Mardale despre Brexit!


Cred că desenul excelentului caricaturist de la Cațavencii nu are nevoie de prefață…

Mardale despre Brexit

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mardale despre Brexit!

  1. Din pacate, cred ca aici „Catavencii” se inseala….Probabil nu se gandeau ca „indemnul de Stanga” al lui Panait Istrati, „Haideti spre alta „flacara”, va fi aplicat ( ” implementat ” s-ar fi spus in alti ani revolutionari, anii ’90, in Romania…).de sistemul anglo-saxon, considerat atat de de Dreapta, inca de la Max Weber ( ” Etica protestanta si spiritul capitalismului ” )….Poate asa se intelege mai bine de ce fosti extremisti de Stanga europeni au ajuns atat de rapid „imparati” pe esichierul Dreptei…..Dar nu si cei din „tarile de fraieri”….Acestia ” tre’ ” sa fie vinovati.

    P.S. Sunt absolut stupefiat sa aflu recent ca nu doar Privatizarea a fost incetinita masiv in anii ’80 in Occident ( „noroc” ca a aparut Europa de Est, fraiera, in anii ’90….) ci si transferul serviciilor publice spre sectorul privat….La noi si-acum inca ne facem ca ploua….si cum Vadim nu mai e, n-are cine sa ne mai spuna ca afara ploua cand ploua….

    Apreciază

    • Liviu Antonesei zice:

      Păi, dacă mă ajută memoria Maragaret Thathcer a fost premier intre 1979 – 1990 si atunci au fost privatizate mai toate serviciile publice britanice…

      Apreciază

      • In data de 17 mai a.c. ti-am trimis, tie si lui dom’ Vasile, un email cu urmatorul subiect : » « De la Stat vs. Piata , acum si in toamna… la Karl Popper, atunci-Societate deschisa si acum-Adevar ( 1 + 3 emailuri ) ……Fwd: Hexi Pharma, , 2 EXTREME – STAT / PIATA….sau INVERS…. »

        In acel email, trimis anterior ( 8 mai a.c. ) si d-lui Dorin Tudoran, asociasem 6 atasamente dedicate « Noului Management Public », un concept aparut in anii ‘80 in Occident. Redau doua idei (Osborne si Gaebler ) din atasamentul in Word ( “ NMP Sinteza “) :
        IDEEA 1 ( pag.1 ) : « Anii ’80 si ’90 au însemnat stoparea cresterii sectorului public si adoptarea unor masuri de reforma a acestuia ce au coincis cu o noua orientare teoretica, implementata în practica, a noului management public. »
        IDEEA 2 ( pag. 9 ) : « În plus, raportul OECD (1993) accentueaza:
        ………………..
        Privatizarea întreprinderilor publice. Una dintre masurile larg aplicate, chiar daca nu teoretic sustinute este aceea de privatizare a organizatiilor productive (regii autonome, societati nationale etc.). Ideea schimbarii formei de proprietate ca modalitate de eficientizare, chiar daca larg aplicata, nu este însotita de argumente puternice, practica aratând ca în locuirea unui monopol public cu unul privat nu solutioneaza, ci doar acutizeaza problemele. »

        P.S. Nu o sa mai multumesc cu « fractali » ( este o nuanta din selectiunile mele care partial iti dau si tie dreptate, te asigur insa ca doar la nivelul « defilarii » de dinainainte de « marele asalt »… – stiu cazuri concrete din practica privatizarii de atunci, din CFR-ul britanic, companii de transport…, care au revenit in domeniul public, « descalecatii » venind apoi probabil in Europa de Est…. ).
        Trebuie sa vin cu « intregul »…, asta, dupa ce imi voi reconsidera pozitia profesionala, imi voi restructura proiectele, voi examina in detaliu cele 6 fisiere atasate mentionate, etc….

        Incredibil, dar « propaganda lor » a fost mult mai puternica decat franjurile ramase din « a noastra » ( pana si cea a Rusiei si/sau a Chinei au putut si pot sa le tina in echilibru….)…..Dupa 2008, cand trebuia sa « ne prindem », ne obijnuiseram…Cei care « apucasera », se simteau bine….

        Apreciat de 1 persoană

      • Ha, ha, ha! Eu stiou mai bine situatia fosrtelor regii de apa de stat din Anglia…

        Apreciază

Comentariile sunt închise.