La Gaudemus a fost bine! Update!


Poate și din pricina vremii neobișnuit de frumoase pentru această perioadă. ediția din acest an a tîrgului de carte Gaudeamus s-ar putea să rămînă în memoria culturală drept una din cele mai reușite. Sigur, eu n-am văzut decît ziua de vineri, dar aproape toată. dar cum vremea era anunțată frumoasă în continuare, nu cred că lucrurile s-au schimbat după plecare mea! Pentru mine, ziua de vineri a însemnat trei lansări – una la Paralela 45, prilejuită de apariția primelor cinci cărți din seria Anselm Grun, petrecută în compania lui Cosmin Perța și a lui Luigi Bambulea, și două a unor cărți proprii: Poemele din zorii amurgului (poezii noi 2012 – 20126), apărută la editura Junimea, lansare înscrisă într-un lot de noutăți ale editurii, deespre volumul meu vorbind poeții Lucian Vasiliu, directorul editurii, și Liviu Ioan Stoiciu. A doua lansare s-a petrecut la standul Eikon – lansarea ediției a doua a volumului O lună în confesional. Convorbiri cu Liviu Antonesei despre care au vorbit scriitorul Leonard Oprea și Nicoleta Dabija, autoarea. Ba chiar am spus și eu cîteva cuvinte. Dar evadarea mea la tîrg a însemnat și rucsacul plin de cărți cu care m-am întors și, mai ales, zecile de prieteni scriitori, editori sau cititori cu care m-am intersectat. N-o să fac o listă, dar atașez cîteva poze din cele peste o sută făcute de fotograful meu personal! Ultimele cuvinte sînt pentru a mă da mare! Și am întîlnit de cîteva ori mai mulți decît pot fi recunoscuți în poze!

Să nu uit! Multașteptatul prim volum al istoriei rockului românesc de Nelu Stratone, Rock sub seceră și ciocan chiar a apărut! Asta în ciuda scepticilor care spuneau că perfecționismul lui Nelu Stratosferu va conduce la o nouă amînare a apariției! Dar n-a fost ușot, dfupă cum spunea Andrei Ruse, directorul portalului Hyperliteratura – Nelu a dat ultimele pagini refăcute chiar în ultimul moment pentru a putea fi prinsă această ediție a tîrgului. Cartea e cum mă așteptam – excepțională. „ba chiar mai mult decît stît”. Am citit jumătater astă noapte pe tren, de asta am dormit toată dimineața! De altfel, micul grup de rockeri – Radu Lupașcu, Nelu Stratone, Florin Silviu Ursulescu, Mircea Giurgiu, Dumitru Ungureanu ș.a.- ne-am adunat și la standul Casei de pariuri literare pentru lansarea altor cîtorva cărți din domeniu, semnate de Nelu Straton și Florin Silviu Ursulescu…

dsc01683dsc01687

dsc01693

dsc01700

dsc01705dsc01710

dsc01733dsc01737

dsc01740dsc01776dsc01717

hyperliteratura-rock-sub-secera-si-ciocan-copertaUpdate! Hopa tocmai am primit o poză – mulțumesc Radu Lupașcu! – în care apare autorul cărții postate mai sus, Nelu Straton, lîngă mine, înconjurat de o parte a micului grup de rockeri. E de la lansările de la Casa de pariuri literare, evocate…

rockeri-la-casa-de-pariuri-literare

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la La Gaudemus a fost bine! Update!

 1. Gyll zice:

  Felicitări!!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. M.Mitrasca zice:

  Ma bucur ! In sfarsit si cineva care vede si partea plina a paharului !!

  Apreciat de 1 persoană

 3. eduardantoniu zice:

  Iaca si „Varu’ Maftei” (penultima poza, de sus in jos), ca doar si el tot scriitor e, in fond. Iar in spatele vostru – o ipostaza ce’aminteste de Dorin Spineanu.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Angelica Butnarasu zice:

  La cite urari de Succes, si drum bun cu voie buna ai avut, chiar binecuvintata zi ai avut, dupa cum ti-am si urat, insasi Primavara pe norisori rozaurii cu aroma de scortisoara in cafele te-a insotit printre carti! Ti se citeste lumina bucuriei pe fata, zimbesti a ride, in aproape toate pozele, lucru rarut pi la matali, calitatea prietenilor, cunostiintelor si admiratorilor fiind evidenta, sa-ti ajunga energia bucuriei, pina in anul 20126….dupa cum ti s-au jucat degetele tale paranormale pe tastatura cea mirata…

  Apreciat de 1 persoană

 5. vasilegogea zice:

  Also, Master, eine herrliche… Blitzkrieg!

