Dorin Spineanu: O ultimă filă (2014). Ultimul poem


 

25510_1106529200459_4080934_n

[Dorin nu mai scria de mînă, cu excepția caietelor și a dedicațiilor, de peste 30 de ani. Folosea pentru producțiile destinate altor ochi robusta sa mașină de scris Olivetti, albastră. Și, totuși, această ultimă filă, acest ultim poem, că poem este, tulburător de sumbru, cu o notă de optimism final, a fost înmînată destinatarei scrisă de mînă. E ca un testament. Îi mulțumesc vechiului meu prieten Silviu Lupescu, cumnatul lui Dorin, că mi-a încredințat această bijuterie cu sufletul scos în afară.]

 

Bufnițele se cam căcau pe oameni din copacul acela salvat tot de ele… Pînă la urmă, era copacul lor, nu al nu știu ce Case de Asigurări de Sănătate.

Una dintre ele a căzut. S-a auzit un bufnet sec care a răsunat în capul Icăi ca o bombă atomică. S-a dus, săraca Ica, a luat bufnița grea, aia mai clipea încă și, în fine, doamna Ica a priceput: MOARTEA NU CONTEAZĂ, CONTEAZĂ CINE TE ȚINE ÎN BRAȚE ATUNCI CÎND EȘTI PE MOARTE.

Și Ica a plâns puțin, a îngropat bufnița în curtea ei și a plantat un alt copac. Care s-a umplut de bufnițe mici și jucăușe.

Acest articol a fost publicat în Foaie pentru minte, inimă şi literatură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dorin Spineanu: O ultimă filă (2014). Ultimul poem

 1. Superba dedicatia …. de fapt este o multumire adresata persoanei care il ingrijea .Poate fi vorba si de o presimtire …

  Apreciat de 2 persoane

  • Liviu Antonesei zice:

   E si presimtire, e si multumirea catre sora lui…

   Apreciat de 1 persoană

   • M-am bucurat de prietenia lui Dorin putini ani ….inca de pe vremea cand Monitorul de Iasi isi avea sediul din Copou ba pe dreapta bulevardului , ba pe partea cealalta si apoi pe vremea cand s-a mutat in Bucsinescu…Acolo ,intr-o carciumiara pe colt , am petrecut ,alaturi de prietenii de la ziar multe momente agreabile si pline de veselie ….Dorin stia sa faca atmosfera …. mai ales daca era si Fan-Fan pe acolo . Si era …ca nu prea lipsea . Asa mi-l amintesc ….

    Apreciat de 1 persoană

   • Liviu Antonesei zice:

    Acum, au plecat amindoi, Fan-Fan de citiva ani…

    Apreciază

Comentariile sunt închise.