Alegerile în viziunea lui Cristian Topan


vot-corespondenta

Nu m-am amestecat în alegerile astea, care mă privesc în mică măsură. Am postat aici numai cîteva materiale informative. De altfel, parcă niciodată de cînd ne bucurăm de pluralism, n-am văzut o campanie electorală mai ștearsă, de parcă partidele s-ar fi înțeles să le facă să treacă neobservate. Presimt un absenteism electoral record și o victorie cam nemăsurată a PSD – dacă nu chiar exagerată! -, care a profitat și profită de degringolada în care a intrat PNL în ultimii ani, de cînd se bucură de o conducere cumva suprarealistă pînă la halucinație. O bucată de vreme a fost bicefală și complet lipsită de cap, acum este numai acefală. Restul, nu prea mai contează, adică cît vor lua USR, ALDE, UDMR…Poate un scor bun al celor dintîi ar ajuta la constituirea viitoare a unei alternative viabile. Sigur, cu condiția să se situeze în opoziție, să nu se repeadă ca mireasa la pat în vreo combinație de guvernare! Alți competitori nu prea văd cum ar putea intra în Parlament. Cum alții sînt PMP, PRU și muntenii, poate e chiar mai bine! Oricum, vom mai constata și decesul a două idei politice crețe. Prima este cea privind posibilitatea ca o țară, cu politică pluralistă, bazată pe alegeri. ar putea fi condusă pe termen lung de un guvern de tehnocrați. A doua că un partid nu poate pretinde guvernarea cînd nu este în stare să propună un premier propriu… În rest, vorba lui Dorin Tudoran dintr-o recentă postare de pe blogul său: „Există o singură diferență între candidat și alegător, dar este una fundamentală: în vreme ce candidatul își poate lua promisiunile înapoi, a doua zi după victorie, alegătorul nu-și poate lua votul înapoi niciodată. Restul e somnabulism civic – Facebook, talk shows & alte forme de visare.”.

viol-procent-mic

vot-pas

votare-tablete

votat-broscoi

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Alegerile în viziunea lui Cristian Topan

 1. Angelica Butnarasu zice:

  Apreciat de 1 persoană

 2. Angelica Butnarasu zice:

  Apreciază

 3. mihaela grancea zice:

  Politichia romaneasca…. alaltaierii, Niicusor Dan a afirmat ca partidul sau adera la platforma lui Ciolos, iar acesta din urma a afirmat ca dupa alegeri o sa preia conducerea PNL. Am si eu o nedumerire: este membru PNL?

  Apreciat de 1 persoană

 4. Din toată ziua de ieri, cel mai mult mi-a plăcut zicerea dnei Gorghiu, aceea cu ducerea meciului pînă la capăt… Cred că era puternic marcată emoťional de excelenta prestaťie a handbalistelor noastre cu unguroaicele… Pe de altă parte, cred că Romanela noastră ar fi cel mai bine condusă de un guvern de tehnocraci…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s