Moldoveni – mergeți la vot!


moldova_judete

Finalul de campanie din Republica Moldova este extrem de dur, de tensionat. Nici nu e de mirare, cei doi candidați rămași în cursă reprezentînd două opțiuni complet diferite – continuarea parcursului pro-european (Maia Sandu) sau recăderea în brațele Rusiei (Igor Dodon). Dar moldovenii ar trebui să înțeleagă că, dincolo de aceste opțiuni ce par abstracte, alegerea lui ID ar putea însemna și afectarea vieții lor de zi cu zi – dubla cetățenie ar putea fi pusă serios în discuție, ca și bursele acordate de România elevilor și studenților basarabeni. Ca și cum misiunea Maiei Sandu nu ar fi și așa destul de dificilă, se mai repede și Băsescu, ca musca în c… calului, cu o declarație nu doar iresponsabilă, ci și complet falsă, speculată abil de ID în ultima dezbatere televizată a celor doi candidați. Și cînd mă gîndesc că autoritățile din Moldova i-au acordat acestui iresponsabil cetățenia Republicii de peste Prut! Sigur, Maia Sandu a deconstruit această tîmpenie a lui Băsescu, fiind și foarte politicoasă și denumind-0 eroare, dar cine știe ce efect poate avea în alegerile de mîine. Ultimele sondaje îl clasează în continuare în față pe Dodon, cu aproape zece procente, diferența din primul tur, însă aceste sondaje nu au putut lua în calcul și cetățenii care votează în străinătate care, în primul tur, au votat masiv pentru Maia Sandu. Prezența la vot, atît a cetățernilor din țară, cît și a celor din străinătate, rămîne în continuare factorul decisiv al victoriei în alegerile de mîine. O prezență cu cel puțin zece procente mai mare decît în primul tur o poate face pe Maia Sandu cîștigătoare. De asta îndemn frații moldoveni să meargă la vot, altfel jocurile se fac peste capul lor! Mai multe detalii în analiza publicată la linkul de mai jos!

Simplificînd, problema este – doriți un președinte al vostru, ales de voi, sau un reprezentant al Moscovei în gubernia în care va transforma țara?

Fac un apel la distribuirea acestei postări. Vă daţi seama că nu despre popularitatea mea este vorba, ci despre lucruri mult mai grave şi mai importante!

Final de campanie extrem de dur în Moldova, cu o gafă a lui Băsescu care ar putea să-i creeze probleme candidatei Maia Sandu

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Moldoveni – mergeți la vot!

  1. Gyll zice:

    Nu-s babă Vanga dar am un presentiment urât vis a vis de ce se va întâmpla mâine în Moldova.

    Apreciat de 1 persoană

  2. vasilegogea zice:

    …of, of, of!… Guțu, Guțu na Dodon!…

    Apreciat de 1 persoană

  3. Dana (Mara) zice:


    In aceste zile se desfasoara la Chisinau un forum comun pe probleme de justitie si combaterea coruptiei, Romania fiind reprezentata la cel mai inalt nivel. Este un semnal bun, mobilizator pentru cei care doresc o justitie independenta iar acestia sint in mare majoritate votantii doamnei Maia Sandu. Si daca nu obtine victoria, este esentiala consolidarea unei justitii independente. Restul vine de la sine.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Daca patriotismul este in moarte clinica,macar din interes fratii nostri sa mearga la vot.Spun din interes si am sa explic de ce.P.I.B-ul Rusiei a scazut vertiginos ajungind sa fie egal cu cel al Italiei!!!Scaderea pretului petrolului(prima optiune in exportul rusesc) fiind cauza principala,deci Marele Urs este un gigand cu piciore de lut care n-o sa poata sa sustina economic Basarabia(urasc sa spun si sa scriu Republica Moldova!) iar o orientare spre Mosova ar fi un dezastru asigurat,cum tot sigur ar fi ca Romania,dar mai ales UE n-ar mai contribui baneste.Incotro moldovenii nostri?

    Apreciat de 1 persoană

  5. Pingback: Moldoveni – mergeți la vot! | România curată

  6. Dana (Mara) zice:

    Un strop de umor de calitate, O scrisoare pierduta, 1982 in regia lui Liviu Ciulei (hd)

    Apreciat de 1 persoană

  7. Va dau o adresa interesanta(zic eu):https://www.privesc.eu/

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.