RIP Ionel Lupu…


Acum cîteva minute inginerul Ionel Lupu s-a despărțit trupește de această lume. Din păcate, am primit informația acum puțină vreme și regret nespus că nu l-am putut însoți pe ultimul drum, așa cum l-am însoțit în mai toate acțiunile pentru salvarea arborilor din municipiul nostru – replantarea teilor pe bulevardul central, stoparea tăierii copacilor marcați ilegal în parcurile din Copou, împiedicarea distrugerii parcului de la Teatrul Național. Sigur, am fost un mănunchi de oameni maturi care ne-am alăturat tinerilor de la Iașul iubește teii, Grupul Academic și alte cîteva nuclee civice, dar inginerul Lupu, cum îi spuneam cu toții, ca și profesorul Mandache Leucov, aduceau, pe lîngă bunele intenții, și calificările lor extraordinare în domeniul dendrologic.

Ionel LupuMai multe detalii în acest e mail prin care mi-a parvenit foarte trista știre:

„Domnul ing. dr. Ionel Lupu a insemnat extraordinar de mult pentru noi. Dispariția dumnealui ne întristează enorm. Căldura, profesionalismul, nemarginita sa dragoste pentru natură, optimismul și altruismul domniei sale rămân exemplare. Teii proaspăt replantați pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfant din Iași sunt doar una dintre mărturiile muncii celui care a fost sufletul demersurilor noastre.

Ionel Lupu a fost nu doar sursa noastră de inspirație, ci și unul dintre puținii experți reputabili din România care a fundamentat științific numeroasele studii și evaluări dendro-biologice care au fost cruciale pentru a ne atinge scopurile. Fără ajutorul domniei sale nu ne-am fi realizat probabil niciunul dintre obiective, de la replantarea teilor la întocmirea unui regulament național de îngrijire a arborilor; de la oprirea proiectului parcării subterane din Parcul Teatrului Național din Iași la salvarea a sute de copaci din capitala Moldovei și din întreaga țară.

Celor care dorescsă-i aducă un ultim omagiu le transmitem că slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 6 august 2016, la ora 12:00, în capela bisericii „Sfântul Nicolae” din Copou. Înhumarea va avea loc la cimitirul Podgorii.”

RIP Ionel Lupu!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la RIP Ionel Lupu…

 1. eduardantoniu zice:

  „Teii proaspăt replantați pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfant din Iași” – extraordinar! N’a fost in zadar.

  RIP

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu, n-a fost in zadar, toti au rezistat primei ierni si incep sa se afirme, ca să spun așa… Și ce uitasem – tratamentul de întreținere/ întărire a Teiului lui Eminescu, de anul trecut, s-a desfășurat după schema stabilită de Ionel Lupu, sub constanta sa supraveghere. Specialiștii spun că teiul și-a mărit astfel spernața de viață cu circa o sută de ani…

   Apreciază

 2. Ion Fercu zice:

  Dumnezeu sa-l ocroteasca!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.