Să rîdem… (9). Cu familia tradițională românească!


M-am hotărît! În martie, dacă se face referendumul, voi vota cu familia tradițională românească! Desigur, dacă va exista pe buletinul de vot opțiunea propusă de Ion Barbu. Pentru că, deosebit de sfințișorii ierarhi ai tuturor cultelor, de politrucii populiști și de 3 milioane de plecați de acasă, Barbu merge pînă la capăt, pînă la mitul național, pînă la Miorița de bună seamă!

mrdale

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Să rîdem… (9). Cu familia tradițională românească!

  1. mihaela grancea zice:

    Eu sunt pentru parteneriatul civil. Am prieteni gay care vor sa duca o viata stabila. Mai ales când trec de 40 de ani si au un partener stabil. Vor sa isi gestioneze patrimoniul, sa fie aceptati ca cuplu. Le putem acorda sansa la stabilitate. In rest, eu prefer sa nu judec.

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu as mai propune declararea oii drept fiinta non-umana, cum sint deja mai multe animale de companie in destule tari… Si de fapt problema nu este aici, ci in faptul că 3 milioane de hetero vor să facă legea pentru cei cu altă orientare sexuală… Ca și cum cei e3 milioane știu mai bine ce e bine pentru cei împotriva cărora vor să legifereze…

      Apreciază

  2. Larsen Elena zice:

    Eu sunt , cum zicea Creanga, pentru contra ! Adica sa-si vada fiecare de viata lui personala fara sa o diriguiasca pe-a altora . Cu conditia sa nu ne calce pe noi pe bataturi prea tare , galagios si in public

    Apreciat de 1 persoană

    • Păi, e libera lor opțiune. Iar după dezincriminare, n-am văzut cine știe ce manifestații. Deși ar fi tot opțiunea lor!

      Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Si eu sunt de acord. Nu accept sa ne ofere un contrasistem. De aceea, am spus doar parteneriat si nu casatoria, aceasta fiind doar pentru familia traditionala. Eu vad parteneriatul civil doar ca pe un contract. bilateral.

        Apreciat de 1 persoană

  3. eduardantoniu zice:

    Ce referendum? Ca’n Irlanda? Tzara/referendum a(l) omeniei. Parca 62% da, un singur judet din 26 (total 32) impotriva.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dana (Mara) zice:

    Cred ca il bagati „in ceata” pe bietul preot, dar si pe strasnica doamna Pandele Firea (cum tot a fost subiectul unor comentarii la art. din Catavencii, doamna de care dnul Bucsu nu stiu de ce dar nu se atinge nici cu un trandafir, in fine). Daca mai an avea aceasta reactie, ce poate debita oare la acest subiect? Strasnica femeie, mare caracter!

    La subiect, ca jurist cred ca isi pot gestiona patrimoniul si daca nu sint casatoriti, dar sa faca ce vor, nu ma intriga sa fie si casatoriti, mai putin totusi sa infieze copii sau sa-i creasca in cupluri oficializate si creditate ca ar fi ceva OK., natural, bla, bla. Poate ne spune si un psiholog daca este sanatos pentru dezvoltarea unui copil care este in formare. Noi adultii nu avem nici o treaba, toata intelegerea, dar un copil poate fi marcat pe viata. Iar inconstientul lucreaza si pe la 40 de ani pot culege niste roade ciudate. Sa nu ducem corectitudinea politica pina la limite absurde.

    Apreciat de 1 persoană

    • mihaela grancea zice:

      Nu accept ideea infierii copiilor.

      Apreciază

      • Că sunt minunate familiile hetero cu parinti betivi si violenti!

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Nu sunt. Dar, cate familii sunt functionale?

        Apreciat de 1 persoană

      • Mă tem că alea care sînt acum supuse discuției!

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Nu cred c atrebuie modificata Constitutia. Iar in ceea ce priveste familiile homosexuale…exista o istorie care sa cerifice ca sunt mai bune ? Cine poate avea tandretea mamei?

        Apreciat de 1 persoană

      • Ce inseamna mai bune? Tabdretea mamei betive si violente de pilda. Pe cind ma mai uitam la TV, vedeam citeva cazuri pe zi, si nu doar din judetele Vaslui si Botosani!

        Apreciat de 1 persoană

      • mihaela grancea zice:

        Aceea e zona cu istorie si acest domeniu. Nu am cunoscut astfel de mame. Dar, eu …nu cred in familie, mai ales in cea traditionalista romaneasca. Pe multi ne-a afectat. Ce sa mai dau dupa cires! Am inceput sa cred mai mult in utopia Republicii lui Platon. Desi, faptul ca Hitler a fost atasat de ea…ma cutremura.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ha, ha, ha! Nu exista panaceu universal! Ca institutia familiei a cam dat-o in bara, mi se pare evident! Mă miră că și-o doresc unii care o pot evita! Naiba știe, parcă văd că o mai și reabilitează!

