Situația la zi în două articole


 

Două articole complementare,  ca să spun așa. Articolul Alinei Mungiu-Pippidi, În cifre. Anul de la Colectiv, comparînd după unii indicatori cantitativi, dar și calitativi, cele două momente ajunge la concluzia că în anul petrecut sub guvernarea tehnocracilor nu s-a schimbat nimic în bine, ba din contra, cel puțin în unele privințe. E ciudată încăpățînarea cu care unii doresc prelungirea acestei guvernări, chiar și prin trucuri politicianiste și forțarea Constituției. E de un ridicol nebun și jocul de-a fecioara neprihănită al premierului – nu vrea în PNL, nu vrea în USR, că partidele-s cîh!, dar vrea la guvernare în continuare! Păi, hotărăște-te, fata moșului, că politica e făcută de partide și nu ajungi la plăcere fără sacrificarea himenului! Că PNL  dovedește astfel că nu are lideri în stare de a deveni premieri e una, că primește tot ce-i bagă președintele pe gît e mai degrabă dovadă de impotență politică! Sau de sex oral! Celălalt articol, Iohannis în pericol de Doru Bușcu, constată că multe din erorile prezidențiale, care îl expun nepermis de mult, se datorează calității precare a echipei de consilieri. Are dreptate, un președinte nu știe totul, nici nu are cum, dar are nevoie de consilieri mai pricepuți decît el în diversele domenii de interes public…

a-mungiu-p-150x150

În cifre. Anul de la Colectiv

doru-buscu-280x250

Iohannis în pericol

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Situația la zi în două articole

 1. Dana (Mara) zice:

  Pai dupa bilantul doamnei Mungiu deducem ca „inainte” era mai bine. Sa fie Dracu’ atit de negru? Sau poate ca din rahat nu poti face totusi bici. Pina nu se produce schimbarea si constientizarea la firul ierbii, de jos, acolo unde fiecare trebuie sa fie responsabil, muncitor, curat, nimic nu se schimba. Nu este de vina Ciolos de mafia perpetuata in spitalele din Romania unde fiecare director trebuie sa isi faca treaba si sa impuna un protocol pe care sa il controleze drastic. Nici de coruptia din toate domeniile unde se dedulcesc profitori ai sistemului pentru care daca nu curge, pica. Oamenii trebuie sa se revolte, de ce tolereaza mafia farmacistilor, notarilor, medicilor, chiar si a unor profesori prin impunerea necesitatii meditatiilor, etc. Etc. Acolo unde ceva merge prost este facut special sa mearga prost pentru a cistiga niste privilegiati din anumite bresle pe seama naivitatii oamenilor simpli. Iar atita timp cit romanii nu vor protesta, nu vor cere preturi corecte si servicii corespunzatoare, numai cu caciulitul, cu nu va suparati… nu se rezolva nimic. Degeaba ne ufuscam ca sintem criticati si ironizati pentru trenurile imputite de la CFR atita timp cit nu se pune mina nu pe peria de sirma, sint acuma solutii chimice care fac luna pina si geamurile acelea sinistre pline de rugina. Sau impedimentul si vesnica noastra scuza este ca le fura femeia de serviciu. Sa fim sinceri, daca se doreste schimbarea nu poate fi decit de jos in sus, de la fiecare dintre noi. Sincera sa fiu dupa 89 Ciolos si Iohannis sint cred cei mai decenti demnitari. Impulsul, indemnul la decenta, munca, corectitudine am vazut ca a fost dat cu onestitate „ardeleneasca” atit de taxata de media in special dimboviteana dar metehnele continua.

  Apreciază

  • Liviu Antonesei zice:

   Păi, și eu sînt de părere că Dl Cioloș este nevinovat, din păcate în toate sensurile! Cu unele lucruri aș putea fi de acord, nu și în chestiunea decenței, o chestiune elementară pentru un demnitar, dar cu totul insuficientă. Așa, și Emil a fost decent și, mă tem, a mișcat lucrurile un pic mai bine decît actuala echipă, Kiwi și „guvernul meu”!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.