doamna in cauza ar da pe afara de competente. Cat am fost in romania nu am vazut sau cunoscut pe cineva care lucra la „stat” despre care sa zici ca este cel putin competent. Nu generalizez desii CV-ul doamnei nu arata de loc rau.
  Sunt un pic „carcotas” ca doamna in cauza este fina lu Dragnea, ceea ce pentru mine suna ca nu competentele au adus-o la aceasta nominalizare.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Larsen Elena zice:

  Deosebit de serios si cum se zice, echidistant comentariul dvs. Apreciat de prietenii mei . Se vede ca PSD are consilieri profesionisti si adversari mai slabi. Cat despre doamna S.S. , s-ar putea sa-fi faca treaba .E si o lovitura de imagine cam fara o replica serioasa, chestia cu ortodoxia , serviciile, sunt balarii

  Apreciat de 1 persoană

  • Mă întrebam în articolul precedent post-alegeri dacă Dragnea este (și) inteligent sau numai un șmecher de Teleorman. Azi, a dovedit că este peste media de intlegineță a politrucimii noastre. In rest PSD este singurul partid-partid, structurat, care funcționează indiferent de cine este lider – Iliescu, Năstase, Ponta, Dragnea… La ei, merge mașinăria, la ceilalți, cînd au avut lideri locomotivă au mers, cînd au avut alde ultima președintă liberală n-au mai mers.

   Apreciază

 3. Vasile zice:

  Și totuși… Dragnea a cam apăsat pedala naționalismului când scotea în evidență numele Julien.Mi se pare că îl doare in cot de ce părere au alegătorii lui.In campanie spunem ce merge la norod,pe urma arătăm că suntem toleranți și bla,bla.Ce părere aveți?

  Apreciat de 1 persoană

 4. Vasilica Ilie zice:

  Un articol bun, la obiect, clar: mi-a plăcut! Propunerea primului ministru de către Liviu Dragnea (reiterez: a avut o campanie inteligentă, de asemenea, mi-a plăcut strategia cu propunerea prim ministrului) a luat prin surprindere pe foarte mulţi. Sigur, sunt şi cârcotaşi care au ce spune (negativ) în urma acestei propuneri: principalul este să aibă o echipă bună cu care să lucreze şi să respecte programul pe care l-a prezentat PSD-ul în campania electorală. Mi-aş dori ca România să ia o cotitură în sensul bun al cuvântului. Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Larsen Elena zice:

  Acu, gurile rele de pe un post local zic ca nu mai au ce Vuittoane , pantofi de firma si haine mulate admira, si ii recomanda dnei Prim Ministru casa de mode a dnei Merkel .O glumita ieftina

  Apreciat de 1 persoană

 6. Larsen Elena zice:

  Ati avut intuitie aurita cu Dragnea .

  Apreciat de 1 persoană

 7. Ion Fercu zice:

  1.Ecumenism mioritic. Iliescu ne-a oferit democratie originala, Dragnea ne surprinde cu un ecumenism original.
  2. Daca doamna SS a stat ani si ani sub aripa lui Nicusor Constantinescu, oare chiar am putea crede ca n-a afectat-o râia?

  Apreciază

  • Da, cred că putem crede asta… Deocamdată, au căutat-o presarii la declarația de avere și nimic suspect!Și oricum, eu cred că oamenii trebuie judecați prin ei înșiși și faptele lor, nu prin rude, șefi, vecini, colegi, prieteni… Nu mereu se adună cei care se aseamănă, sunt puzderie de alte motive…

   Apreciază

 8. Ion Fercu zice:

  Sa dea Domnul sa fie asa!

  Apreciază

 9. mihaela grancea zice:

  E o alegere inteligenta. Sper sa functioneze. Azi, pe la pranz, i-am vazut si eu Cv-ul. Cred ca vorbeste de la sine.

  Apreciat de 1 persoană

 10. eduardantoniu zice:

  PUTIN + ERDOGAN + DRAGNEA + SEVIL = LOVE

  Apreciat de 1 persoană

 11. Larsen Elena zice:

  Dupa Eliade , suntem aci la confluenta unor mari puteri si a unor mari interese , in mod fatal rezistam , si prin umor !

  Apreciază

 12. Sorina Ivascu zice:

  Haideți înapoi pe fb! Ne lipsiți.
  Sărbători fericite și un 2017 cu bucurii și împliniri!

