Lansare „Fraierilor” de Mihai Goțiu la Iași


Venit de la Chișinău, unde a lansat ieri volumul din titlu, Mihai Goțiu s-a oprit la Iași unde de la 18, 30 pînă după 20, la Librarium -Pallas, împreună cu Alexandrina Dingă,  președinta organizației civice Iașul iubește teii, și subsemnatul, a participat la o interesantă privind consolidarea societății civile, cartea sa fiind un excelent punct de plecare. Aș numi cartea ca fiind una de „memorii civice”, în măsură în care marchează modul în care s-a restructurat și consolidat societatea civilă clujeană începînd cu 2011 – 2012 și trece în revistă principalele bătălii desfășurate împotriva relelor intenții ale autorităților, de la cazul RMGC – bătălie cîștigătoare inițiată la Clul dar devenită națională – la salvarea Piețeii Unirii sau a zonei răului Someș. Pentru că am amintit cazul RMGC, amintesc și faptul că precedenta carte a lui Mihai Goțiu, cea din 2014, lansată de asemenea și la Iași, îi este dedicată. O carte care ar putea fi folosită cu succes de Parchet, dacă ar dori să facă lumină în acea escrocherie cu l frumoasă salbă de corupți – miniștri, chiar premieri, parlamentari, primari etc. În volum, sînt toate actele doveditoare! Revenind la întîlnirea din seara asta, Mihai Goțiu a evocat momente semnificative din activitatea sa de activist civic, Alexandrina a radiografiat „operațiunea Teii”, de la tăierea abuzivă a acestora și pînă la replantarea de la încpeutul iernii, iar eu am încercat să fac o mică istorie a măririi, decăderii și iar măririi societății civile ieșene din 1990 încoace. Am prezentat pe scurt și cartea și l-am definit pe Mihai Goțiu, unul dintre cei mai importanți activiști civici ai deceniilor postdecembriste, drept rezultatul unei fericite întîlniri dintre o capacitate oraganizatorică – poate organiza ceva și din nimic! – neobișnuită pe meleagurile noastre și una de reacție de o rapiditate exemplară. Nu mai vorbesc despre energiile pozitive pe care le emană, care fac orice întîlnire cu el nu doar plăcută, ci și foarte tonică. Îl aștept cu alte cărți la Iași, ba chiar îl aștept pentru orice alt prilej!

 

DSC02298

 

DSC02308

 

DSC02311

 

DSC02312

 

DSC02313

Acest articol a fost publicat în Ceea ce cred. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Lansare „Fraierilor” de Mihai Goțiu la Iași

 1. Data viitoare poate lansezi chiar fraierii….”Baietii destepti din energie” ar putea avea o replica in “fraierii” care au ramas fara pic de energie….Da, da’ “solenoidu’ “ ? Acum, ca-i tehnocratie, n-ar trebui s-o ia putin razna, sa nu mai fie “pe linie” ca pana cum ? Daca intra “solenoidu’“ ( “scapat”….) peste “fraieri”, nu vom putea avea “noile centrale” gen Bicaz, Portile de Fier, Lotru, Vidraru….?

  Apreciat de 1 persoană

  • Liviu Antonesei zice:

   Pai, cine ne poate impiedica?!

   Apreciază

   • Imi cer scuze ca poate voi aparea mai intelectual decat sunt, dar raspund printr-un comentariu pentru blogul d-lui Vasile Gogea ( de unde si o solutie, poate chiar SOLUTIA ? – pentru “solenoid” : sa stea linistit, “la locurilii lui”, la tribuna…) :

    “ Se va reuși să se facă aur în mod curent….. Acestea vor fi ultimele bătălii ale distrugerilor reciproce ….”

    “Munti nostri aur poarta,
    Noi cersim din poarta-n poarta.”
    De-am inchide-a Tzarii poarta,
    Altii ne-ar cersi la Poarta!

    Romania. Trecut ( Vladimir Ghica, Octavian Goga ) si prezent ( refugiatii…). Poate vor salva viitorul “martorii veniti pe neasteptate” din fata “tribunelor”….

    “ Defilarea. Apariția în lumina divină a tuturor umbrelor proiectate de ”Faptele Ascunse”, de ”Faptele Uitate”, de ”Faptele Neasumate”, o defilare tremurândă și înfricoșătoare a Martorilor Veniți pe Neașteptate. ”

    ( https://vasilegogea.wordpress.com/2016/03/28/din-meditatiile-fericitului-vladimir-ghica/#comment-15217 )

    Apreciat de 1 persoană

 2. @ „solenoid”

  Iaca si rezolvarea care se deduce ( ca la toate revolutiile, desi acum e vorba de evolutie ) :

  „Solenoidul” sa stea pe loc. Ies fraierii din cand in cand….

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.