Excepțional – „Tango 1983”, Polonia


Un film excepțional care, în doi ani de Youtube n-a adunat decît puțin peste 600 de vizualizări. E greu? Dar, ca să poți constata asta, trebuie mai întîi să te uiți! Mulțumesc poetului Adrian Grauenfels pentru semnalare!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Excepțional – „Tango 1983”, Polonia

  1. Natasha zice:

    biiirrrrrrrrrrrrrr….prea angoasant….

    Apreciat de 1 persoană

  2. Anvelica Butnarasu zice:

    Pe un segment, ma regasesc si eu pe aici, fiind artista, necoapta, lenesa si alintata, pe cind alaptam Andreiul care sugea mai mult noaptea, da, fiind rau obosita un timp, devenisem mai neatenta, aiurita si adormita ( cu toate ca ma ajuta, o multime de rude si prietene), iar dupa depasirea perioadei, am dormit PM-5ani, spunindu-le tuturor, ca-i in contul alaptatului…mi-a folosit, nici acu’ n-am riduri…Ei, de atunci am inceput eu sa ma maturizez, aveam 34 de primaveri, mde, adolescenta intirziata, procesul continua…NU VA MATURIZATI, ESTE O CAPCANA!, am scris lozinca pe un perete din hol, sub o poza din dulcea pasare a tineretii…Da, filmul este foarte fain, dramatic as zice, cu hot intelesuri, da bineintelege doar cei care au alaptat…

    Apreciat de 2 persoane

  3. floriniaru zice:

    Îl știu, l-am văzut acum patru ani. Genial!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Angelica Butnarasu zice:

    Filmul este genial, o cronologie dramatica as zice, cu hot intelesuri…Pe un segment, mai apasat, ma regasesc si eu pe aici, fiind artista, lenesa, necoapta si alintata, pe cind alaptam Andreiul care nu prea dormea noaptea, eram aiurita, obosita si neatenta; dupa depasirea acestei perioade, am dormit PM, 5ani, asa le spuneam amicilor, dormeam in contul acelor nopti albe, lucru care mi-a si folosit, nici acum nu am riduri…Ei, de atunci a inceput maturizarea mea, mde, maturizare intirziata, proces neincheiat pina in zilele noastre…NU VA MATURIZATI, ESTE O CAPCANA! am scris sub o poza-tablou din dulcea pasare a tineretii, expusa in holul casei…Multi mimeaza maturitatea datorita functiei, arogantei, purtind masti de excelenta!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Angelica Butnarasu zice:

    Primul text mi s-a sters, am scris de pe telefon, asta, poate avea si ualt sens, scuze!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ion Fercu zice:

    O poveste fascinanta despre Timpul care are prostul obicei de a fi ireversibil?… Poate fi inteles si in aceasta cheie?

    Apreciat de 1 persoană

  7. Vasilica Ilie zice:

    Este un film interesant. Lăsând la o parte mesajul care se desprinde din acest film, m-a fascinat acţiunea, haosul dezordinii (care se desfăşoară „ordonat”), la fiecare reluare. Scâncetul copilului este cel care îmbracă aceast haos, ca un simbol. Iată, viaţa se desfăşoară în paşi de tango!

    Apreciat de 2 persoane

  8. Ce am aflat de pe site-ul IMDB: Autorul genialului scurtmetraj a avut parte de o zi la fel de originala cand a primit premiul Oscar. Prezentatorul i-a pocit numele, pronuntandu-l „Zbigniewski Sky”, in loc de Zbigniew Rybczynski. Discursul de multumire i-a fost intrerupt de orchestra, iar la propria conferinta de presa, dupa ce a iesit sa fumeze o tigara, nu a mai fost lasat sa intre. Agentii de paza, vazandu-l foarte prost imbracat si in adidasi, nu l-au crezut ca este castigatorul unui Oscar. Mai mult, auzindu-l cat de prost vorbeste, au crezut ca e beat si l-au impins, izbindu-l de perete. Cu engleza lui precara, iritat de situatie, polonezul a strigat „American Pig! I have Oscar!” si a incercat sa loveasca un agent cu piciorul, asa ca prima noapte de laureat si-a petrecut-o la inchisoare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Si apropo de pronuntia numelor poloneze, la inmormantarea lui Lech Kaczynschi, corespondentul TVR care relata de la Cracovia a spus pe post, de nu stiu cate ori, Piata Pizdovski, in loc de Piata Pilsudski.Ce hohote de ras la Bucuresti, in regia de emisie! L-am sunat imediat si i-am repetat pronuntia data de pronouncenames.com, dar in interventia urmatoare el a tras-o iar cu Piata Pizdovski, in care ajunsese in sfarsit si convoiul mortuar. Dupa transmie mi-a zis: „La naiba cu numele lor! Cine poate sa le pronunte?”.

      Apreciat de 1 persoană

    • Fantastic! Băieții i-au aplicat cumva rețeta fimului! Metci!

      Apreciat de 1 persoană

  9. Vladimir B. zice:

    da, foarte bun filmul animat; pot fi mai multe piste interpretativ-hermeneutice…ne-ar lua ore să discutăm, poate-l „catapultăm” pe fb., acolo să vezi încordare de mușchi mintali! absurdul chiar poate fi vizualizat, reprezentat, simultaneizat)))

    Apreciază

Comentariile sunt închise.