  Apreciat de 1 persoană

 6. magda ursache zice:

  Ma bucur mult. In confesional cu voi ! Astept vol. 2.magda u.

  Apreciat de 1 persoană

 7. d.p. zice:

  am reusit sa te vad, deja (si ti-am dat multe likeuri!), pe paginile FB ale unor prieteni, in special pe pag. lui LiS! Felictari pline de o invidie sincera !

  o prietena din Bucuresti, vede altfel Tirgul. cred ca te intereseaza. iata ce scrie dinsa :
  12 ore ·
  Am fost și ieri și azi la Gaudeamus ca să-mi cumpăr de-acolo cărțile pe care le-aș fi cumpărat oricum.
  Am văzut o grămadă de autori vorbind despre volume recente și mulți mi-au părut stingheriți, inabordabili – unii chiar nădușiți de căldură și de disperare – de parcă locul lor n-ar fi fost acolo, ci în altă parte. Nu știu dacă târgurile facilitează într-adevăr vreo întâlnire cu publicul tău și respectiv cu autorul tău preferat. Mai degrabă te provoacă – pe tine autor și pe tine cititor – la înstrăinare. M-am trezit că evit, perseverent, privirile celor pe care-i admir. E ceva violent-neoportun in „rubbing shoulders” cu autorii pe care-i iubești nespus. Aproape că-mi vine să spun că e nevoie de o înstrăinare totală de cel pe care-l citești cu nesaț (sau de cel care te citește cu nesaț) pentru ca alianța să-și păstreze temeinicia și să rămână fericită ‘în eternitate”.
  Doar autorii neînsemnați și cititorii nestatornici sunt, la târg, în elementul lor. Ei vin acolo să se vadă, să vândă și să cumpere. Ceilalți se silesc în zadar să ia asupra lor aceste „mari roluri” propuse de niște edituri pe care buna-credință, bunul gust și inerenta sărăcie le obligă la încrâncenare. Și nu știu de ce-mi stăruie în minte mereu actuala întrebare a lui H. R. Patapievici: „ce se pierde atunci când ceva se câștigă?”
  Personal, am trecut la câștiguri indiscutabile romanul lui Vlad Zografi și cartea de colorat a lui Devis Grebu.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cred că e mai sensibilă Doamna/ Domnisoara, un tirg e ce-i spune numele. Pe de altă parte, lansările la torg nu au cum să fie reușite, prea multe în general, prea multe în același timp. Esențial, pentru mine, e faptul că pot întîlni acolo zeci de prieteni pe care nu i-am văzut cu anii…

   Apreciază

 8. Emil Răducanu zice:

  Bravo frate Liviu, felicitări sincere ! Aș fi dorit să ajung și eu la fața locului, dar experiența de la lansarea volumului Culorile Sunetelor mi-a adus aminte că din 24 de ore câte are ziua (încă. dacă nu se dă o ordonanță de urgență), peste 14 le-am petrecut în tren, Iași-București și retur. Iar lansarea propriuzisă a durat cam două ore cu totul. Sigur, mai este și varianta avionului ! Cum te știu nărăvit la iarba dracului, cu trenul mai profiți de opririle mai lungi și tragi cu sete din țigară, cu ochii la paleta șefului de gară. Sper că standurile Junimea și Eikon n-au fost prea departe de ușă ! Glumesc desigur fiindcă mă bucur de revederea pe ecranul PC-ului a unor prieteni pe care-i respect.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc frumos, frate Emil. A fost chiar foarte plăcut, deși obositor. Noroc ca am plecat de joi dimineață de aici, așa că am dormit bine înainte de vinerea cea lungă. Ei, în tren, eu mai fumez și la toaletă! Iar pe lîngă standurile cu pricina, da, am avut uși relativ aproape!!!

   Apreciază

 9. Dan Gogleaza zice:

  Felicitari fratelo mio! Te îmbratiseaza cu drag fam gogo

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.