  Apreciat de 1 persoană

 13. InimaRea zice:

  Totuși, ”e o lovitură” – demnă de teatrul bulevardier. Mai ales e fiindc-a fost învăluită-n deplin mister, de parcă guvernarea țării e un joc în doi, ”o șeptică” între președintele Ro și al PSD, unde 7-le taie tot. La poker, 7-le e supranumit ”asul sovietic”.
  Viclenia – sigur, cea ținînd de inteligență, că proștii vicleni cad singuri în groapa pe care-o sapă altora – amenință să aibă picioare scurte. Știm tipul – asiatic, de călăreț al pustiei. Astfel, Dragnea atîrnă de o hotărîre judecătorească mai mult decît de modificarea legii care-l împiedică ”abuziv” să fie premier: la o nouă condamnare, se duce la țuhaus. De te-ntrebi care-i Planul B; și ce rol ar mai juca sultana Sevil, atunci.
  Dragnea e-n rolul Soldatul fanfaron: dă ordine, pretinde ascultare deplină, promite disciplină. E mai neamț decît însuși neamțul, mai ales șutindu-i formula ”pas cu pas”. Are pretenția că a cîștigat alegerile, cam cum o avea Hitler că-i mergea Blitzkrieg. Însă imaginea ”mînă-de-fier” e după imaginea ”cîrpă” de-acum un an, cînd lăsa guvernarea pe alte mîini, avînd – tot ca acum – majoritate-n parlament; fiind, tot ca acum, președintele PSD. Leul de pluș de-atunci s-a făcut tigru de hîrtie: taie și spînzură-n PSD, parlament, țară. Nici dac-ar fi-nființat el PSD, n-ar fi putut – decent fiind – să-și aroge toate meritele victoriei din alegeri. Or, PSD învinge-n alegerile astea de la-nființare – încă de pe la Moș Ilici, fie iertat!
  Așadar, nu-i surpriză victoria PSD, nici scorul – deloc nemaipomenit. Surpriză ar fi ca PSD chiar să guverneze. După cum, n-ar fi surpriză s-o facă lată și de data asta, cum a – și cînd era-n USL. Numai faptul că ”securizarea victoriei din alegeri” înseamnă ”cu sprijinul parlamentar al UDMR” ar trebui să-i pună pe gînduri pe entuziaștii care-i prevăd PSD – poate că și lui Dragnea personal – ani buni de guvernare fără probleme. Iar realitatea că aceasta s-a-ntîmplat doar fiindcă Tăriceanu a fost parolist subliniază precaritatea majorității pesediste-n parlament – cum și pe-a ambiției lui Dragnea de-a se erija în noul nostru tătuc. Nu sînt ele tratatele internaționale literă de Evanghelie, darmite protocoalele politice!
  Aparte, observ firul roșu conducător din politica românească – măcar de la Băsescu-ncoace: femeia robace și supusă.

  Apreciază

  • Privirea de ansamblu nu e rea, nici inima_rea, însă sînt și exgerațiuni artistice… Soarta PSD nu ține de Dragnea, la ei mașinăria e mai importată decît vremelnicii lideri. Prefer însă, înainte de a judeca capacitatea de guvernare a Dnei cu pricina, a guvernului pe care îl va conduce și, pe cale de consecință a PSD, să aștept cele 100 de zile clasice. Pînă atunci, orice diagnostic e părere. Sigur, părerile sînt libere! Nu și obligatorii, desigur!

   Apreciază

 14. InimaRea zice:

  ”Timpul părea că avea o nesfîrșită răbdare cu oamenii”. Pentru mine, ”Timpul” ești tot tu, frate.

  Apreciat de 1 persoană

 15. corina1111 zice:

  Uneori ne pierdem in detalii. Dar ce detalii, caci ele ne dau frumusetea vietii.
  Intrebarea este (cf. eternei cauzalitati a lui Hegel si a inaintasilor lui), DE CE AM AJUNS AICI? Aceeasi intrebare mi-am pus-o si in noaptea in care a inceput nebunia din Turcia. Si o pun si acum: de ce am ajuns aici? Nu stiu daca raspunsul este atat de important precum este intrebarea (cauza!). Dar, vorba romanului: nimic nu este intamplator.

  Apreciat de 1 persoană

  • Păi, peroblema este – unde am ajuns? Cu PSD-ul la putere? Dar a fost aproape mereu. Cu o femeie, musulmană pe deasupra, premier? Asta mi se pare, mai degrabă o veste bună. În principiu, cît de bună este, vom afla cam într-o sută de zile, cum se obișnuiește…

   Apreciază

 16. Lili Craciun zice:

  Uite-acum aflăm și ce zice Klaus Iohannis despre propunere. Mie până acum toate criticile la adresa doamnei mi se par bla bla – uri. Mai ales că vin de la o opoziție care – știm – a controlat guvernul Boc direct prin președinte, a susținut-o pe Udrea, pe Ebba, pe Pinalti. Și exemplele pot continua. Lumea pare să uite cum a pătruns în politică Gorghiu, Turcan și alte doamne care, azi, se dau fecioare.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s