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Da, a dat-o in bara. Un student mi-a spus odata ca pentru el familia monoparentala este cea adevarata.
        Eu mi-am spus opinia pe care mi-am format-o pe a 40 de ani. Am vazut destui copii schiloditi mental, eu i-am dus la psihiatru. Nu am uitat nici bataia cu cureaua, bataie aplicata pe o fetita de 4 si jumatate. Tata se certase cu mama soacra care i-a spus ca ma dadaceste prea mult. Si eu i-am aratat ca sunt de acord cu bunica. A fost prima mea trauma si mi-am detestat tatal pana tarziu de tot. Pana am plecat la studii, la Bucuresti. Dar, acel moment a insemnat si detasarea afectiva de familie. Am avut propriul meu proiect de viata. Nu i-am lasat sa ma determine. Am insa un acut sentiment al datoriei. Traditionalist si el. Si mai sunt si altii care au cunoscut cavernele familiei, dar, cu toate acestea, si-i doresc. Bravo lor, au curaj..

        Apreciat de 1 persoană

      • Eu am traiat intr-o famileie extrem de liberala, am facut ce am vrut eu, dar asta nu ma impiedica sa constat esecul institutiei….

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Exista si copii fericiti care devin adulti fericiti. Pe mine, razboiul cu tata, m-a transformat intr-o luptatoare. Au prins doar lectiile legate de onoare si demnitate. Altfel, am gasit cai de evaziune culturala.
        Pe fratele meu, disciplinarea aplicata de tata si dragostea exagerata a mamei…l-au distrus… En fin cu povestea de familie. Una peste alta…nu cred in familie. Am crezut ca vad cateva succese, dar apoi am observat compromisul, ipocriziile….

        Apreciat de 1 persoană

      • Sînt multe căi… Eu n-am avut razboi cu ai, dar am fost „bătăuș” de mic!

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Pe bune? La propriu? Eu eram in acest fel. Am batat pana la 18 ani. Numai baieti. pe ci care il bateau pe fratele meu. Stiam ceva judo, ceva karate, exercitii de concentrare, jucam volei si fotbal, saritura in lungime, curse de rezistenta. Am fost imbatabila. Ultima data, la 35 de ani, am altoit pe cineva care m-a atacat. Ce vremuri!

        Apreciat de 1 persoană

      • Pai, la ptopriu pina la o virsta destul de matura, dar structura e aceeași…

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Imi pare rau ca atunci când am vrut sa fac karate, Ceauseasca interzisese sportul acesta. Cu ceva util am ramas insa.. autocontrol, intuitie, concetrare. Tot inainte de 40 de ani am ridicat un sac cu porumb in autobuz. Aveam, pe atunci, o casa la tara. La bagaje era plin, ramanand doar solutia urcarii sacului in autobuz. Evident, nu m-a ajutat nimeni. Atunci, m-am concentrat, am scos acel strigat de lupta specific si… am ridicat sacul mare in autobuz. Parca a fost un fulg. Mama si-a facut o cruce mare. Timp de 40 de minute, in autobuzul care mergea spre Cincu, a fost o liniste desavarsita. Si acum când trec pe langa sala de sport a Cercului Militar si aud strigatele si zgomotele specifice ….simt cum urca adrenalina…si serotonina. Aveti dreptate, este vorba despre structura. Gata cu povestea tineretii.

        Apreciat de 1 persoană

      • Gata cu povestea tineretilor noastre…

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Gata, gata. Pe mine me frisoneaza alegerile din Austria si redactarea revistei la care sunt red. sef adj.

        Apreciază

    • Problema este ca nu e normal s adecidem noi in locul lor! In afara de asta, cind ai o Constitutie proasta en gros, pe care toti presedintii au calcat-o in picioare, cel mai putin Emil, problema ta este s-o modifici in acest punct, neesential, dar totusi periculos prin incalcare drepturilor omului si a celor indivuduale?!

      Apreciază

      • dezideriududas zice:

        Desi ma cheama si Odet, deci rapid varsatoriu’de pro(u)st-ie la o adica…, aici sunt deziderian, chiar Ion ( nume de botez)…..Daca in „Rascoala” ( sau „Ion” ? ) Liviu Rebreanu gresea genu’, se ducea dracu’ ditamai opera….E drept, scapa Didina…Da’ vorba babelor tibetane care a cutremurat toata China : ” Cine suntem noi sa ne bagam…? „

        Apreciază

  5. Dana (Mara) zice:

    http://www.simonatache.ro/2016/11/25/violenta-familia-romaneasca/
    Da, sint statistici sumbre, dar de ce sa fie o institutie falimentara?
    Eu am mizat totul pe familie si ma simt implinita. Poate idealizez, dar ce poate fi mai frumos decit sa Traiesti zi de zi alaturi de un sot pe care il imaginezi un zeu grec, sa te simti iubita, rasfatata ca o italianca temperamentala, sa gatesti cu dragoste pentru toata familia, sa te bucuri de toate etapele din cresterea copiilor care au farmecul lor. Sa nu jignesti, sa aduci alinare si bucurie. Eu cred ca o familie fericita este implinirea suprema, poate chiar mai mare decit satisfactiile profesionale.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Dana (Mara) zice:

    Trebuie numai sa redescoperim feminitatea.
    Cu drag, un dar muzical plin de sensibilitate – Kalimat (cuvinte) Majda el Roumi.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.