Vot de blam pentru PNL, tehnocrați și președinte…


Asta scriam ieri în textul care însoțea caricaturile lui Cristian Topan: „Nu m-am amestecat în alegerile astea, care mă privesc în mică măsură. Am postat aici numai cîteva materiale informative. De altfel, parcă niciodată de cînd ne bucurăm de pluralism, n-am văzut o campanie electorală mai ștearsă, de parcă partidele s-ar fi înțeles să le facă să treacă neobservate. Presimt un absenteism electoral record și o victorie cam nemăsurată a PSD – dacă nu chiar exagerată! -, care a profitat și profită de degringolada în care a intrat PNL în ultimii ani, de cînd se bucură de o conducere cumva suprarealistă pînă la halucinație. O bucată de vreme a fost bicefală și complet lipsită de cap, acum este numai acefală. Restul, nu prea mai contează, adică cît vor lua USR, ALDE, UDMR…Poate un scor bun al celor dintîi ar ajuta la constituirea viitoare a unei alternative viabile. Sigur, cu condiția să se situeze în opoziție, să nu se repeadă ca mireasa la pat în vreo combinație de guvernare! Alți competitori nu prea văd cum ar putea intra în Parlament. Cum alții sînt PMP, PRU și muntenii, poate e chiar mai bine! Oricum, vom mai constata și decesul a două idei politice crețe. Prima este cea privind posibilitatea ca o țară, cu politică pluralistă, bazată pe alegeri. ar putea fi condusă pe termen lung de un guvern de tehnocrați. A doua că un partid nu poate pretinde guvernarea cînd nu este în stare să propună un premier propriu… În rest, vorba lui Dorin Tudoran dintr-o recentă postare de pe blogul său: „Există o singură diferență între candidat și alegător, dar este una fundamentală: în vreme ce candidatul își poate lua promisiunile înapoi, a doua zi după victorie, alegătorul nu-și poate lua votul înapoi niciodată. Restul e somnabulism civic – Facebook, talk shows & alte forme de visare.”.

Cum se vede, toate previziunile mele s-au adeverit, poate chiar mai drastic decît îmi imaginam. Proiecțiile exit poll-ului IRES, pentru ora 20, lucrurile stau așa:

Camera Deputaților:

PSD – 45, 8%

PNL – 20, 8%

USR – 9, 2%

UDMR – 6, 8%

ALDE – 6, 4%$

Senat

– PSD – 45, 8%

PNL – 2o, 8%

USR – 9, 2%

UDMR – 6, 7%

ALDE – 6,3%

Sigur, sînt previziuni pentru ora 20, referitoare numai la votarea din țară. Mai este și marja de eroare de 1, 6%. Deci, pot apărea schimbări la numărătoarea reală, dar acestea nu au cum răsturna situația… Și mai trebuie avut în atenție procesul de redistribuire, care poate ajunge la pe peste 10 procente. De pildă, PMP are peste 4 procente la ambele camere. Poate să intre la limită, dar daca nu intră, procentele merg la redistribuire. Mai sunt cele de la PRU, PRM, munteni…

La exit poll-ul de la ora 21, nu se schimbă mare lucru. Rămîne totuși să vedem numărătoarea reală, voturile din Basarabia și diaspora și redistribuirile:

Camera deputaților:

PSD – 45,3%

PNL – 21%

USR – 9,3%

-ALDE – 6,3%

UDMR – 6%

Senat

PSD – 45,4%

=PNL – 21%

USR – 9,4%

UDMR – 6, 8%

ALDE – 6,4%

La anunțarea rezultatelor, liderii politici au făcut, în general, declarații decente. Mai puțin președintele Iohannis, care pe la 19 a ajuns în refugiu la Sibiu! Bun, Dna Gorghiu, monocefală, cam microcefală de la PNL, n-a ratat ocazia să se facă de rehat – Dsa a spus că luptă pînă la capăt, ultimul glonț, ultima picătură de sînge! Vorba CTP-ului, DSa ar trebui să ceară Ministerului Apărării s-o trimită în vreun corp expediționar în Siria, Irak…

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Vot de blam pentru PNL, tehnocrați și președinte…

 1. Larsen Elena zice:

  „Aceasta nu-i cea din urma camera „

  Apreciat de 1 persoană

 2. mihaela grancea zice:

  Ma asteptam la acest rezultat. PSD-ul a promis salarii si pensii mai mari.
  Guvernul Ciolos nu a avut eficienta. Presedintele a fost cand inert, cand autoritarist.
  Cum credea PNL-ul ca o sa fie votat? Cea mai mare parte din mafia basista a ramas incorporata in acest partid. Bugetarii nu au uitat cine le-a „taiat” salariile. Stiti cum se spune: „totul pana la bani”…
  Acuzele reciproce vehiculate prin media, vivacitatea partinica a luptei anticoruptie, dar si compromiterea unora dintre varfurile institutiilor implicate …au dus la absenteism si confuzie. Formula „toti sunt la fel…” s-a auzit frecvent.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Larsen Elena zice:

  Ati avut dreptate in toate previziunile .Nu e profetie, e intuitia unei minti organizate !

