Liviu Antonesei – Scrisoare deschisă autorităților românești competente


La început, știam puține lucruri despre modul de operare – modus operandi, poate e mai potrivit! – al personalului de la Consulatul României din Tel Aviv. Îmi spusese cîteva lucruri un prieten din copilărie care a avut puzderie de probleme acolo. Eu citeam ce-mi scria, exclamam „nu se poate” și scriam și lui. Nu că nu l-aș fi crezut, dar mi se părea de neconceput ce-mi scria el. Văzîndu-mă interesat, a început să-mi trimită articole din ziare, memorii și scrisori ale petenților, mailuri etc. După aceea, am început să primesc și de la alte persoane tot felul de materiale și informații încît am adunat o cazuistică impresionantă. Ce se întîmplă acolo mi se pare intolerabil, pentru că nu niște persoane private îșio bat joc de sute, poate de mii de oameni, ci niște representanți ai României, ai statului român. Din acest motiv am prelucrat cazuistica, am făcut acest scurt text sintetic și l-am adresat autorităților române pe care le socotesc competente, dar și responsabile, în această problemă.

Am văzut că pe site-ul original unde este postată scrisoarea sînt comentarii. Din păcate, nu se poate posta decît prin Facebook, de unde am plwecat în februarie, nu șrti prin alte sisteme, cum ar fi prin google, ceea ce reușesc aproape peste tot. O să răspund aici, dacă reușesc să iau cu copy/paste comentariile de acolo…

DSC02312

http://animanews.org/en/23-articole1/740-liviu-antonesei-scrisoare-deschisa-autoritatilor-romanesti-competente

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Liviu Antonesei – Scrisoare deschisă autorităților românești competente

 1. Liviu Antonesei zice:

  Benny Nadler ·
  Kirov

  Nu am cuvinte sa va multumesc pt frumosul reportaj.eu am scris cateva pisturi pe numele mei si am povestit pe larg ce mi sa intamplat pe data de 22 iunie sper ca respectva plangere sa anunga la cineva cu urechule si mintea deschisa ca sa se termine cu injosirea cetatenilor care de fapt platesc salariile consulilor CU MULTUMIRI. BENNY NADLER

  Domnule BN nu aveți pentru ce să-mi mulțumiți. Am fost șocat să văd ce pățesc solitanții serviciilor consulare de acolo și m-am hotărît să încerc să ajut. Vă doresc succes!

  Apreciază

 2. Liviu Antonesei zice:

  Mihai Barbu

  o intrebare simpla.Ati trimis o plangere oficiala si recomandata la MAE, la vre-n ziar, la seful care raspunde de romanii de pretutindeni?
  Ati scris pe pagina de facebook a ambasadei?

  ….Mihai Barbu

  Posibil sa fie adevarat posibil sa nu.Eu personal nu am verificat.dar in primavara volens-nolens merg sa prelungesc pasaportul.
  Este stiut ca functionarii romani -in parte- sunt ciubucari, obraznici si dornici sa te umileasca .La ambasade datorita zelului „suplimentar ” cu care trebuie sa informeze si MAE si MAI, posibil sa aiba si mai mult tupeu.
  Totusi, intreb pe D-l scriitor care inteleg ca are activitatea la Iasi si nu la Tel Aviv sau Beer Sheva…unde este antisemitismul ?

  Domnule Mihai Barbu – Da, am trimis petitia pe mailurile oficiale ale celor în drept. Eu am părăsit Fb din februarie,. dacă vi se pare interesant, nimeni nu vă împiedică să postați linkul pe pagina cu pricina!

  Dacă e adevărat sau nu sînteți cel mai în măsură să verificați, aveți consulatul la îndemănă și mult mai multă presă la dispoziție! Iar dacă aruncați un ochi prin presa amintită, veți vedea că sugestia de posibilă atitudine antiosemită e prezentă frecvent. Dacă este vorba de așa ceva sau numai de șpăguism, numai o anchetă ar putea stabili!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.