Bahamas Leaks – Noi dezvăluiri din paradisurile fiscale!


1200-bahamas-shutterstock_54949447_0

După Panama Leaks, The International Consortium of Investigative Journalists dă o nouă lovitură paradisurilor fiscale, cu această nouă anchetă, axată de data aceasta pe fața ascunsă a jocurilor financiare din Bahamas. Între altele, aflăm că fosta comisară europeană pentru concurență, în Comisia Barroso, dirija cu aplomb – și, desigur, pe ascuns – o societate offshore localizată acolo. Cred că cele două dezvăluiri efectuate de ICIJ în mai puțin de un an au ridicat ca niciodată vălul care acoperă „finanțele ascunse” ale bogaților lumii… Postez linkul către site-ul ICIJ cu această nouă dezvăluire, iar pentru francofoni linkul către amplul articol din Le Monde, publicația franceză fiind parte în acest proiect de glasnosti, ca să spun așa!

https://www.icij.org/offshore/former-eu-official-among-politicians-named-new-leak-offshore-files-bahamas?utm_source=Watchdog&utm_campaign=314601c8b9-160921_Bahamas_Launch_Email&utm_medium=email&utm_term=0_ffd1d0160d-314601c8b9-100517413&mc_cid=314601c8b9&mc_eid=73c85587bc

http://www.lemonde.fr/evasion-fiscale/article/2016/09/21/bahamas-leaks-l-ex-commissaire-europeenne-a-la-concurrence-avait-une-societe-offshore-cachee_5001522_4862750.html

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Bahamas Leaks – Noi dezvăluiri din paradisurile fiscale!

 1. Ion Fercu zice:

  Fiecare cu Paradisul sau. Desigur, e valabila si povestea cu Iadul sau…

  Apreciază

 2. eduardantoniu zice:

  O belit’o Mike Oldfield.

  Apreciat de 1 persoană

 3. vasilegogea zice:

  Bahamas, o ”bute” a Danaidelor, versiune postmodernă?

  Apreciat de 2 persoane

 4. InimaRea zice:

  E o diferență între evaziune fiscală și relaxare fiscală. În prima, intră cei din opoziție, în cealaltă – numai cei de la putere. Alternanța democratică la guvernare face o simplă nuanță din diferența asta. Cert este că Ro mai bine se făcea paradis fiscal decît să intre-n UE – pe un plan de țară croit pe ideea universală ”Dacă nu curge, pică”. Și nu-i adevărat că banii n-au miros. Ba au dar trebuie să ai botul ăla de rechin să-l simți de departe.

  Apreciat de 1 persoană

  • Păi, prin anii 90, plecînd de la constatarea că Ro nu poate ajunge din urmă țările dezvoltate pe căi clasice, propuneam – paradis fiscal, paradis turistic, paradis erotic… Dar nu m-a luat nimeni în seamă, așa că am fentat capitalismul clasic, cumetrizîndu-l energic!

   Apreciază

 5. rameau zice:

  io zik ca ne gelozam pe iarba verde a altora

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s