  Apreciat de 1 persoană

  • Problema este – daca eu ca persoana privata si cu surse de informatii desachise, mi-am dat seama de asta de luni de zile, de ce boii astia, care au cu totul alte resurse de informare, nu și-au dat seama?!

   Apreciază

   • Anca Vlase zice:

    Si daca si-ar (fi) dat sama, cui prodest? Mie …cum sa zic… mi s-apleaca. Nu ma bucur c-o castigat PSD ,da´ ma bucur c-o pierdut PNL. Viitor in taxi le-am prevazut, viitor in taxi ii asteapta, du-i in gura mamii lor de jegosi. Io inca nu pot sa uit cat de bulangiu o fost Antonescu… si ce-o urmat datorita bulangersimelor lui.
    Zau asa, sa ai un partid pa cai si sa-l aduci de bunavoie la nivelu´ PNT-ului d´acuma, dat fiind ca intre Alina Zbanghiu si ala mic cu capu´ mare de la PNT nicio diferenta nu-i… poi cum sa zic, Bunicule… fie pa ei.
    Io stiu ca-i mult mai complicat decat m´exprim io p´aici… da´ indiferent cum analizeaza unii sau altii rezultatele, concluzia-i numa´ una: PNL-u-i pa grajd. Restu-i neesential…

    Apreciat de 1 persoană

   • Uneori, e chiar foarte bine să se aplice o simplificare csre te duce la esența situației!

    Apreciază

 4. ion dumitru zice:

  Si au dat seama. Dar nu i au interesat. Fostul pdl era interedat de eprari la adresa fostului pl
  nl, iar cei ramasi in PNL au fost de doua categorii: oportunistii si idealistii. Restul e .
  .tacere!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Pingback: Vot de blam pentru PNL, tehnocrați și președinte… | România curată

 6. Anca Vlase zice:

  Fix ase le trebe liberalilor si pedelidopterelor daca in loc sa-i dea duduii un set de oale Silit si-unu de cratite WMF si s-o trimita-n pastele ma-sii-n bucatarie unde la cat ii de proasta oricum producea pagube, da´ batar nu erau ase mari ca astea pe care tocmai le-o incununat azi, ei or numit vaca domnului presedinte la PNL. Ca sa ce??
  Sarmanu´ Klaus…cum o ramas el fara guvernu´ lui…
  Ghinion,beli-mi-s-ar )))))))

  Apreciat de 1 persoană

  • Nostim este că pe las 19, KiWi s-a refugiat la Sibiu!

   Apreciază

   • Anca Vlase zice:

    Nostim dara, doar s-o dus sa-si preia Podu´ Minciunilor, pa care si l-o luat inapoi.
    vaya mierda…. iar se impune sa-l pomenesc pa Antonescu, trazneasca-n pijamalele lui de somnoros . Io nici acum nu stiu daca Antonescu o combinat ce-o combinat de prost sau de ticalos. Sau de ambele… Fie pa rasa lui de jegos, acolo unde-i….
    Nu-mi vine sa cred, Bunicule…. Sa mor de-mi vine sa cred cum o ingropat bulangiul ala PNL-u´… ca daca stai stramb sa judeci drept, de la figurile si figurinele lui Antonescu se trage beleaua…. Sau cel putin io asa cred si inca n-o apucat nimeni sa ma convinga de contrariu.

    Apreciat de 1 persoană

 7. Vasilica Ilie zice:

  PNL nu este un partid pur liberal, este o „corcitură” dacă mă pot exprima aşa. Cred că trebuie să se „reinventeze” cu un adevărat lider liberal, cu prestanţă. Alina Gorghiu a fost jalnică în campania electorală iar poporul a sancţionat greşelile ei la care s-au adăugat şi cele ale premierului Cioloş. P.S.D-ul a fost mai bine pregătit în faţa electoratului şi a avut (prin liderul partidului, Liviu Dragnea) o campanie paşnică, fără agresiuni verbale, cu un program pe care l-a explicat clar. Dixit! Şi, subscriu maximei: „Vox populi, vox Dei”.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.