„Poemele din zorii amurgului” pleacă la tipar!


Volumul cuprinde ciclurile Noile povești filosofice cretane (2013 – 2016) și Poemele din zorii amurgului, poezii inedite scrise în ultimii cinci ani, cum se spunea pe vremuri, un cincinal de poezie! Volumul va fi lansat vineri 18 noiembrie a. c. ora 15 la București, în cadrul tîrgului de carte Gaudeamus și, probabil, la o dată pe care n-am convenit-o, la Iași… Cartea arată așa:

liviu-antonesei-coperta1

Pe coperta a IV-a subtilul eseist și eminentul critic literar Al. Călinescu scrie:

Poemele din zorii amurgului (titlu care propune un discret oximoron) constituie un jurnal liric de o tulburătoare intensitate a trăirilor. Insula Creta este aici un cadru în același timp mitic și de o atașantă concretețe. Poetul se lasă în voia „melancoliei catifelate”, a „lenei trupului” dar trăiește totodată, în acest peisaj mediteranean solar,  sentimentul exaltant al libertății. Volumul are o structură muzicală, pe principiul temei cu variațiuni. Trimiterile livrești stau alături de evocarea unui peisaj mirific. În  ultimul ciclu al cărții, Poemele la șaizeci de ani, intră în scenă „nemiloasa fiară a singurătății”. Liviu Antonesei figurează, într-un ceremonial solemn, despărțirea de poezie. Gest, în fapt, imposibil, pentru că poezia este însăși rațiunea sa de a fi.”

Mi-ar fi pe plac să nu se înșele! Desigur, adevărul spuselor sale poate fi verificat numai citind cartea!

liviu-antonesei-cu-mansete

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la „Poemele din zorii amurgului” pleacă la tipar!

  1. Voichita Veres zice:

    Felicitări sincere! Succes cu noua carte!V 

    From: „@ntonesei’s blog” To: voichita_veres@yahoo.com Sent: Monday, October 31, 2016 4:10 PM Subject: [Articol nou] „Poemele din zorii amurgului” pleacă la tipar! #yiv4721272927 a:hover {color:red;}#yiv4721272927 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv4721272927 a.yiv4721272927primaryactionlink:link, #yiv4721272927 a.yiv4721272927primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv4721272927 a.yiv4721272927primaryactionlink:hover, #yiv4721272927 a.yiv4721272927primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv4721272927 WordPress.com | Liviu Antonesei a publicat:”Volumul cuprinde ciclurile Noile povești filosofice cretane (2013 – 2016) și Poemele din zorii amurgului, poezii inedite scrise în ultimii cinci ani, cum se spune pe vremuri, un cincinal de poezie! Volumul va fi lansat vineri 18 noiembrie a. c. ora 15 la ” | |

    Apreciat de 1 persoană

  2. magda ursache zice:

    Nu-i oximoron. Poti fi un tînar solar la 60.Batrinu meu era un tînar de 80 de ani.Te felicit ,Liviu,stiu ca va fi un succes literar.magda u.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Vasilica Ilie zice:

    Sincere felicitări pentru carte! Coperţile sunt superbe! Mult succes cu acest volum!

    Apreciat de 1 persoană

  4. vasilegogea zice:

    Bucurie mare, dragă Liviu!
    Zi lungă și solară (cum bine spune D-na magda Ursache) în prologul unui amurg senin!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Michael Shafir zice:

    Felicitari si la volumul viitor!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Evelina Moraru zice:

    Astept cu emotie cartea, simt cuvintele din poeme ca pe niste ganduri daruite, . ca pe niste marturisiri incarcate de truda adanca a jertfei de a elibera ceeace nu merita oricine! Simt asta si voi citi cu ziua si noaptea drept tovarasi. Va voi spune mereu bravo si slava, Maestre! Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

  7. LIS zice:

    Succes, „cretanule” – e o bucurie să te citesc (cred că ți-am citit, măcar în parte, poemele pe blog sau în reviste). Te vei lansa la Gaudeamus, poate te văd acolo. Cu îmbrățișări.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Angelica Butnarasu zice:

    Atit timp cit Creta straluceste in Soare, nisipul roz se plimba printre stinci si maslini, odata cu vintul ce-ti scrie cu un degetel in geam ” bine te-am regasit”, sunt sigura ca Muza Poeziei te va insoti indiferent de virsta, si-ti va sopti:
    In aroma de cafele din ibricul cel moldav,
    Liber si forever young,
    Voi mai scrie iar poeme,
    Pentru publicul meu drag…
    Sa ai bucurie si zile bune la acest Eveniment, felicitari cardinale!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Ion Fercu zice:

    DRUM BUN IN LUME POEMELOR!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Dorel Schor zice:

    Habent sua fata libelli.
    Norocul să însoţească versurile şi poetul.

    Apreciat de 1 persoană

  11. mihaela grancea zice:

    Sincere felicitari! Poezia nu o sa va lase. Nu sunt un poet de talia dumneavoastra. Desi nu mai public poezie din 1997, ea revine ciclic in manuscrise. E un act de posesie.
    Sper sa ajung si eu in Creta, Mai am cativa ani si fac 60, asa ca e musai.

    Apreciat de 1 persoană

  12. dorindavid zice:

    Dupa ce ne-am bucurat de versuri in varianta blog, e o mare bucurie sa le vedem adunate in volum! Felicitari si la mai multe!!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Să fie-ntr-un ceas bun – pentru tine și pentru noi, cei care te citim cu mare plăcere.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Elena Mando zice:

    Felicitari! Abia aștept să primesc un autograf la Gaudeamus!

    Apreciat de 1 persoană

  15. eu pot deja să confirm spusele de pe coperta 4 şi încă ceva pe deasupra… Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

  16. d.p. zice:

    arata foarte bine volumul, felicitari !

    Apreciat de 1 persoană

  17. dezideriududas zice:

    @ Liviu Antonesei

    Nu poci’ pentru ca sa ma abtin, acum cand nu se mai poarta rezistenta ’ceia din amurgul care prevedeau zorile…FELICITARI !
    Acum in zorii amurgici, dar zori ( ma bazez pe speraclu’ lui InimaRea, sper sa nu ma dezamageasca…)…., te rog sa vii pe 28 ianuarie ( 2017, secolul asta ) in Tomis-ul lui Ovidius sa mai tii odata conferinta ’ceea despre (post)modernism. Poate „scapa” si-n Romania….Macar de la „arest tinichigiu” la „control cultural”….
    Eu mi-am facut temele la Andrei Makine…, ”Recviem pentru Est”, editura Polirom 2015, pag. 215 : „Racaie-l putin pe rus si-ai sa dai peste un tatar”….Va trebui sa recitesc cate-ceva despre Razboiul Crimeii….

    P.S. « matrice » : Schimbare data eveniment “ROMANIA, ACUM” ( actualizare : „ Romania, starea noastra de veghe ” ) : NU 3 decembrie 2016 ( prima sambata dupa 1 decembrie ), CI 28 ianuarie 2017 ( prima sambata dupa 24 ianuarie). DE CE a intervenit schimbarea ? Echilibrul Geografie – Istorie era mult disproportionat in data de 3 decembrie 2016. Prea multa geografie in varianta istorica si prea multa istorie in varianta geografica….
    Extensie pentru „la Iasi „ : Masa, dansul si felicitarile la palmieru’rotat…., de langa biuta care da si-n mare, nu doar in gropi….

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.