CEC și Ministerul de Externe au îngropat Moldova în țărîna Maicii Rusia


După numărătoarea electronică a proceselor verbale din peste 93% de secții, Igor Dodon are 55, 68% din voturi, iar Maia Sandu 44, 32%. Nu văd cum se mai poate schimba ceva. Nu doar orientarea pro-rusă a cîștigat, victorioși sînt mai ales oligarhii – și din Moldova, dar și din Rusia. Se pregătesc de pîrnaie mai bine de 20 de judecători pentru complicitatea la spălarea mai multor zeci de miliarde de dolari, care s-au întors curați la Moscova. Nu-i nimic, acum poate scapă și se pregătesc alte zeci de miliarde de trecut prin Arielul moldovenesc! Sigur, nu doar respectivele instituții sunt vinovate, ci și electoratul tînăr de peste Prut. De bună seamă, nu poți face nimic electoratului, cetățenii au și dreptul să nu voteze! Numai că zeci de mii de cetățeni din străinătate au vrut să voteze și au fost împiedicați să-și exercite dreptul constituțional de vota. Demisia membrilor CEC și a ministrului de Externe nu este suficientă, ei trebuie anchetați penal, împiedicarea exercitării dreptului de vot este o culpă penală gravă. Chestiunea cu impiedimentele legale nu ține – dacă într-o secție nu pot vota decît 3000 de persoane, nimic nu împiedica cele două instituții să înființeze mai multe secții. De asemenea, se impune anchetarea suspectei deplasări de persoane din stînga Nistrului în localitățile de pe dreapta, care conform mai multor surse, s-ar fi făcut contra plății a 300 de lei pentru „votul corect”, deci pentru Igor Dodon. Cred că Curtea Constituțională ar trebui să evalueze cu seriozitate dacă alegerile desfășurate în aceste condiții pot sau nu să fie validate!

Deocamdată, constat că visul european al Moldovei, dacă nu s-a încheiat definitv, atunci s-a suspendat pe o bună bucată de vreme! Să sperăm că peste bieții oameni nu va coborî coșmarul! E greu de crezut că Dodon își va schimba orientarea, că doar e programat așa!

moldova_judete

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la CEC și Ministerul de Externe au îngropat Moldova în țărîna Maicii Rusia

  1. mihaidg zice:

    Liviu, tu chiar crezi ca au fost „zeci de mii” impiedicati sa voteze? Rezultatele nu sunt chiar surprinzatoare

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu nu cred, am în cap miile de oameni protestînd la fiecare din secțiile se votare din stăinătate la care s-au terminat buletinele de vot. Pe site-ul menționat de mai multe ori, au dat zeci de minute din protestele acestora… Nici la București n-au fost buletine destule, la Montreal, buletinele s-au terminat la trei ore de la începerea votării și oamenii au luat-o spre Otawa. Sînt prea multe să le pomenesc pe toate…

      Apreciat de 1 persoană

  2. vasilegogea zice:

    …dar la Moscova? au fost destule buletine?…

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: CEC și Ministerul de Externe au îngropat Moldova în țărîna Maicii Rusia | România curată

  4. eduardantoniu zice:

    La precedenta votare in Romania, era coada mare’n Dublin. Cvartetul de coarde ConTempo, absolventi conservator Buc ’95 si de 15 ani ansamblu rezident Galway si mai nou si al TV de stat irlandeze, si’au riscat vietie, ajuns la Belfast, votat, revenit – aveau si concert pentru Papa. Ca la autoritatile rom^ne, la nimenea.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.