Teroarea focului, teroarea prin foc!


_92642284_mediaitem92642283

Dacă primele incendii, de vegetație, vor fi izbucnit spontan, e limpede că ce a început să se întîmple după aceea sînt gesturi voluntare. Pres multe focare de foc, orașe deja în flăcărti, peste 40 de morți în seara asta și circa 80.000 de persoane deplasate, inclusiv prizonierii și personalul de la două închisori din zona Haifa. Un prieten îmi scrie că vede de la etajul 20 al Universității din Haifa. la care lucrează mai multe cartiere în flăcări. Premierul Netanyahu a declarat că orice incendiu provocat voluntar va fi considerat, pe bună dreptate, drept un act terorist. De altfel, poliția a arestat deja cîțiva incendiatori, care au declarat că acționau în numele lui Allah! Am mari dubii că Allah comandă incendii. Mai cred că băieții ăia se joacă cu focul, în toate sensurile!

Israelul a primit pînă acum ajutor, avioane de stins incendiile, din Rusia, Turcia, Cipru, Croația, Itslis. Sînt așterptate în continuare ajutoare din alte țări.

Cum în articolul din BBC News sînt multe poze, le voi adăuga pe cele primite acum o oră din Israel, de la poetul Dorel Schor.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-38088651

img_7055

img_7056

img_7057

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Teroarea focului, teroarea prin foc!

 1. vasilegogea zice:

  Un adevărat (și dramatic) pîrjol!

  Apreciat de 1 persoană

 2. mihaela grancea zice:

  Teribil! Teroristii islamisti sunt tot mai „inventivi”.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Dana (Mara) zice:

  Da, sint imagini apocaliptice, dar si vintul acesta turbat intensifica incendiile. Vegetatia este foarte uscata, iar vintul foarte puternic. Inca nu sint concluzii ferme, au fost niste muncitori care lucrau la drum in zona Ierusalimului care ar fi facut imprudent, poate pentru cafea, ceai foc poate sint anchetati. Nu stiu de unde declaratia cu razbunarea expresa, subiectul este intens exploatat politic, dar nimeni nu vede si fenomenul pozitiv de compasiune si solidaritate, liderii politici si religiosi de origine araba, musulmani, crestini si druzi isi ofera caminene pentru a gazdui pe cei napastuiti de tragedie, toti sint afectati, intristati de aceasta tragedie. Desigur, serviciile secrete si politia pot avea indicii si ca or fi fost ceva piromani dementi, tineri iresponsabili care sa fi facut intentionat. Au mai fost accidente cind niste tineri druzi au provocat un dezatru arzind niste covoare si saltele linga padure. Cind este acest vint puternic numit Shard trebuie foarte mare precautie cu toate sursele de foc, trebuie preventie si amenzi drastice si pentru cei imprudenti.
  Regretabil, tragic, iar daca este o mina criminala sa raspunda penal, nu cred ca pot fi incriminate comunitati intregi, mai ales ca orasul Haifa este locuit in egala masura de evrei si arabi, fiind un exemplu de convietuire pasnica.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.