Academia franceză de echitație


Le Cadre Noir este una din cele mai mari academii de echitație din lume și funcționează la Saumur. De multe sute de ani! Aveți prilejul să vedeți unii din cei mai buni cai de echitație și cîțiva maeștri neîntrecuți în domeniu. Enjoy!

Saumur

http://www.les-docus.com/cest-pas-sorcier-le-cadre-noir-les-sorciers-montent-sur-leurs-grands-chevaux/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Academia franceză de echitație

 1. Ion Fercu zice:

  Când eram prunc, prietenii mei cei mai buni au fost caii. Îmi era jenă să le spun că-i călăresc. Mi se părea că este o agresiune. Îi întrebam: ,,Ne plimbăm ca vântul?” Dădeau vesel din coamă și mă purtau ca gândul. Niciodată, dar niciodată, când am căzut, din vina mea, nu m-au abandonat. Veneau lângă mine, mă miroseau, mă atingeau și mă invitau să continuăm aventura… Cunoscându-i pe cai, mi-a fost de multe ori jenă de multe exemplare din specia mea. Recunosc,nici eu nu mă pot ridica la standardul de suflet al cailor copilăriei mele. Mulțumesc, L.A.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cu plăcere/ Și eu am amintiri cu caii de la dispensarul unde au lucrat părinții mei, apoi cu cei uriași de la direcția sanitară a raionului Iași, unde a lucrat tata din 1962 pînă la desfgiințarea raioanelor. După aceea, am mai avut o singură dată prilejul să urc pe un cal, în 1997, la un liceu agricol din Danemarca…

   Apreciază

 2. No, să ne mai reîmprospătăm ochii.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.