Două portrete de Zamfira Bîrzu…


În 2004, artistul foto Eugen Harasim și pictorița Zamfira Bîrzu au avut o excelentă excelentă expoziție la Hotel Europa, unde au expus lucrările rezultate din amplul proiect 100 de personalități ieșene. Fotografia lui Eugen străjuie blogurile mele din 2004 încoace, inclusiv blogul actual. A fost aleasă din peste 100 de cadre, realizate într-o jumătate de zi, această ședință conducîndu-mă la concluzia că meseria de fotomodel nu este una mai ușoară decît orice muncă fizică! Zamfira m-a chinuit mai puțin cu pozatul, dar e drept că a lucrat, atunci schițat, numai două tablouri! Primul, cel cumva mai clasic, se află în proprietatea mea, ca și poza lui Eugen, cel de-al doilea, dacă nu mă înșeală memoria, aparține Muzeului Literaturii Române din Iași.

 

Mai jos, portretul, clasic, aflat în posesia mea.

 

01 Antonesei Liviu_Portret de Zamfira Birzu (1)

 

Iar aici portretul ceva mai complicat, aflat la MLR din Iași.

 

 

02 Antonesei Liviu

 

Acest articol a fost publicat în Foaie pentru minte, inimă şi literatură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Două portrete de Zamfira Bîrzu…

 1. parcă mă doare pe mine când văd cât sânge curge din tine 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. Primul e foarte reusit, la fel si fotografia. In al doilea nu te recunosc, nu stiu sa te fi vazut vreodata cu limba scoasa.

  Apreciat de 1 persoană

 3. d.p. zice:

  minunate, amindoua! parca numai impreuna te „redau” intreg…

  Apreciat de 1 persoană

 4. magda ursache zice:

  Si mie imi spun amindoua cite ceva.magda u.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Sabin a fost un pictor absolut unic, ezoteric as spune, viziunile lui pot fi asociate cu muzica lui Hendrix, psychadelice; pur si simplu uneori, i se aratau in vise. Le trecea prin inocenta lui personala, apoi cu talent le transforma in opere de arta unice, marete, folosind cromatic albastrul, el fiind indragostit de Mare si Cer. M-am bucurat de prietenia lui albastra si am invatat in gluma-joaca tehnici murale pe care le-am folosit apoi, pictind basme pentru copiii din gradinite…

  http://povestidecalatorie.ro/galeria-de-fresce-sabin-balasa-sala-pasilor-pierduti-a-universitatii-al-i-cuza-din-iasi/

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.